Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Как настройвате Picture Style?
Автор: gfdgdgfd   
Дата:   06-04-15 15:47

Здравейте :) интересува ме играете ли си да променяте Picture Style примерно да намалявате контраста или sharpness или сте го оставили примерно на стандарт и след това си коригирате нещата в програмата с която си обработвате снимките?

Отговори на това съобщение
 Re: Как настройвате Picture Style?
Автор: prisonbreak   
Дата:   06-04-15 15:48

Остротата на +3. Всичко друго на дефаулт.

Автор: BOZO   
Дата:   06-04-15 16:05

Eто как.
С това приложение може да си къстъмайзваш всичко.

цък

Автор: bestlap   
Дата:   06-04-15 16:10

На d3200 възможно ли е качване на нови "присети" за picture control или може да се редактират само наличните ?

Автор: vgramatikov   
Дата:   06-04-15 16:34

Първо тази функция има значение само когато се снима в Jpeg или Video.

Може да се настори първо с две основни цели.

- Да подготвим Jpeg файла за обработка

В този случаи търсим максимален динамичен обхват и тонални преходи ,а това може да се постигне само с отрицателно стойности на sharp, contrast , saturation и тнт. Примерно най-минималните стойности.

- Да подготвим кадъра да е максимално добър направо в камерата

Тук можем да зададем по-високи стойности на Sharp, saturation, contrast според това ,което снимаме. Примерно за пейзаж можем да си позволим по-голяама сатурация докато при портрето по-добре да я намалим.
За това е хубаво да си създадеш 3-4 различни профила подходящи за различен тип снимки.

Успех!

Автор: rx   
Дата:   06-04-15 16:35

Аз лично си го нагласям "изпържено" - с максимална сатурация, контраст и рязкост, за да съм сигурен, че когато хистограмата не опира в дясно, нямам изгорени участъц и ако има някакъв технически дефект по снимката, да изпъкне лесно. Друго честно казано не ме вълнува в тези стилове. Имам си и един стил на автоматичния режим за "снимки за спомен".

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »