Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Покупка на Sony A6000
Автор: imarket   
Дата:   27-04-15 14:49

Здравейте,

След дълго чете и колебание съм решил да се сдобия със споменатия модел на Sony – A6000. Проблема е от къде може да се взема на достъпна цена ? Гледам масово в БГ цените варират от 1300 + с китовия обектив. Има ли смисъл да го взема Body only и след това да търся друг обектив тъй като китовия така и така не е кой знае какъв. Ще се ползва главно за Product фотоси както и ще се мъкне по пътувания и екскурзии.

Отговори на това съобщение
 Re: Покупка на Sony A6000
Автор: nyamago   
Дата:   27-04-15 15:02

За пътувания и еккурзии именно китовият е много подходящ, защото е най-компактен и сравнително универсален. За продуктова фотография можеш да добавиш някой твърд за по-високо качество (с дължина според продукта и постановката на снимане: примерно бижута и часовници се снимат добре с обективи различни от тези за дрехи, облечени на модели в цял ръст).

Но тяло с китак е добра комбинация и обикновено по-изгодна от двете поотделно. Аз моя А6000 го взех много изгодно от Хон Конг (с доставка в Англия), н съфорумници ме убедиха, че в България с неспасяеми мита и ДДС-та на такива пратки е по-изгодно да се купи местно.

Успех!
[shtrak]

Автор: pdimitrov   
Дата:   27-04-15 15:41

Къде го има за 1300? :)

Автор: ivjordan   
Дата:   27-04-15 15:45

Онзи ден го имаше на разпродажба в немския амазон за около 1050 кинта с китов, предполагам пак ще го пуснат тези дни, съдейки по това, че и 5100 беше на разпродажба в петък, а довечера пак го пускат.

Автор: mitakabs   
Дата:   27-04-15 15:52

Като цяло му скочи доста цената на апарата - както и на другата фото техника - и не само. С тоя долар явно поскъпват нещата...

Автор: pdimitrov   
Дата:   27-04-15 16:18

ART обективите се качиха с около 100€ откакто скочи доларът... А6000 аз в България го намирам за 1500 с китовия. В амазон е 1300. Ще го пуснат пак ако предната промоция не е разпродала на 100%, обикновено така правят :)

Автор: ivjordan   
Дата:   27-04-15 16:25

Мисля, че не се продаде в събота. Някъде докъм 40% стигна.

Автор: marves   
Дата:   27-04-15 16:35

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: aivn   
Дата:   28-04-15 08:07

Хубаво предлагате от amazon.de, но от вчера се опитвам да си поръчам един обектив и никой от търговците не харесва адреса ми. Искам пари да им дам, те обаче не щат. Знам че има разни куриери от Германия, но нещо им нямам доверие за по-скъпи неща: или не предлагат застраховка, или струва например 10% от стойността на покупката. А ако не поемат отговорност може и футбол да играят с пратката, а после да кажат: Сори! [smilie2]

Дата:   28-04-15 09:30

https://www.fotokoch.de/ - следете, излзиат добри промоции. Доставката е безсплатна за артикули над 100 евра. Тестван сайта, поръчвал съм - достaвка 3-4 дена с DHL!

Дата:   28-04-15 13:47

Здравейте,

В посочения сайт в момента има доста изгоден Panasonic Lumix DMC-GX7,AF 14-42 за 549евро. Какво ви е мнението за него? В още няколко теми видях добри отзиви за този модел а на тази цена изглежда доста прималиво ? Има ли смисъл да чакам въпросното сони а6000 или мога да скоча и на това чудо ? Малко е по-старо като модел, но това не ми е критерии стига да са съпоставими 2те марки.

Автор: chrisnoch   
Дата:   28-04-15 14:51

Изборът между GX7 и а6000 е по-скоро въпрос на лични предпочитания, отколкото на някаква оценка, претендираща за обективност! Панасоника има едни предимства и недостатъци, Сонито - други. Ако цената е определяща, няма да сбъркаш ако купиш която и да е от двете камери!

Дата:   29-04-15 10:13

Мисля, да поръчам този GX7 днес. Видях, че имат и безплатна доставка до БГ. Алфата 6000 е със 100евро повече в същия сайт без да е намалена. Много се колебая кой да поръчам. И двата ще си ги ползвам с китовите обективи...Както казах ,че ще се ползва за снимане на малки до средни предмети в палатка и като хоби апарат по трипове и екскурзии. Почти по всички ревюта дават една идея повече точки на сони -то.

Автор: rimohit   
Дата:   29-04-15 10:43

Вчера избирах между тези двата. Преди това на няколко пъти за малко да взема а6000. Въртях ги в ръцете....алабала.
И двете машинки за мен са чудесни. Единия има едни предимства , другия други. АПС-ц то си е апс-ц , но въпреки всчико избрах GX са
....
Оказва се , че ми липсват вече някои неща от САМСУНГ!!! [smilie5]
[beer] [beer] [beer]

Автор: aivn   
Дата:   29-04-15 10:47

rimohit написа:

>
> ....
> Оказва се , че ми липсват вече
> някои неща от САМСУНГ!!! [smilie5]
> [beer] [beer] [beer]

Разбирам, аз вече апарат без тъч фокус едва ли ще си взема (с хубавото се свиква лесно). Иначе си търся 30/2 и в amazon.de има за 212E и безплатна доставка, но само до цивилизованите части на Еуропа. В горния сайт е 239E с доставка, та май от там ще е [smile]

Дата:   29-04-15 11:39

Rimohit,

Може ли да те помоля как ти се струва панасоника ? Дай малко повече инфо за плюсове и минуси. До края на деня трябва да поръчам нещо :)

Дата:   29-04-15 11:45

rimohit написа:

> Вчера избирах между тези двата.
> Преди това на няколко пъти за
> малко да взема а6000. Въртях ги в
> ръцете....алабала.
> И двете машинки за мен са чудесни.
> Единия има едни предимства ,
> другия други. АПС-ц то си е апс-ц ,
> но въпреки всчико избрах GX са
> ....
> Оказва се , че ми липсват вече
> някои неща от САМСУНГ!!! [smilie5]
> [beer] [beer] [beer]

А честито - отказа се от Алфата??
.. карай. На фокус!

Публикацията е редактирана (29-04-15 11:45)

Автор: rimohit   
Дата:   29-04-15 13:21

Благодаря...[beer]
И двете маши са много хубави за мен.
Защо взех GX.... Аналогично високо исо , като на кропките.. , тъчскрина , подвижата шпионка и ме кефи как шуми това апаратче... [smilie5] По добре ми легна в ръката. Синито е много удобен също , но например и двете врътки се връткат с палец. При паната едната е с палец а другата с показалец (тази при спусака)
Пак ти казвам... Много субективно е и нещата опират до педпочитания относно комфорт... За изображение ... И на двете камери не им харесвам JPG то... (а ужа самсунг имаха гаден )
РОУ то е чудно и при двете , като СОнито няма как да не бие...
И така...
И не на последно място....ще може да си менкаме с бат Емича стъклата . Като поиска , аз ще му дам 14-40 (за кво ли му е [smilie5] ) а той ще даде нещо свястно и така ...[cool]

Дата:   29-04-15 16:19

Е да ми е честит. Поръчах го :)

Автор: Emoxide   
Дата:   29-04-15 17:39

НЕсъмнено SONY a6000 като качество на изображение* е способно на чувствително по-добър резултат, САМО с добри обективи.
Такива вече при SONY са налични, благодарение на това, че усилено се фокусираха върху пълноформатните си безогледални от серията a7. [smilie24]

Отделно се поддържат цветните профили в Adobe - секция Camera Calibration [smilie24]

И според мен предимствата свършват до тук.

GX7 - Голям избор на качествени и/или бюджетно достъпни обективи стандарт micro 4/3

По-респонзивен във всяко отношение.
По-здрав конструктино.
Пълнофункционална тъчскрийн оперативност.
Повдигащ се EVF.

*качество на изображение - тук визирам - тонални преходи, динамичен обхват, поведение до ISO1600.

Публикацията е редактирана (29-04-15 17:40)

Автор: jivkojj   
Дата:   29-04-15 17:59

Да отбележа още един индиректен недостатък при А6000 - размера на обективите. Сега разгледах какво предлага mFT и завидях за бройката им и размера/теглото.

Обаче пусто не ме кефи тоя 4/3 формат.

Автор: chrisnoch   
Дата:   30-04-15 03:18

Много е просто! По-малък сензор = по-малки обективи! [smilie5]
Някои М4/3 стъкла са наистина впечатляващо компактни и леки. Трябва да се има предвид, че тези на Олимпус са без оптична стабилизация, която би добавила немалко в маса и размери.

Дата:   06-05-15 22:19

Нека да се похваля. Вчера ми донесоха пратката fotokoch. Всичко беше супер бързо и без никакви проблеми. Доставката е с DHL. Машината изглежда много добре. Корпуса е много приятен за работа и изглежда качествен и масивен. Обектива е китовия 14-42. Днес доста го разцъках, тъй като ми е първия различен апарат от сапунерка. Честно да си кажа доста в объркващо в началото. Бях свикнал само да натискам и да снимам без да мисля за нищо. Интересното е, че днес колкото и да се опитвах не можах да докарам по-добър резултат на нещата, които снимам в палатка със сапунерката. Не нога и не мога да докарам добър фон без да пипам нещата през Lightroom и да разваля качеството на самия продукт. Особен проблем имам с златисти отражавящи неща :( Настройките на апарата ги правя на 90% като на сапунерката, но не успявам да уловя добри снимки... Ако някой може да предложи някакъв добър photo guide за продуктови снимки да праща :)

Автор: dolmov   
Дата:   07-05-15 00:37

Смятам, че всичко в Гугъл би ти било полезно :) Аз знам само, че без изкуствено осветление ще ти е много трудно, да не кажа невъзможно да докараш идеално бял/черен фон, без да се занимаваш много със софтуер.
п.п. Честита камерка! Аз също съм и хвърлил око..

Публикацията е редактирана (07-05-15 00:38)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »