Автор: ioana-foto
Дата: 21-05-15 01:02
" Изискванията ми са, че искам да се събира в дамска чанта, да не е мн тежък, да е удобен за ЕЖЕДНВЕНА употреба."
Sony Nex с обектив е всичко друго но не и компактен, малко тяло с голям обектив .
Олимпус , панасоник да , бюджета стига за по стар модел + китов , примерно Е-MP1 + 14-42. Но там компактноста също е на ръба , ще ти хване доста от женската чанта (то зависи от чантата де ) но в малка дамска чанта е абсурд да носиш безогледалка. Колкото и да въртиме пак стигаме до компактна сапунерка , поне да е висок клас па макар и не най нов модел.
Имаш няколко варианта , или стискаш зъби и събираш 600лв и чакаш да ти падне някой Sony RX100 , който според мнозина е най доброто за размерите си , или купуваш някой с по малък сензор но в същия премиум клас но не взимай апарат с голям зум !
Другия вариант е да купиш един безогледален олимпус и да съобразиш чантата според апарата.
По моите наблюдения жена ми се справя най лесно с компактен апарат , давах на моята и безогледален и не иска да го погледне голям и е. Купих и един canon ixus 240 за 100 лв от OLX , избрах него заради размерите , сензорния екран и WI-FI и сега е винаги в чантата и , снима в пъти повече от мен. Исках да и дам панасоника LX5 но дори капачката му за нея беше проблем а панасоника вади много по качествени снимки но само ако се заглеждаш, на екрана на компа без да зумваш снимката качеството му едвам се забелязва или по точно аз го забелязвам но тя не.
Та най голямото предимство за мен е наличието на RAW в апарата , това позволява да снимаш на екстремни за сапунерка ISO и после да спасяваш снимката с фотошопа .
Публикацията е редактирана (21-05-15 01:07)
|
|