Автор: stef7
Дата: 31-03-15 12:04
Съвсем адекватна е машината, имам и ползвах предишната версия х201. Паметта трябва да е 8Gb, но дори да не е може лесно да добавиш. Не знам защо се счита че фотошопа няма да върви свясно на нищо по-малко от i7 4 Core. Процесора е най-малката грижа, достатъчно мощен е за обработка на снимки,всякакви снимки, RAW, 20-30Mb файлове и т.н. Екрана е по-скоро малък и покрива само около 60-70% от RGB нищо че е IPS. Т.е. ако разчиташ само на него може да не получиш абсолютно вярно цветопредаване и ще ти е по-трудно да работиш заради малките му размери. Това е основния проблем, не процесора. Много по-добре е от останалите лаптопи, но не идеално. Правил съм абсолютно всичко от редактиране на снимки, до програмиране на подобна машина, и си работеше напълно адекватно. Но за по-продължителна работа извън дома, една отпуска си носих външен монитор :).
Много по-голямо значение за бързодействието има HDD и минаването към SSD. Така че отдели си пари за ъпгрейд към 8Гб РАМ и SSD, ако ги няма и ще имаш една много прилична машина.
Наличието на писалка и touch ако си вземеш версия която имат и двете е много добър бонус. В таблет режим става за четене в легнало положение и портретен режим, когато не държиш в ръце лаптопа разбира се. Писалката е много точна и приятна и може да я използваш за редактиране във Фотошоп вместо мишка или водене на бележки.
Машината е тиха на умерена работа и практически безшумна при четене в интернет. Това са здрави машини, с една от най-добрите клавиатури за лаптопи, с дългогодишни традиции от времената на IBM, според мен много добър избор, ако малките размери на екрана са ОК за теб.
|
|