Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Курсове по фотография за професионалисти?
Автор: s_l   
Дата:   08-04-15 09:50

Здравейте! Някой знае ли дали се правят курсове по фотография за професионалисти. Винаги съм искал да уча повече, а изглежда пробладават подобни събития главно за начинаещи. Имам приятел стоматолог и му звиждам за обема курсове, които посещава тук в България. Разбира се мога да си обясня защо е така, но все пак реших да питам - вероятно съм дезинформиран по отношение на този род събития.. Ако някой знае къде да потърся, моля да сподели. Ако пък има информация дори за близките държави от ЕС - също ще е полезно.
Благодаря!

Отговори на това съобщение
 Re: Курсове по фотография за професионалисти?
Автор: realnoncho   
Дата:   08-04-15 10:10

Казва се за напреднали, защото професионалист е разтегливо понятие.

Дата:   08-04-15 10:37

Може и така да е.. въпреки че "напреднали" ми се вижда даже по-разтегливо..

Автор: realnoncho   
Дата:   08-04-15 10:52

Курсовете за напреднали обикновено са с определена тема на фокус и минават по-скоро като уъркшопи. Затова много зависи какво точно те интересува като тематика или автор, който води.

Автор: axlastro   
Дата:   08-04-15 18:29

Не знам, но ако организираш някой уъркшоп, може би бих се записал при теб [smile] . Аз много харесвам работата на един испанец- Gustavo Terzaghi, който мисля, че прави уъркшопове там.

Автор: e-mil   
Дата:   09-04-15 10:52

Ми най-отгоре на страницата се предлагат таман 2 уъркшопа. К'во не им харесваш?
Курсове за професионалисти няма в нито една област. Има уъркшопове и майсторски класове с тоя или оня фотограф, музикант, писател, художник и т.н.

Автор: photokiller   
Дата:   09-04-15 11:30

За съжаление подобни курсове в България няма, или ако има те са по-тясно специализирани. Например на нашите семинари, които се провеждат 2 пъти годишно задължително има и включени двудневни майсторски класове на чуждестранни автори. Макар и на сватбена тематика, мисля, че са много интересни. А последния автор пък нямаше нищо общо със сватбите, но уъркшопа му беше запомнящ се. Ето линк към сайта му:
http://mecurobcotto.com/

Автор: goldstar   
Дата:   09-04-15 15:45

Преди няколко дни уоркшипи имаше в Истанбул-Турция с едни от водещи лица в този бранш. Но както каза колегата по-горе с определена тема на фокус и т.н .Специално в Истанбул бяха за сватбени фотографи [smilie5] [beer] . Пък и фото-форум си предлага също [thankyou]

Автор: tisho86   
Дата:   09-04-15 22:44

s_l , какво не си харесваш в работата? За мен лично си усвоил принципите на фотографията, от тук на сетне си ти!

Дата:   10-04-15 14:36

Благодаря на писалите по-горе! Следя темата, вероятно сте прави за всичко по-горе.. Все пак, извън обстоятелствата, аз бих платил за уъркшоп от хора с определен комерсиален успех. Такива които работят в някоя индустрия (по-вероятно чужденци), тесни специалисти. Мен лично ме вълнуват модна, козметична, продуктова, общо рекламна фотография, а дор и социална. Разбира се би било страхотно ако има и курсове по определени техники, които са актуални сега. Може да е обвързано и с различни инструменти, както се прави мисля.. Поведенчески модели, папйплайн, причини за избор на едно или друго, всичко което лектора смята за определящо успеха* си.
Сватбените фотографи явно успяват да правят такива неща, което вероятно подобрява практиката им, поздравления за което.

* това, което наричам успех в този частен случай са клиентите, приходите и популярността на даден автор.

Автор: iioorrddaann   
Дата:   14-04-15 10:34

Спомена за продуктова фотография.. Karl Taylor прави такива уоркшопи, но цената едва ли ще ти хареса. Големите фотографи искат много пари за курсовете си- въпросният беше над 1000паунда(по спомен 1600, но не съм сигурен). Прави и видео уроци от които също се учат доста неща. :)

Автор: vgramatikov   
Дата:   14-04-15 10:43

Курсове за професионалисти? [smilie18]

Тва като курс за директори ми звучи.... [smilie21]

Дата:   14-04-15 14:56

iioorrddaann, благодаря ще го прегледам - мисля че съм попадал на едно негово сравнение в youtube , относно мобилни генератори..

Автор: Murnau   
Дата:   14-04-15 14:58

според мен в чужбина, ако съм схванал идеята

иначе тук, Мастър История на изкуството или Кинознание

Автор: pepi34   
Дата:   14-04-15 16:11

През последните 4 години лично аз съм организирал 8 такива курсове. На линка по долу има инфо за част от тях.
http://napsfv.com/

И цените са били винаги много приемливи :) .Но за съжаление последния път едвам се събраха необходимите желаещи :)

Автор: mitakabs   
Дата:   14-04-15 16:19

Курс по фотография за начинаещи от 20 април 16 и 19ч.
Workshop „Светлина и Еротика” с Начо Каменов и Георги Величков - 25 и 26 април
'Сватбената фотография от А до Я' с Бони Бонев и Васил Николов - 18.04.2015г
Workshop ' Студиен портрет, продуктова фотография , обработка на изображенията с фотошоп' - 19 април
Фотоезда в Тетевенския Балкан - 18-19 април 2015 г.
На първа страница бе колега!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »