Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Преход от DSLR към безогледалка
Автор: leo34   
Дата:   09-05-15 20:28

[smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Преход от ЕОС към безогледалка
Дата:   09-05-15 20:28

Здравейте. Чудя се от известно време дали да не пробвам някоя безогледалка.
Текущата ми техника е - Canon 40D, Sigma AF 17-50mm f/2.8 EX DC HSM OS, ръчнофокусен обектив.

Причините поради, които искам да мина към безогледалка е, че отскоро си имам бебче и искам да мога да снимам и видео. Лайв вюто също, обичам да снимам с ръчнофокусни обективи.

Притесненията са ми относно качеството на изображението (примерно с 40Д-то понякога ми се налага да използвам ISO 800, където съм доволен от качеството) и също така съм чувал, че автофокуса е малко по-бавен, но не мисля, че ще ми пречи това чак толкова, не снимам спортни събития и т.н.

Държа да има чехълче за външна светкавица, визьора не ме интересува.

Бюджета е максимум 700лв.

Благодаря за включилите се в темата предварително.

Автор: guciguci   
Дата:   09-05-15 20:32

Аз със Sony NEX 3 съм ползвал 1600 ISO в една църква и въобще не забелязвам притеснителен шум. Знаеш предполагам,че колкото е по-голяма матрицата,толкова по високо ISO ще можеш да си позволиш. Така че избягвай Olympus, Nikon и другите с подобен размер на матрицата. А иначе за видео,веднъж като пробваш с безогледалка и на огледален няма да се върнеш. NEX-а има и една функция "пийкинг",която още повече помага при ръчни обективи. Може и други безогледалки да я имат.

Публикацията е редактирана (09-05-15 20:34)

Автор: МС   
Дата:   09-05-15 20:44

Мисля, че бюджета е като за базара.Колкото до пийкинга, то и OMD-E10 го има, и не само това...Но ще трябват и обективи..Затова си мисля, че базара е твоето място[smile]

Дата:   09-05-15 21:05

Да, базара. До сега съм сменил техника за повече от 3-4000 лева и всичко през базара, това не ме притеснява. А някаква алтернатива на моя обектив с постоянна светлосила? Изобщо не ги знам обективите на безогледалките.

Автор: jivkojj   
Дата:   09-05-15 21:07

Няма какво да те притеснява. Всяка една що-годе съвременна безогледалка ще отвее цанан 40д по отношение на високо исо. А по-новите с много.

За тея пари мисля, че ще може да намериш някой некс.

Дата:   09-05-15 21:25

За това Фуджи какво ще кажете пред некс 5 примерно.
https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=BAZAR&request=view&id=46709

Автор: МС   
Дата:   09-05-15 21:32

Постоянната светлосила ще иска доста пари, или твърд обектив.

Автор: axlastro   
Дата:   09-05-15 22:06

Ами то това фуджи си е със сони матрица. А защо не Самсунг?

Автор: GOSPODIN   
Дата:   09-05-15 22:06

Направо си купи нов телефон - ще отвее всичко с огледало или без .[smilie18]

Автор: tbby   
Дата:   09-05-15 22:12

Фуджито не знам дали има focus peaking.

п.п.
В момента най-добра оферта за мен в базара е GX7+pana/leica 25 f/1.4 ама ти е доста извън бюджета.

Публикацията е редактирана (09-05-15 22:17)

Автор: kvakioh   
Дата:   09-05-15 22:15

Фуджи имат фокус подпомагане, не са на Сони матриците им, доста са добри. Но пък стъклата, понеже са на високо ниво са и по-скъпи.
В случая отговорът е Сони безогледалка с обектив.

Автор: realnoncho   
Дата:   09-05-15 22:23

Ако си си доволен от 17-50 2.8 само такъв обектив не може да намериш на цената за ъпгрейд. А това, което е бюджетно и отговаря на изискванията е... продаваш 40D и си взимаш 60D [smilie3]

Re: Преход от DSLR към безогледалка
Автор: PhotoBo   
Дата:   09-05-15 23:14

Като последните два коментара, пък автора сам да си прецени, въпреки че това Фуджи е направо без пари и още не знам как стои обявата [smilie11]

Автор: marves   
Дата:   10-05-15 00:45

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: ioana-foto   
Дата:   10-05-15 01:21

За тия пари най добре в случая си купи един компактен апарат с по малка матрица но със светъл обектив и малък размер , за да можеш да си правиш клипове и сносни снимки на бебето навсякъде и да не мъкнеш големия апарат.

Моя опит , вкъщи си щракам с топуза но навън излизам само с един Panasonic LX5 , страхотно видео със пълни ръчни настройки и доста добри снимки , ISO 800 e напълно използваемо но рядко се налага да го ползвам заради отличната стабилизация . Купих го за 1/4 от бюджета ти , а той стига и за по нов модел от тази или друга марка , примерно Panasonic LX7 или Sony RX100.
Имал съм олимпус пен и разни обективи , мога да кажа че LX5 е много по добър вариант за втори апарат от пена или което и да е друга безогледалка , много по удобен и лесен за носене и дава добри снимки и клипове.

Автор: chrisnoch   
Дата:   10-05-15 01:40

Основно предимство на безогледалките: работят с всякакви обективи! Има какви ли не адаптери за какви ли не обективи - включително канонски.
Ето едно предложение (щом липсата на визьор не те притеснява):
ТОВА + ТОВА + канонските обективи, които вече имаш.
Обективите за безогледалки са по принцип по-скъпи от еквивалентите за DSLR, а и асортиментът от стъкла е доста по-ограничен. За сметка на това има евтини адаптери за ръчнофокусни буркани + фокус пийкинг за по-лесно фокусиране.

Автор: ioana-foto   
Дата:   10-05-15 01:47

Да правиш клипове и снимки на дете с ръчнофокусен е неблагодарно занимание , става но бързо уморява и ти писва. Всичко е изпробвано и само компактния апарат с несменяем светъл зум ми свърши работата без да се лишавам нито от широко или теле, нито фото или видео.

Автор: chrisnoch   
Дата:   10-05-15 02:01

"Да правиш клипове и снимки на дете с ръчнофокусен е неблагодарно занимание , става но бързо уморява и ти писва."
- А топлата вода не е студена, но е мокра! [smilie5]

"Всичко е изпробвано и само компактния апарат с несменяем светъл зум ми свърши работата без да се лишавам нито от широко или теле, нито фото или видео."
- Че откога RX1 има видео?! [smilie25]

Автор: Ivo55   
Дата:   10-05-15 07:40

Моето скромно, непрофесионално мнение е:

1.Canon G16 - НОВ, около 800 ЛВ.

2.Canon S120 НОВ , около 600 лв., еднакъв с G16 kато оптика i матрица, визьор

3.Canon G7x , с по-голяма матрица, но и цената е двойна....
[smilie11]

Публикацията е редактирана (10-05-15 09:07)

Дата:   10-05-15 08:29

Аз моето дете си го снимам с ръчнофокусни обективи дори и сега, когато вече ходи. И се справям. Снимам го и на филмов апарат с ръчен фокус.
И клиповете ги снимам на ръчен фокус. Какъв е проблема?
Или взимаш както ти каза Нончо едно 60D и му качваш меджик лантерн или всичко от 600D нагоре, въпреки че според мен не си заслужават. Или безогледалка. Това е дете, не е Юсеин Болт, че да ти трябва 1DX

Автор: tbby   
Дата:   10-05-15 08:33

Човека иска да снима видео, какво му предлагате тия фуджита [smilie18]

Marves,
малката матрица какво общо има с ръчнофокусните обективи не разбрах?
Давам за пример Panasonic GX7, който има 2 нива на чувствителност + 6 цвята focus peaking + стандартния zoom + fullHD video.
От това по-хубаво здраве му кажи...

axlastro [smilie24]
Понякога Юсеин Болт се оказва по-лесен за снимане [smilie18]

Публикацията е редактирана (10-05-15 08:35)

Дата:   10-05-15 08:54

Да, вярно сменят посоките много бързо :)

Автор: iliyanb   
Дата:   10-05-15 09:08

tbby, marves е прав. Матриците с кропфактор 2Х не са от най-подходящите за ръчни обективи и това не е свързано с качествата на сензора им, които са чудесни, а с приравненото фокусно разстояние, което получаваш. Освен ако на човек му е все тая и важното му е просто да снима с ръчнофокусен без никакви други претенции. За мен почти всеки ръчнофокусен на такава матрица не е удобен като милиметри. После да не се лъжем - малко ръчнофокусни са добри на най-отворено и когато затвориш и комбинираш с по-малкия сензор нещата не стават по най-добрия начин, поне според моето виждане. Затова за мен ръчнофокусните вървят най-добре с колкото се може по-голям сензор.

Дата:   10-05-15 09:42

В крайна сметка понеже съм доволен от текущата си фототехника, реших да не я разваля. За видео може би една компактна видео камера ще ми свърши работа.
Благодаря ви за отзивчивостта, беше полезно за мен :)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »