Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Макро пръстени за Канон AF
Автор: axlastro   
Дата:   17-03-15 09:15

Здравейте, понеже идва пролетта си мисля да опитам да снимам малко макро. Спрял съм се на варианта АФ пръстени. Може ли да препоръчате конкретен модел примерно от Ebay, които сте пробвали и работят добре.
Ще ги ползвам с 85 1.8 най-вероятно.

Отговори на това съобщение
 Re: Макро пръстени за Канон AF
Автор: iioorrddaann   
Дата:   17-03-15 10:15

Тъкмо чакам да дойдат макро Аф пръстени от ебау. И мисля да ги ползвам на 85 1.8 [beer] Щом дойдат ще ти пиша как са :)

Автор: kvakioh   
Дата:   17-03-15 10:27

Кенко и Полароид. Не знам как са в ебей.
Или Канонските оригинални с контактите, има 2 различни 12 и 25мм мисля.
Ако не се дават много пари, има без контакти, но там трябва да се внимава, че има зле направени и надират обектив и байонет.
A, сега видях, че Полароид имат комплект без контакти и 4бр пръстени, което е доста добра оферта.
ЗА 85/1.8 ще ти трябва пръстен или комбинация от пръстени от 20 и нагоре мм. Значи най-малките от 7 до 12-13мм няма да са ок.
Canon EF 25II и EF 12 II са Канонските, като вече казах, че ще трябва да е 25мм, ако се избере оригиналния, за да става на 85/1.8. ЗА Сигма 30/1.4 ще стане 7 или 11-12-13мм.
Снимал съм с Кенко и двата оригинални Канонски, заемал съм от познат след като купи и Полароид комплекта, удобството и леснотата когато има контакти е незаменимо и се снима леко и лесно от ръка. Иначе ако се избере евтиния вариант готин статив с трипозиционна глава ще си е почти задължителен.
Каквото и да се избере като макро екстендер пръстени да отбележа, че си трябва време да се свикне.

Дата:   17-03-15 11:42

Ами има и някакви други с контакти гледам. Даже май в базара се продават.
Ето тези са едните

Има и по-евтини
тези

Надявам се колегата да каже като ги получи. Иначе съм гледал снимки с 85 1.8 и се представя отлично за макро. Сигмата 30 1.4 също ще е добре като знам колко е остър на затворена бленда. Въпроса е дали да взема най-евтините. За Кенко не ми се дават пари, а за канонските и дума не може да става. Просто макрото ми е по-скоро от любопитство и за забавление.

Дата:   17-03-15 11:44

Вторите не са ок. Първите- да.

Автор: opeldjia   
Дата:   17-03-15 12:01

kvakioh написа:
> Вторите не са ок. Първите- да.

Потвърждавам - пробвал съм и давата вида. Първите са ОК.
Вторите, обаче, бяха неизползваеми - тялото не успяваше да комуникира с обектива. Единствено с 21мм показваше наличие на обектив и уж настройваш бленда, но като опиташ да снимаш апарата вади съобщение за грешка в комуникацията с обектива.
Предполагам, че причината за горния ефект е некачествена изработка.

Дата:   17-03-15 12:01

Има ментета доста, трябва да се внимава.

Дата:   17-03-15 12:35

Оригиналните Кенко са 12mm, 20mm, 36mm, всяко нещо различно от това са ментета Кенко. Има ги в два различни дизайна оригиналните.
Eто това са Полароид-
http://store.picbg.net/pubpic/90/C4/9d3c70ac604690c4.jpg

Всяка кутия, различна от тези и различни от показаните са ментета.

Дата:   17-03-15 12:42

Значи по-скъпото менте ще взема тогава.

Автор: realnoncho   
Дата:   17-03-15 12:49

Аз имам един 13мм с който си работи всичко. Подобен е на ТОЗИ, но понеже не е купуван скоро не мога да съм сигурен че е точно същия.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »