Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Моля за помощ с Tokina 12-24
Автор: pepelqn   
Дата:   06-04-15 10:28

Здравейте, обръщам се за малко съдействие
имам Tokina 12-24 f4 за Canon , от вчера започна да ми дава грешка error 01 между 12-15mm ( на всички бленди с изключение на бленда 4). А в диапазона между 15-24 няма никакви проблеми и си работи идеално. Използва се на Canon 7D и съм от София. На къде ще ме посъветвате да се обърна за отстраняването на проблема? Благодаря Ви много за съдействието

Отговори на това съобщение
 Re: Моля за помощ с Tokina 12-24
Автор: kvakioh   
Дата:   06-04-15 12:06

Махнете обектива, след това завъртете зуум ринга, докъдето позволява да видите как задната леща влиза навътре/надолу. Опитайте да видите дали се вижда лентовия кабел да не е повреден.
Как се върти зуум ринга? ДА не сложен рингът за фокуса на странна позиция навътре или навън или в средно положение?

Дата:   06-04-15 13:12

Довечера като се прибера от работа ще погледна дали ще стане номера да видя лентовия кабел. А зуума се върти много добре и ръчно и автоматично си фокусира отлично няма изместване него го гледах. Интересното е, че ми прави номера с грешката само на снимки, при видео няма такива грешки. А пък си го обичам това обективче и ми се иска да се оправи проблема.
kvakioh Благодаря за отговора.

Автор: ss_sgp   
Дата:   06-04-15 13:18

Причината почти сигурно е в някаква си пружинка за задвижване на блендата. Точно при по-затворени бленди е проблема (нормално е в отворено състояние). За този модел това е характерен проблем.

Дата:   06-04-15 16:13

А да знаеш кой ги ремонтира?

Дата:   06-04-15 22:00

Завъртях ринга на зуума лещата според мен влиза добре лентовия кабел го видях и има някаква черта на него която незнам дали е нормално да я има все едно е било прегънато там. Но другото което ми направи впечатление е че точно на 15мм се чува едно "цък" като все едно някоя прожинка се разгъва и това само когато се върти към 12мм в обратната посока към 24мм не се чува. Да си имате представа кой може да ми помогне че не смея да го отварям а пък не ми се разделя с обективчето :(

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »