Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Как да си оптимизирам кадрите за форума?
Автор: axlastro   
Дата:   04-04-15 22:14

Малко тъп въпрос сигурно, но много често ми се случва кадри, които ми изглеждат добре на компютъра преди да ги кача, като ги сложа във форума да са ужасно омазани. Някаква идея или насока как трябва да се шарпват така, че да не се получава подобно нещо?

Отговори на това съобщение
 Re: Как да си оптимизирам кадрите за форума?
Автор: dekov   
Дата:   04-04-15 22:25

Ами шарпвай ги като тези които не ти се получават омазани.
Като ги гледаш на компютъра изглеждат добре,а на какво ги гледаш като са във форума ?

Автор: iliyanb   
Дата:   04-04-15 22:35

Посочи кадър, който е омазан. Последният ти е прекалено изострен даже според мен.

Автор: alext   
Дата:   04-04-15 23:14

Между другото и при мен има подобен проблем, когато отворя от галерията ми снимката цветове са размити и леко бледи, цъкна ли с лупата отгоре се връщат нормалния контраст и цвят. И аз бих се радвал, ако няякой каже какво става [smilie5]

Автор: axlastro   
Дата:   04-04-15 23:20

iliyanb - да, извинявам се за израза - нямам предвид, че не изглеждат остри и именно заради последния го забелязах - ужасно изострен изглежда като го качих, а преди да го кача изглеждаше нормално на екрана ми същата снимка. Нещо или съм прекалил с шарпването или при качването нещо се случва.

Автор: leo34   
Дата:   05-04-15 07:55

Аз лично първо преоразмерявам снимката в режим Bilinear, след това много леко и фино шарпвам. Накрая я запазвам като за web. Никога не съм имал подобни проблеми.

Автор: compur   
Дата:   05-04-15 08:28

виж опцията Save for WEB

Автор: dekov   
Дата:   05-04-15 09:22

Съвсем сериозно съм ти написал как да го правиш, но ако всички настройки ги правиш наслука и не знаеш кое как е било, просто промени си начина на работа ,така че да знаеш кога какво си направил и какъв е резултата.

Автор: jingov   
Дата:   05-04-15 20:13

Наистина, ако не знаеш какво и как, и защо го правиш , би било добре да се вслушаш в съветите дадени до тук. Вземи свали някоя програмка за ресаиз , попрочети , за да ти се изясни.

п.п. Темата е сериозна по простатата причина, че излагайки тук или някъде другаде фотосите си, поради незнание или неумение не показваме качествата на снимката във вида, които на нас ни се струва че са добри .

Автор: Daniel_P   
Дата:   05-04-15 22:25

Аз дано ке се сърди автора на темата, бих искал да попитам какъв размер правите снимките си за Facebook? Аз по принцип ги запазвам за web в шопа в размер 1200 по колкото го сметне, а от скоро ги правя даже 1024! Вие как ги правите? Има ли някакъв оптимален вариант? Има ли значение вертикален или хоризонтален кадър? Споделете вашия опит и начин? :)[shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »