Автор: Joromir
Дата: 03-04-15 16:34
Като горд собственик на L800, мога да кажа, че като съотношение цена/качество, както на принтера, така и на консумативите е много добро. Приблизително 5 ст. на 10/15 без цената на хартията, там избора е голям. Ако го купиш от Фактор.бг дават мостри на хартии, които продават и може да се пробва. Аз постигнах най-добри резилтати на 255 гр. супер гланц и цената на отпечатък по груби сметки е 18-20 ст. общо.
Такива принтери има в магазините на Фотосинтезис и аз от там се "зарибих". Може да отидеш там и да разпечаташ няколко копия и да си извадиш изводите.
Като недостатък на принтера е, че не се получава хубав черно-бял печат, но за това ме предупреди вносителя. То не ми попречи да пробвам, ама не става.
По-високите класове принтери имат много по-добър отпечатък на Ч/Б, но там цената на отпечатъка, както и на принтера е много по висока (към два пъти, по спомен).
Поддръжката на вносителя е на ниво, може да се говори с човек, който познава техниката детаилно.
Добре е да се калибрира монитора на компютъра за обработка, май в базара някой предлагаше услугата за 25 лв. Освен ако не искаш да си купиш калибратор около 200-400 лв.
Публикацията е редактирана (03-04-15 16:38)
|
|