Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Pentax k 10d
Автор: cappy   
Дата:   13-04-15 11:29

Mоля за малко мнения за Pentax k10d ? Дали си заслужава ? и ако не някое друго апаратче като за начинаещ. [smile] [smile] [smile] [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Pentax k 10d
Автор: xmanx   
Дата:   13-04-15 12:16

Определено не е подходящ за начинаещ, а ако нямате необходимия минимум познания, ще внесе по-скоро смут и разочарование.
Подобни първи усещания при досег с която и да е DSLR камера, според мен са неизбежни.

Притежавам и използвам в ежедневието си разнообразни, значително по-скъпи и "модерни" камери, но за мен Pentax K10d е прекрасна камера, с която не бих се разделил.

Автор: dimidumi   
Дата:   13-04-15 16:59

Заслужава си , разбира се и е добра камера за начинаещ. Прочети и научи добре ръководството на потребителя за този модел камера и обектив и намери човек който познава добре камерата, за да ти помогне за нещата които не са ти ясни...Питай и тук във форума, ако са на кеф юзърите, все някой добър съвет ще получиш...[beer]

Автор: simbon4o   
Дата:   13-04-15 21:43

Заслужава си за до 200-250лв с китак 18-55. Като тяло - навремето, когато избора беше канон 20д, никон д80 и пентакс к10, ако не помня грешно :) пентакса беше като един клас отгоре на пипане и като екстри беше много сериозна машина. От златните години на пентакс е... много високо качество на сглобка... никога не направиха толкова добра като сглобка камера след него.
Кофтито е, че има камери за 150лв дето ще го отвеят като картинка. Един некс 3 или 5 ще снима доста по-добре.

Относно това колко е подходящ за любител начинаещ - ами подходящ е, ако бюджета е много нисък и има желание за по-едро и удобно за хващане тяло. Като система пентакс не бих препоръчал определено, но все пак зависи и от целите и от това какво ще се снима...

Автор: mbs   
Дата:   13-04-15 21:59

@cappy,

Разгледай тоя K10D Club, за да видиш реално за какво става дума като резултат. Разбира се, не всичко е до тяло, а и до умения, фотографско око, обективи и т.н. Но има и доста дискусии от реални потребители, които предполагам ще са ти интересни: ЦЪК

Дата:   13-04-15 22:06

някакво друго апаратче до 600 ,иначе пентакса ми го предлагат за 600 с два обектива .[smile]

Дата:   13-04-15 22:22

Зависи кои обективи, но за тяло и двата китака 18-55 и 55-200 си е набутвация да даваш толкова пари. Първо какво ще снимаш? Ако не ти се сменят обективи има по-подходящи машинки... К10 както казах е вече доста стар. Има много съвременни сапунерки с по-добра картина на високо исо примерно...

Та въпроса е какви обективи ще трябват - отговора ще дойде от това какво ще снимаш. Тогава ще може да се препоръча камера с обектив в бюджета. Иначе всеки ще си препоръча своето, пък понеже темата е със заглавие съдържащо пентакс - всички пентакс фанатици ще се изредят да хвалят марката [smilie5]

Автор: lamerko   
Дата:   13-04-15 22:27

Е, за 600 лв. някой се лигави. Това е тяло на почти 10 години - вече има сапунерки с по 1" сензор, дето ще го отнесат :)

Автор: mbs   
Дата:   13-04-15 22:36

всички пентакс фанатици ще се изредят да хвалят марката

---

...и всички пентакс хейтъри ще се изредят да плюят марката [smilie18]

---

Ако ти е първи дслр никой не може да ти каже дали ще ти пасне или няма. Каквото и да вземеш на тоя етап ще се вкараш в приключение, но пък ако не си любител на приключенията няма да питаш за ДСЛР. Повечето начинаещи започват с китови обективи, докато разберат какво всъщност искат. Повечето от начинаещите са щастливи с китовите, други пък с пълни раници все нещо не им достига. Каквото и да пробваш, дай си половин година време, за да започнеш да използваш поне 50% от потенциала, който имаш. Дотогава ще си наясно с това, което искаш да снимаш повече от всичко друго и никой няма да мисли вместо теб, нито да ти предлага готови решения по свой вкус.

Автор: xmanx   
Дата:   13-04-15 23:16

Менталните (умствени) ограничения водят до чувство на непълноценност, когато се правят неблагоприятни сравнения с по-високите постижения на другите.

Комплексът за малоценност може да бъде определен като: "анормално или патологично състояние, съдържащо в себе комплекс от несвързани, необосновани идеи и коeто кара човека да се надценява, да бъде прекалено чувствителен, силно да се стреми към похвала и ласкателство и да има пренебрежително и подценяващо отношение към другите".

Дата:   13-04-15 23:55

Като сме метнали офтопика...

пентакс фанатик - юзър във форум непризнаващ другите марки и приемащ, че само с пентакс тяло може да се снима добре, а лимитед обективите са най-добрите правени някога.

Същите ги има и за други марки, но тези нашите за пентакс са особено специални случаи. Някои от тях де :). Имат си и собствен форум, това е място във вселената където кропките бият фул фрейми и някои средни формати. А при споменаването на негативни неща под какъвто и да било вид за марката, вносителя и или сервиза в бг те банват. Мен ме баннаха последно и за дето не бях влизал от доста време [smilie5]

Та... толкова по терминологията. За мен харесването на дадена марка е глупаво, така си лимитираш възможностите да снимаш и да опитваш различни инструменти за това. Та, ако ще си купуваш пентакс или цайс или каквото и да е - това е различно от това да си купиш нещо с което да снимаш. За самото снимане няма никакво значение какво пише на инструмента, важното е да е подходящ за ЗАУ-то и да върши работа!

Дата:   14-04-15 00:19

няма да ми е първия дслр ,сега съм с една сигма ,която ми лази по нервите и определено не е за мен .. какво ще снимам - малко ми е трудно да отговоря на този въпрос ..може би повече правя портретни снимки.! [smile] [shtrak]

Дата:   14-04-15 00:58

Ами за портрети обективите са по-важни според мен. Определено варианта с несменяема оптика отпада... Сега въпроса е какви обективи предпочиташ за портрет(мм и светлосила), ръчния фокус притеснява ли те, нужно ли е голямо и тежко тяло(за да се наподобява професионализъм), ...
Сигмите имат много хубав сензор, но имат и доста проблематични места...

Аз лично минах на безогледалка понеже аф обективите обикновенно са скъпи и понеже ръчния фокус не ме притеснява, още повече че при безогледалките е по-лесно с него. За мен това е най-добрия път за портретист без пари.

Ако аф е важна екстра - никон и сони предлагат най-много за най-малко пари. И двете марки имат евтини 35 1.8, 50 1.8.

Автор: fraction   
Дата:   14-04-15 08:28

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: kery70   
Дата:   14-04-15 09:23

Имаше едно Сони а58 в базара почти ново в гаранция за 500лв.

Публикацията е редактирана (14-04-15 09:23)

Дата:   14-04-15 10:01

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   14-04-15 10:15

Такова отвяване да се чудиш чак , направо завихря [smilie5]

Дата:   14-04-15 10:16

Дата:   14-04-15 10:18

Стига че ще оспамиме темата на човека [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »