Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Някой поправя ли лентови фотоапарати?
Автор: Neuromancer42   
Дата:   13-05-15 18:19

Здравейте. Вчера получих от съфорумни първия си лентов фотоапарат - телеметричен Petri 7sII. Проблемът е, че след по малко от 12 часа в мои ръце той се счупи. Рамката във визьора за корекция на паралакса се беше разместила твърде високо нагоре. Затова тръснах фотоапарата няколко пъти, за да я наместя. Признавам, че съм лаик, затова ще обяснявам по селски. Тръскането не беше толкова силно, но след него фокусния "четириъгълник", който свързва визьора с обектива и ти показва дали си фокусиран правилно... просто спря да работи. Ситуацията е неприятна защото не мога да обвиня и човека, който ми го е продал, защото едва ли е знаел, че има проблем, а дори да е така, в което се съмнявам, се счупи в мои ръце. Жената на "Дондуков" ми иска между 15 и 50 лв., в зависимост какво му имало. Аз дадох за фотоапарата 60 лв., не успях да направя и един кадър с него, а сега сигурно ще се наложи да давам цената му още един път, за да го оправят - при това без да съм го изпробвал и да знам как снима. В патова ситуация съм, защото съм закъсал и финансово и си отделих последните възможни средства, за да купя апарата. Знам, че едва ли можете да ми помогнете и да ми предложите някой по-евтин майстор на лентови апарати в София или да ми кажете как мога да го оправя, но си струва да опитам. Никога не се знае какво може да излезе.
Благодаря предварително и се извинявам ако темата е смешна и недостойна за форума.

Отговори на това съобщение
 Re: Някой поправя ли лентови фотоапарати?
Автор: kvakioh   
Дата:   13-05-15 18:23

AМи да диагностицира жената там и да каже 15 или 50лв ще е. Иначе- н1ма как, може някой, който знае за апарата повече, да провери.

Автор: pmartinov   
Дата:   13-05-15 18:25

Бягай далече от евтините майстори!

Те излизат най-скъпо защото се учат на твоята техника с твоите пари...

Автор: deerstalker   
Дата:   13-05-15 18:43

Съвет като за приятел:
Ако ти се дават пари за ремонт - по добре си купи друг лентов фотоапарат от базара /има богат избор/, като преди това се увериш, че всичко е изправно по него.
А с повредения фотоапарат изчакай, по зле няма да стане. Винаги можеш да го ремонтираш и да си хвърлиш парите на вятъра.

Дата:   13-05-15 19:12

На мен Petri-то адски много ми хареса. Точно това, което търсех беше. А никога нямам гаранция, че следващия фотоапарат няма пак да се развали. Поне като ми го поправят този ще спестя 20-на лева от закупуването на нов, но ще знам, че всичко на този му е наред. Но все още се чудя..

Автор: tbby   
Дата:   13-05-15 20:48

Колегата като ти го продаде не ти ли каза, че на този селениев светломер много вяра да нямаш?
Аз също го гледах това Петри, то отдавна се мотае в базара, но аз не се престраших.
Иначе можеш и сам да го отвориш. Според мен е въпрос на наместване само.
Аз купих един канонет, отворих го, изчистих го и пак го сглобих.
Не е голяма философия.

Дата:   13-05-15 21:10

Коректно ме предупреди, но не става въпрос за светломера, а че съм "сляп" когато фокусирам и телеметъра не функционира. Най-вероятно вината е в мен, но вътрешната жълта рамка във визьор беше разместена силно нагоре и надясно, още когато го взех. Не се местеше по никакъв начин, освен ако не го разклатя. А понеже съм лаик в лентовата фотография, явно съм го разклатил по-силно и нещо се е разместило. Казаха ми, че, за да го разместя толкова силно и от един път, трябва да съм го удрял в земята, иначе проблемът е отдавна. Но някак си вече не върви да правя рекламации...

Автор: my.point.of.view   
Дата:   13-05-15 21:42

Сядаш и си оправяш фотоапарата.
И после снимаш.
Ако това е твоя инструмент, има ли смисъл да се вайкаш?
Не е спешно, като събереш парите.

Дата:   13-05-15 21:57

Колегата, който ти го е продал го е отварял, чистил и най-вероятно не го е сглобил като хората.
Отвори го спокойно, не го мисли толкова :)

Тук гледах как се отваря канонета. Принципа е същия.
Жълтото стъкло на телеметъра стои под 45 градуса между двете стъкла на визьора. Предпоалгам точно то се е откачило.

Дата:   13-05-15 22:07

И като през живота си не съм отварял фотоапарат - как да знам кое е стъклото на телеметъра, как да го закача обратно и да не счупя при това нищо? Малко е рисковано, макар че нищо не губя.

Автор: satyno   
Дата:   14-05-15 08:41

Petri rapair manual 7s, name/pass: free/manuals123

Дата:   14-05-15 08:46

Neuromancer42,
като не знаеш четеш и гледаш!
Аз да не мислиш, че бях отварял?

Ако не си плащаш и така :)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »