Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос - принтер+ лаптоп+ фото камера
Автор: goldstar   
Дата:   02-04-15 01:09

Може ли някой да ми обясни най-практичния начин да печатам снимки по време на събитие .. кое? как? кога? И относно принтера обмислям покупка на лазерен , това би ли ми свършило работа понеже не съм на "ТИ" с принтерите [smilie11] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос - принтер+ лаптоп+ фото камера
Автор: LorDDemoniC   
Дата:   02-04-15 09:11

При http://www.digital.bg имаше една статия за портативните принтери ...

Автор: lamerko   
Дата:   02-04-15 09:45

Лазерните принтери не стават за снимки. Дори тези, от високия клас - имат сравнително добри цветове, но... просто не стават. Аз лично си взех доста коментирания тук принтер Epson L800 преди 2-3 дена - ама за зъл късмет се затрупах от работа и на практика имам 2-3 проби с него само [smilie18]

Автор: shagy   
Дата:   02-04-15 23:14

Ако ще продаваш "експреси" по 5лв парчето, бързо ще избиеш приличен принтер като L800 - консумативите са му евтини, но пък е обемист.

Дата:   03-04-15 00:40

shagy точно това мисля да правя. Въпроса за принтера го отговорихме ами самото печата как ще стани ? Имам предвид от самата камера с ква връзка , защото не може при всяко щракане да ходя да свързвам USB-то[smilie10] А между другото притежателите на L800 доволни ли са и как стоят нещата с консумативите и подръжката? (Лично собственици е желателно да отговорят на този въпрос [beer] )

Дата:   03-04-15 01:01

Ако тялото ти има wi-fi - може да го ползваш през някоя от ремут програмите. Другия вариант е да ползваш Eye-Fi SD карти, които ти позволяват директното смъкване.

Колкото до принтера компетентно мнение не мога да ти дам, понеже го имам едва от няколко дена, но започнах да си играя с него и в резултат на това от него започнаха да излизат разни листчета, които вече заприличват на снимки [smilie18] При мен проблема е главно в това, че нямам никакъв опит с подобна техника (офис лазерките не ги броя). Но беглите ми впечатления са много добри - картината е разкошна (като изключа факта, че ми трябва калибровка на монитора - тъмното ми синьо заминава почти към черно). Има още някои друг технически въпрос за поодялкане, но се надявам да ги разреша днес и тях. Между другото - направих първия си тест - накиснах 2-3 проби в топла вода за 10-на минути - наистина съм впечатлен, че мастилото, което е на водна основа не се размаза. Явно хартията наистина е качествена :)

Дата:   03-04-15 02:30

lamerko много ти благодаря за съветите и това че споделяш наблюденията си ! [beer] Принтера май ще се ориентирам и аз към L800 но ще видим за сега натам клонят везните [smilie25] А въпроса с апарата - на тялото нямам wi-fi [smilie8] и опцията отпада , освен с карта памет с wi-fi друг вариянт няма ли ?[smilie11]

Автор: compur   
Дата:   03-04-15 13:23

ето ти епсънджийте във форума - factor.bg. може да ги питаш всичко, дето те интересува за принтерите ин, включая и L800

Дата:   03-04-15 14:14

това с wi-fi то е голям ташак. Скоростта на предаване на данните е бавна. Зареждаш се с 2-3 карти и си взимаш асистент да натиска копчето. За да спести пари, всеки си мисли, че сам може да прави всичко накуп, но в някои ситуации трябва да се предвидят и разходи за асистент.

Дата:   03-04-15 16:24

Значи тва ли е единственното рещение - няколко карти и асистент ?[smilie11]

Автор: Joromir   
Дата:   03-04-15 16:34

Като горд собственик на L800, мога да кажа, че като съотношение цена/качество, както на принтера, така и на консумативите е много добро. Приблизително 5 ст. на 10/15 без цената на хартията, там избора е голям. Ако го купиш от Фактор.бг дават мостри на хартии, които продават и може да се пробва. Аз постигнах най-добри резилтати на 255 гр. супер гланц и цената на отпечатък по груби сметки е 18-20 ст. общо.
Такива принтери има в магазините на Фотосинтезис и аз от там се "зарибих". Може да отидеш там и да разпечаташ няколко копия и да си извадиш изводите.
Като недостатък на принтера е, че не се получава хубав черно-бял печат, но за това ме предупреди вносителя. То не ми попречи да пробвам, ама не става.
По-високите класове принтери имат много по-добър отпечатък на Ч/Б, но там цената на отпечатъка, както и на принтера е много по висока (към два пъти, по спомен).
Поддръжката на вносителя е на ниво, може да се говори с човек, който познава техниката детаилно.
Добре е да се калибрира монитора на компютъра за обработка, май в базара някой предлагаше услугата за 25 лв. Освен ако не искаш да си купиш калибратор около 200-400 лв.

Публикацията е редактирана (03-04-15 16:38)

Дата:   03-04-15 20:37

Въпроса с принтерите ми се изясни , благодаря ви много. Остана въпроса как аз на едно събитие мога да разпечатвам снимки ??? Това някак си не ми се изясни

Автор: compur   
Дата:   03-04-15 21:43

трудно някой ще може да ти каже "как ти можеш да печаташ"... освен ако не ти е психотерапевт. [smilie3]

Дата:   03-04-15 21:57

Излишно мнение ;) Интересуваме самата връзка как е що е , как ще се осъществи , сещаш ли се ?

Автор: victory13   
Дата:   03-04-15 22:02

Не знам къф таш*к е уай файЪ, ма в моя епсън година и нещо от както го имам юсб не съм включвал [smilie18] ... не е л800 обаче де...[beer]

Автор: B_Dimitrov   
Дата:   04-04-15 09:44

При Epson L810 има pictbridge и слот за карта памет, така с 2-3 цъкания по екрана може да се изпринтира снимка.Вградените размери при печат от слота или апарата са А4 , 13/18, 10/15 ,16:9. Качеството на печат, разхода на мастилото ,надеждността и поддръжката са същите, както и при Epson L800. Но при всички положения е препоръчително да имаш асистент и 2-3 карти. Щракаш, подаваш картата на асистента за да принтира, а ти през това време с другата карта продължаваш да снимаш [beer]

Задължително е да прочетеш user guide-а на принтера преди да го закупиш, за да си наясно как точно става "магията" с отпечатване на снимка и с какви проблеми може да се сблъскаш по време на работа,защото доброто познаване на техниката е от изключително значение, особено при работа на терен [smilie3]

Автор: патаран   
Дата:   04-04-15 10:09

Епсъна освен хубави принтери имат и добър софтуер, щракаш примерно 20 кадъра зареждаш със епсънския фотопринт на лаптопа и отиваш пак да щракаш, през това време принтера и лаптопа си работят и не ти трябва втори човек или 3 карти

Дата:   06-04-15 11:54

iivanov
Дата: 06-04-15 11:07

DSLR dashboard - решението е с 3G рутер, който се флашва с модифициран openwrt фърмуер. Никона се закача на USB порта му. На компютъра си инсталираш софтуер и получаваш снимките директно от апарата. От там вече печат.[smilie18]

евтина алтернатива на camranger-a. Цената на рутера е около 35-40 долара.[smilie5]

Нещо такова ме интересува. [smilie11] И всъщност не съм го разбрал как става де [smilie5]

Автор: BOZO   
Дата:   06-04-15 15:18

goldstar,
Принтер, лаптоп, USB кабел. Снимаш, точиш на лаптопа, зареждаш в лайтрума, ако трябва да нацвъкаш надписи, рамки и там квото и да е по подготвен "шаблон", оставяш го да си принти, а ти продължаваш да снимаш. За това ти върши работа и лаптоп втора употреба за 500-600лв. С wi-fi донгъл трансфера е бавен. И така изглежда по "професионално" ;) Епсъна трябва да го сложиш на парче мдф и да гледаш да го транспортираш приблизително хоризонтално. Може да играеш и с две карти в камерата, като настроиш да не нарушава поредността в наименование на кадрите. [cool]

Автор: prisonbreak   
Дата:   06-04-15 16:00

Явно бизнеса с принтовете веднага се завръща... И що не проумеете, че лесно пари не се изкарват. [beer]

Тва ми звучи малко като тия пред ритуалния дом. На влизане нацъкват всички , после на излизане. Ги гонят със снимките за по 5лв. бройката.[beer]

Дата:   06-04-15 17:20

Ами не знам... сега съм с Canon 6D, а преди него бях с Canon 70D - и двете имат вградено wi-fi, чрез което се връзвам с EOS Utility. Скоростта на пренос мен лично напълно ме устройва, когато става въпрос за JPEG. Както и да е, поне това не го мисля :)

Автор: rumensh   
Дата:   06-04-15 17:51

.....[smilie18] [smilie18] [smilie18] Между другото - направих първия си тест - накиснах 2-3 проби в топла вода за 10-на минути - наистина съм впечатлен, че мастилото, което е на водна основа не се размаза. Явно хартията наистина е качествена......явно някой си правят снимки ,за да ги тестват в топла вода....[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   06-04-15 18:08

Ами що не, след като някои са си играли с принтера и имат (вече) приличен запас от прецакани снимки [smilie18]

Дата:   07-04-15 21:01

Автор: prisonbreak
Дата: 06-04-15 16:00

Явно бизнеса с принтовете веднага се завръща... И що не проумеете, че лесно пари не се изкарват.

Абе, баш така се изкарват лесни пари. Ако не вярваш, ела във Варна да видиш. Някои хора тук правят десетки хиляди от еспреси и изкарват повече пари, отколкото сватбения фотограф в деня на сватбата. Чиста работа - снимаш, принтираш и продаваш за по 5лв бройката. Печалбата е над 4.50лв на снимка (с включени консумативи и амортизация). Данъци на тия снимки не е плаща. 20 баби и лели да излъжеш по 5лв са ти 100лв... и това у минимума

Автор: m.djorov   
Дата:   07-04-15 21:38

offtopic
Мдааа. Точно българска схема - няма данъци, лъжеш бабки с 700-800-900% надценка....
После що нямало оправия ;)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »