Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Много важно.
Автор: petrush   
Дата:   19-03-15 23:40

Факт.
Влязох сигурен в магазина за фото техника да си взема Олимпус М-10,но хванах Сони а6000 и чудо, то ми заспа в ръката,10 мин. си мислих, че това е моят апарат.След 30 мин. излязох с Фуджи Х-Е2.Та просто исках да ви се похваля за дългоочаквания избор-1 година,но не било толкова трудно,просто не чети толкова много техническа информация,а влез в магазина и ще го познаеш.Или както съм чувал да казват "ако си търсиш кола не сядай в БМВ,че си изгорял-купил си го".Сега да му мисля за обективите :).Смятам,че Фуджи са включили в цената и още нещо,което се разбира само когато се хване в ръце апарата.
Темата е просто за леко разнообразие и пак по същество.

Отговори на това съобщение
 Re: Много важно.
Автор: kvakioh   
Дата:   19-03-15 23:44

14мм, 23 или 35мм, 60мм и играта започва. Или 18-55 и 55-200, aко се търсят повечко мм.
Сравненията с коли са безмислени.

Автор: namm   
Дата:   19-03-15 23:45

[smilie24] [shtrak]

Автор: marves   
Дата:   19-03-15 23:46

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: grafarena   
Дата:   19-03-15 23:49

Честито , интуицията не те е подвела ![shtrak]

Дата:   19-03-15 23:51

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: gchokov   
Дата:   20-03-15 08:33

[smilie24]

Автор: motif   
Дата:   20-03-15 08:35

Честито за новата придобивка...Апарата е страхотен :) Желая ти прекрасни снимки и да си доставяш удоволствие от снимането с него :)

Автор: Gecata   
Дата:   20-03-15 08:35

Асоциацията с кола е много правилна :). Има коли за работа, коли за удоволствие и такива просто за ранообразие. [smilie24]

Автор: iavorski   
Дата:   20-03-15 09:00

Полу офф топик.

Взех на промоция за 369 от техно××× фуджи xf1 brown, за второ апаратче освен безогледалката. За три дни ползване ми замириса на продаване на безогледалката. Заразно е!

Автор: Frenchev   
Дата:   20-03-15 10:16

С какво Fuji xe2 превъзхожда а6000? Питам без да се заяждам. Не робувам на марки. Сега съм с некс5р и искам да го сменям с а6000 или наследника му. Но ако фуджито е по добро бих минал на фуджи.

Не познавам fuji а и 4/3 системата като цяло и ми е интересно какви са предимствата.

Безогледална система ползвам основно за две неща:

- Снимки от дрон. За там ми трябват повече пиксели защото снимам панорами и ми трябва резолюцията.

- снимки при пешеходен, вело- и всякакъв вид туризъм. Репортажна фотогрия и прочее.

Интересно ми е да чуя какво те привлече във фуджито, че скоро и аз ще трябва да взимам подобно решение. А още не съм изградил кой знае каква система. Имам само един 8мм, 16-50 и 10-18.

Автор: rx   
Дата:   20-03-15 10:23

Този подход е много грешен и ти пожелавам да не се залъжеш да го използваш като избираш жена, за да разбереш какво имам предвид [beer]

Автор: rimohit   
Дата:   20-03-15 11:00

Как аз виждам предимствата на м4/3 -Качество много близко до апс-ц. Огромен набор от обективи , които разбираемо са по компактни. Възможността да се използват по отворени бленди при аналогичен ДОФ от там и по светлосилните обекктиви стават малко по използваеми . Примерно щракаш пейзаж с ф6-ф8 , от там по висока скорост и липса на нужда от статив (в доста ситуации , но не всички , разбира се ) . Или пък пуцаш портрет на 1.2 или 1.4 и не само едната мигла да е на фокус...
И стабилизация в доста от телата...

Автор: jivkojj   
Дата:   20-03-15 11:10

С какво Fuji xe2 превъзхожда а6000?

Като тела съмнява ме да има превъзходство, по-скоро обективите. От Сони тотално заебаха кроп серията обективи за Е-байонет. А за какво ти е малко телце с топузи отпред, каквито се явяват FE или видео-обективите от рода на 18-200 или 18-105.

Публикацията е редактирана (20-03-15 11:11)

Дата:   20-03-15 11:15

Дата:   20-03-15 11:41

Потвърждавам за контролите, интуитивността и леснотата на управление. ЗА стъклата вече беше казано суперлатив, което е вярно.
Сонита имах 4- некс3, 5, 3000 за кратко и една сапунерка. Последната беше най-лесна за управление. А и искаха ъпдейтчета нексовете, беше по-сложно, но малко по-сложно с инсталацията. Дефакто това ме отказа, както и слабите батерии, лющенето на екрана на Некс 3 и 5 (да, не успях за 6 или 7 да имам) Иначе като матрици и лекота и удобство като пренасяне са ОК. ЗА момента съм си оставил Некс 5и макрото 30/3.5, който е отличен обектив.
Фуджи не стават много за дронове и др. Но с три твърди обектива, от по-горното ми мнение или китов и телезуум, нещата се покриват идеално за всякакво ползване. Малко кроп системи могат с до 2-3 обектива да се покрият нещата и да не е наложителна смяната или добавките.
Фуджи за улицата и други подобни е отличен. Има и адаптори за други марки и байонети и по-добрата картинка в jpeg, каквото и да изтъкнат феновете и пикселоброячите/гледащите само сайтове.

Публикацията е редактирана (20-03-15 12:00)

Дата:   20-03-15 13:18

Благодаря за изчерпателните отговори. Ще отида до магазин да ги пипна тези фуджита, но засега май оставам на варианта сони. Може и да нямат много обективи, но на мен и тези които имат ми стигат.

Едно а7000 с 16-70 и 10-18 е предостатъчно за стрийт. С още един два твърди е ОК. 10-18 е сравнително малък физически. Говори се, че 16-70 новия щял да бъде с 20% по къс, но и да не е пак ме устройва.

а варианти от сорта на 18-200 така или иначе не ме устройват тъй като са винаги компромис.

Ако направят един 10 - 500мм на бленда 1.4 и да тежи 500 грама и да е малък, ще е супер, но дотогава съм на вариант сменяне на няколко обектива.

Дата:   20-03-15 13:30

Fuji имат 10-24, 14, 18, 23, 27, 35 мм, което подбива всяка друга група обективи от която и да е марка за широчко. По неписани дефиниции, твърдите обективи от 35мм надолу нещата стават при УЛИЦАТА. Зуумчета са за туристите.

Дата:   20-03-15 13:34

Аз съм по скоро турист. С велосипед и 18 литрова раничка в която натъпкан багажа ти за 1 седмица напред нямаш друга алтернатива освен зум. Един зум на апарата и един в раничката. И ги сменяш при нужда. Не тръгвам специално за снимки.

Автор: Lycan   
Дата:   20-03-15 15:08

Заглавието кефи :)

Честито petrush!

Автор: tbby   
Дата:   20-03-15 16:29

Я някой собственик на fuji да каже дали апарата може да набива филмовата симулация в RAW файловете или важи само при jpeg?

Дата:   20-03-15 16:32

Автор: motif   
Дата:   20-03-15 16:34

Само при jpeg ги набива...но при експорт от Роу в джепег в Лайтрум,Фотошоп или в Силкипикс си ги има вградени и си ги ползваш...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »