Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Някой има ли наблюдение върху Lenovo x220t
Автор: stingray   
Дата:   31-03-15 08:39

Ще ми се да си купя една такава машинка за разнасяне и разглеждане на снимки. Като ми потрябва да мога да обработя и нещо на нея. Матриците са ИПС, има и модели с и7 процесори. Въпросът ми е как се държи с фотошоп, качествени ли са дисплеите. Ако на някой му се намира за продаване такъв модел, да драсне ЛС. Благодаря предварително. Ако имате предложение за друго 11.6 или 12.5 инчово мобилно нещо - моля подскажете ми :)

Отговори на това съобщение
 Re: Някой има ли наблюдение върху Lenovo x220t
Автор: imitev   
Дата:   31-03-15 09:05

За фотошоп ще е малък...

Автор: wizarditaly   
Дата:   31-03-15 09:13

На мен утре ще ми пристигне х230. Ще го ползвам за същото което и ти. Ще кажа как се държи веднага щом го пробвам. А за големината...по малко тежест по здрав кръст[cool]

Автор: realnoncho   
Дата:   31-03-15 10:30

Lenovo x2xx са работни машинки, в момента пиша от х230. За размера на дисплея си не са много компактни като големина и тегло (новите х240 са подобрени), но имат прилично шаси и охлаждане. С фотошоп ако има памет и процесор се държи като всеки друг подобен лаптоп. Имай предвид, че дисплея си е малък за някакви по-сложни манипулации така че хардуерно няма да те ограничава. i7 тези модели в повечето случаи са си малко напомпани i5-ци, т.е. двуядрени.
В момента за такова нещо малко и за разнасяне бих огледал за 2 в 1 тъч, което да може да се завърта и ползва като таблет.

Автор: m.djorov   
Дата:   31-03-15 10:52

realnoncho написа:

> i7 тези модели в
> повечето случаи са си малко
> напомпани i5-ци, т.е. двуядрени.
Много зависи от серията. Мобилните им, дори i7 са двуядрени, ОТ настолните имат доста модели, които са 4 ядрени. Почти 50:50.

Автор: jivkojj   
Дата:   31-03-15 10:56

Ако е за разнасяне и разглеждане и евентуално базови редакции и RAW конверт, може да обърнеш внимание и на някой таблет. Например Самсунг имат 10 и 12.2" модели с 2.560 x 1.600 резолюция и изключително качествен екран. Има мобилен фотошоп, а също така за прецизна работа с въпросния фотошоп има и модели с писалка.

Дата:   31-03-15 10:58

m.djorov,

Кой изобщо говори за настолни в тема за 12" лаптоп...

Автор: m.djorov   
Дата:   31-03-15 11:29

Имах предвид твоето сравнение, което едва ли не категорично казва, че щом е i5 значи е двуядрен, все едно няма други, което е грешно. При мобилните им няма значение серията за броя ядра, а при настолните също не е гаранция, че като е i5 ще е двуядрен.
[beer] Мир.

Дата:   31-03-15 11:31

Изобщо не говоря за сериозни манипулации, леки корекции само на фотошоп...Иначе не държа да е таблет може и стандартната версия, ама с и7 трудно се намират, дали разликата ще е голяма между и5 и и7 ? Истински Нончо, кажи ти какво ти е мнението между 220 и 230, просто защото за по висок клас не мога да си позволя финанси.

Дата:   31-03-15 11:55

Купи си го и после ще споделиш мнение...

Няма да има голяма разлика между i5 и i7. А и тактовата им честота не е много висока.

Не знам какви корекции ще правиш в шопа, но като си отвори палитрите и няма да ти остане място за файла...

Дата:   31-03-15 11:57

Разликата между i5 и i7 при тези модели основно идва от по-високата честота на i7 и не е голяма. Например (тези процесори са такива каквито има в х220):

i7-2640M
i5-2450M

Между х220 и х230 има някакви козметични разлики и по-ново поколение процесори, не се сещам за нещо драстично. За другото е въпрос на вкус [smilie3]

Автор: stef7   
Дата:   31-03-15 12:04

Съвсем адекватна е машината, имам и ползвах предишната версия х201. Паметта трябва да е 8Gb, но дори да не е може лесно да добавиш. Не знам защо се счита че фотошопа няма да върви свясно на нищо по-малко от i7 4 Core. Процесора е най-малката грижа, достатъчно мощен е за обработка на снимки,всякакви снимки, RAW, 20-30Mb файлове и т.н. Екрана е по-скоро малък и покрива само около 60-70% от RGB нищо че е IPS. Т.е. ако разчиташ само на него може да не получиш абсолютно вярно цветопредаване и ще ти е по-трудно да работиш заради малките му размери. Това е основния проблем, не процесора. Много по-добре е от останалите лаптопи, но не идеално. Правил съм абсолютно всичко от редактиране на снимки, до програмиране на подобна машина, и си работеше напълно адекватно. Но за по-продължителна работа извън дома, една отпуска си носих външен монитор :).
Много по-голямо значение за бързодействието има HDD и минаването към SSD. Така че отдели си пари за ъпгрейд към 8Гб РАМ и SSD, ако ги няма и ще имаш една много прилична машина.

Наличието на писалка и touch ако си вземеш версия която имат и двете е много добър бонус. В таблет режим става за четене в легнало положение и портретен режим, когато не държиш в ръце лаптопа разбира се. Писалката е много точна и приятна и може да я използваш за редактиране във Фотошоп вместо мишка или водене на бележки.

Машината е тиха на умерена работа и практически безшумна при четене в интернет. Това са здрави машини, с една от най-добрите клавиатури за лаптопи, с дългогодишни традиции от времената на IBM, според мен много добър избор, ако малките размери на екрана са ОК за теб.

Дата:   31-03-15 12:27

Точно размерите ми пасват идеално.

Автор: pmartinov   
Дата:   31-03-15 12:44

Точно на този "екран" ще получиш основата за калиграфията...

За хора без опит и свикнали само с размера на екрана на телефона може да е изкушение но много за кратко :)

Този размер е много удобен за носене,но удобствата завършват с това.

Като пообработиш няколко стотин кадъра вече сам ще знаеш,че малкия размер на екрана и удобството при обработката на екрана са две напълно противоположни неща.

Всички екрани под 15.6" са много удобни за разнасяне,но не и за обработка.

Със очите няма никакви проблеми...

Дата:   31-03-15 13:19

Мене ако питаш и 15.6 е малко за обработка... особено с тези ниски резолюции дето се мотат по света... i7 с 16 гб рам, ама с HD дисплей [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: pmartinov   
Дата:   31-03-15 13:33

Напълно съм съгласен!

За това и лаптопа ми е 17"

Малкия лаптоп е гъзария ,а не удобство.

За бизнес идеалния размер е между 12" и 15.6"

За обработка всичко под 15.6" е мазохизъм.

Автор: Svetul4o   
Дата:   31-03-15 14:43

Здравей.
в момента имам х201. Разликата между двата модела е малка. Впечатленията ми са много добри, но като всяка нещо си има и кусури. Машината която ще купиш е второупотребна така, че е хубаво да имаш някои неща в предвид.

Батерията най-вероятно е рециклирана оригинална, в лошия случай китайско копие. И в двата случая няма да държи повече от час и половина. Наскоро си поръчах 9 клетъчна оригинална (струва само 200 евро) и държи между 5 и 6 часа при средно 20% натоварване на процесора и дисплей на доволно висока яркост.

За РАМ и ССД вече ти казаха. На моя сложих 250ГБ Интел (към момента мисля, че са най-надеждни) и разликата е забележима.

Екрана е доволно ярък и приятен за работа, но като цветоподаване едвали ще те задоволи (което е валидно за повечето мобилни компютри). Помисли си за външен монитор.

Клавиатурата е легендарна, тракпойнта е приятен за работа, тъчпада е доста калпав и нито едното няма да ти свърши работа за обработка. Помисли си за хубава мишка.

Приготви се да го разходиш до сервиз за профилактика и смяна на термопастата. Моя прегрява при пълно натоварване и се изключва. На регулиран режим на мощността не се случва. Взел съм му паста и чакам някой хубав ден да го отворя и почистя.

Автор: asahi   
Дата:   31-03-15 20:23

Дисплеят не е цвете.

Автор: aliengg   
Дата:   31-03-15 21:28

За сина си купих lenovo yoga 2 - уж за по-бюджетно. Ами не става. Лош екран, изображението е кофти, движението - накъсано...
Не бих купил повече нищо различно от iPad.

Автор: GOSPODIN   
Дата:   01-04-15 09:11

Sony Xperia Z3 compact лекичко отнася Ipad 3 , който е в този клас, та за 100-200 лв. повече е можело детето да има доста по-добра машина.

Дата:   01-04-15 21:22

Забравих да спомена, че имам 23 инчов Делл на настолния и там ми е добре да виждам всичко. Това ми трябва за разнасяне и НЕпрофесионална работа а ЛЮБИТЕЛСКА. :)

Дата:   13-04-15 21:32

Голям кеф е машинката, и дисплея е в пъти по-добре от стария ми лаптоп.

Автор: axlastro   
Дата:   13-04-15 22:15

Може да се погледне и HP EliteBook 2560p или някой по-нов от серията. Като цяло HP уж не са толкова здрави като Lenovo, но все пак това не е "пробоклук" или разните Compaq, въпреки че имам тук един NX7400 който утре го пращам по еконт на някакъв човек и освен батерията, други проблеми няма. Имай предвид, че който и да вземеш такъв, ще те ограничават освен дисплея и други неща, като живот на батерията и максимално количество РАМ (шопа си иска). Добре е да се насочиш към модел с повече слотове и DDR3, както и по-ново поколение процесор за повече живот на батерията. Преди време ми се случи да тествам един лаптоп, който продаваше колега от форума и още ме е яд, че го изпуснах. Беше на Fujitsu Siemens от Celsius серията, доста дървен като дизайн но невероятно тих и хладен, с добър екран и макар и 15.6 инчов - относително лек.

Публикацията е редактирана (13-04-15 22:17)

Автор: gkazakov   
Дата:   13-04-15 22:54

Хайде да споделя малко реален опит:

Няколко месеца бях с X220 - i5 2520M, 4GB RAM, хард 7200 rpm, TN матрица. Страшен за разнасяне, навсякъде е с теб и батерията държи 4-5 часа без проблем. Взех го основно за административни задачи, но и за обработка на кадри "на терен". Страхотен е за ежедневните задачи - мейл, оферти, социалки. За обработка на много кадри или сериозен ретуш не става - заради дисплея. Дори и IPS екраните на X-серията покриват около 60% от AdobeRGB, тоест винаги ще трябва да имаш едно на ум за цветовете.
Ако обаче го вържеш към хубав монитор - спокойно ще си вършиш работа.

От около месец-два съм с X240 - i5, 8GB RAM, SSD, TN матрица. Още по-лесен за разнасяне, още по-здрава батерия. Като начин на ползване - както X220-ката.

Казвам всичко това, защото и аз много време се чудех какъв мъник да взема за разнасяне и инцидентни обработки. Но не за основна машина.
Сериозната обработка на кадри правя на настолна конфигурация с Dell UltraSharp 27" калибриран. Даже за настолния съм си взел ThinkPad клавиатура, толкова съм свикнал на червената пъпка в средата.
Пиши ми на лично, ако имаш въпроси около ThinkPad-овете.

Поздрави,
Жоро

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »