Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Помощ за компютъра
Автор: kollev3   
Дата:   16-03-15 21:34

Здравейте може ли да помоля за съвет и съдействие-срешу заплащане[smile]
От извесно време работя с компютър с следните параметри...
CPU Intel Core i7-4790K/4G/8MB/BOX s1150
DVD-RW Asus BW-16D1HT Blu-ray Disc Drive
HDD Seagate Barracuda 2TB 7200/SATA3/64MB ST2000DM001
MB GIGABYTE Z97-HD3/Z97/s1150
Power Supply Corsair CP-9020055-EU 750W-120mm
RAM Corsair DDR 16GB/2133MHz/2*8GB/CMZ16GX3M2A2133
SSD Samsung SSD 840 Pro 256G 2.5 MZ-7PD256BW
Video card HP C2J92AA NVIDIA Quadro K600 PCI-E 1GB GDDR
CASE CM HAF 912A [smilie21]
Но проблема е че нещо почна да забива и не съм сигурен дали е оптимизиран правилно за обработка за снимки и видео[smilie11] В момента на диск С са всички програми а на на диск D са снимки и видео...Дали програмите Lightroom,Photoshop и други подобни да са отделно на SSD.[smilie8] и кеша къде трябва да е и кога се чисти...доста въпроси[smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: Помощ за компютъра
Автор: BOZO   
Дата:   16-03-15 21:36

Виж на системния дял дали има достатъчно свободно място.

Дата:   16-03-15 21:57

На диск C от 238GB има 156GB свободни,а на диск D 1,81TB свободни от 1,81...[smilie8]

Автор: BOZO   
Дата:   16-03-15 22:02

Кеша на шопа е и на С и на D, зависи как го настроиш и колко памет да ползва. Тази машина не би трябвало да забива, зависи с какво я товариш.

Автор: imitev   
Дата:   16-03-15 22:40

Колко е стара машината?

Автор: kiten   
Дата:   16-03-15 22:41

слагаш си тези програми - ***** и ****** и чистишш наред. После слагаш ****** за поставяне на най-новите драйвери. Сложи и това- ****** , върши хубава работа срещу различни гадости и гадинки по-добре от антивирусна. И това ако не помогне, влизаш ръчно в: msconfig и в стартъпа му махаш отметките на повечето инсталирани програми включително и тези на adobe. И пак ако не ти помогне преинсталирай всичко наново на чисто.
[smilie24]

Публикацията е редактирана (17-03-15 18:45)

Автор: Konstantinov   
Дата:   16-03-15 22:42

При мен беше от дефектно ссд,конфигурацията ми е същата пак с гигабайт дъно.
С уин 8.1 съм и системата ми се държеше странно и накрая ссд-то даде здраве нула и го клонирах и дадох за смяна.
Клонирах ссд -то на друг празен диск сAcronis True Image 2015 става за 10 минути,твърдия диск трябва да е празен защото програмата изтрива всичко при клонирането.
Махнах нортън антивирус и нод не стана и сложих касперски триал без стената -ползвам стената на уиндоса .

Автор: tvk75   
Дата:   16-03-15 22:45

системата си е наред,може би тряябвва да се погледне хардуерно,,,,,и никакъв уин 8

Дата:   16-03-15 22:49

Какво ще и гледаш хардуерно бре [smilie18] още не са дошли горещините[smilie22]

Дата:   16-03-15 22:55

Konstantinov известно ли ти е че тоя SSD диск на самсуннг е с 5 годишна гаранция и доскоро държеше всички най.най класации за бързина и в момента го конкурира 850 про пак на самсунг със 10 годишна гаранция. Ти ако си се набутал на някой кингстън или а дата или друга евтинийка, нищо добро не очаквай въпреки че са ти сменили диска.
[smilie25]

Автор: MixMike   
Дата:   16-03-15 23:13

проблема е че нещо почна да забива

Кога, как, защо, при какви условия, какъв уиндоус, какви драйвери и още 1000 въпроси и възможности за проблем...
Но форумните гурута вече определиха проблема![smilie10]
Ашколсун, аферим, машалла[beer]

Според мен първото което трябва да се направи е на се влезе в таск менаджера и да се види дали и точно кой процес го е забил.
Не е лошо да се провери в с десен бутон на "my computer"/manage/event viewer - каква грешка е дало след забиването. Но това трябва да го направи човек който разбира, за да знае какво да търси
Ако проблема е хардуерен, може да се търси по метода на изключването, или с тестови програми, натоварване и...много начини.
Като за начало махни антивируса и си пусни тестови програми за процесор, памет, видео, хард и т.н.

И въпреки всичко изписано - докато не опишеш проблема максимално точно, всичко е "стрелба на сляпо".

...нещо забива...[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Svetul4o   
Дата:   17-03-15 00:34

Като бивш компютърен техник ти казвам да занесеш машината в сервиз. Личи си, че не знаеш много нито за хардуера нито за софтуера и залагам, че ще омажеш нещата допълнително и само ще се изнервиш.

Kiten не се обиждай, но не помагаш.

Дата:   17-03-15 00:35

Ползвам windows 7 64 bit и браузър Chrome...Машината е на 6 месеца...както си работя и изведнъж спира[smilie11] движа мишката но нищо не се случва...Един познат ми каза че може и от chroe...да прави тези магарии...

Автор: batsali   
Дата:   17-03-15 00:52

Това все едно да кажеш, че колата издава странен шум и ние да ти кажем точно от какво е. Модела и марката и номера на двигателя да знаем, не помага.

Автор: Ghost4o   
Дата:   17-03-15 00:57

Според мен като техник и аз бивш, хардуерен проблем в дъното :) Предполагам, не съм сигурен :)

Автор: sherbit   
Дата:   17-03-15 01:13

Според мен е от меката или от твърдата.

Дата:   17-03-15 01:38

Svetul4o точно едната програма дето съм посочил флашва биоса на дъното. Ако е от дъното или ще се оправили ще умре.

Автор: vdm57   
Дата:   17-03-15 02:22

Ако не го занесеш в компютърен сервиз (най-добре от където си го купил) за да се направи диагностика на проблема, ще продължаваш да слушаш до безкрай "компетентни мнения". [smilie23]

Повечето потребители, които дават съвети тук са работили само на своя, или и на още 2 компютъра и са се срещали с 1, 2 или 5 проблема. На тях винаги ще им се струва, че забиването на твоя компютър е същото(подобно) като от техния опит и затова дават конкретен съвет. [smilie23]

Като сервизен специалист (Варна) съм се срещал с хиляди случаи, в които компютърът забива от най-различни предимно хардуерни повреди, включително и от външни устройства като от мишка, клавиатура, USB устройства и т.н.

Затова съветвам за диагностика, а не да слушаш предположения...

[smilie3]

Автор: tyunkata   
Дата:   17-03-15 10:46

vdm57

Автор: ATHOM   
Дата:   17-03-15 10:56

Така или иначе търсиш съдействие срещу заплащане... Компа под мишница и право в сервиза.

Ще си спестиш чудене, маене, време и нерви.

Поздрави.

Автор: deerstalker   
Дата:   17-03-15 10:56

Сервиз[smilie24]

Автор: lamerko   
Дата:   17-03-15 10:57

Мда, проблема може да изкочи от неочаквано място, но най-вероятно е хардуерен. Диагностиката ще си покаже. Колкото до SSD-то на Самсунг - 840/850Pro сириите са страхотни, но е наивно човек да смята, че като има 5 години гаранция, няма да се случи нещо. Техника е - никой не е застрахован от проблеми. А най-важното - гаранцията при дисковете покрива хардуера, но не и данните. А често те са много по-важни...

Автор: ZENON   
Дата:   17-03-15 11:06

Може ли все пак да се уточни какво значи "забива"? Може да забие по много начини, да лагва... Забива е супер относително.
Какво прави и кога го прави.

Автор: compur   
Дата:   17-03-15 11:27

често срещано явление... след инсталирането на н-на брой програми и тяхното деинсталиране... [beer] [beer] [beer]

Автор: MixMike   
Дата:   17-03-15 11:29

Какво прави и кога го прави.

Тва питах още в началото на темата.
Отговора се вижда...

Един познат ми каза че може и от chroe...

Това Chrome ли трябва да значи? Пробва ли с друг браузер да поработиш? Постоянно ли забива? Кое точно забива? На определен интервал ли? Колко пъти на ден го прави? Машината прегрява ли? Погледна ли я с тестови програми? Като забие как местиш мишката??? Движи ли се? Пробва ли да затвориш/рестартираш програмата дето забива? Като забие рестартира ли се компа или си стои замръзнал?
Остави познатия дето ти казал, докато не опишеш подробно какво се случва или не посетиш сервиз ще си ревеш по форумите

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »