Автор: PhotoBo
Дата: 14-03-15 20:34
Колеги, голямо нещастие ме налегна вчера. Замина си любимото безогледално апаратче Fuji X-A1, заедно с китовия 16-50 (R.I.P.)
По незнайни за мен причини, жената го изтървала от гардероба, където го държах предпазливо, да не попадне в невинните детски ръце на 2-годишния ми син. Височината е не повече от 2-2,10м, но е била достатъчна обектива да се отчупи в основата си при байонета, съответно обектива вече не може да бъде използван, а тялото въобще не пали. Явно финната електрониката е заминала или нещо такова. Не съм го носил на сервиз, не знам дали ми се занимава дори, а и като сметна, че дори да го оправят, обектив ще трябва да търся друг, който излизаше почти без пари в комплект с тялото, та май повече клоня към купуване на друга безогледалка. Имам и оправдание пред жената, все пак тя го е счупила
Като цяло, може да ви избие на хумур, но бях адски щастлив от това (иначе пластмасово) апаратче. Почти не излизах без него, а в много от случаите го предпочитах за носене пред дслр-а. Бях му взел хубав преходник, за контрол на блендата и можех да използвам всеки един от никон-ските си обективи. Мнозина знаят, че това е най-евтиния вариант за безогледалка от марката Фуджи и въпреки всичко аз бях предоволен от резултатите. Та сега съм в огромна дилема - дали да заменя X-A1 с някой друг фуджак, като по-новото X-A2, някое X-E1 или да опитам друга марка и модел, пък дано тоя път имам повече късмет
Като цяло ми харесваше това, че кроп фактора му е 1.5, като на нормално кроп тяло, макар, че при олимпусите много ми харесваше изображението, когато бях гледал и избирал безогледалка. Вариант е и някое Сони, че май там по-добре работи потвърждението на фокуса с обективи от други марки, само, че не зная да скачам ли? Да си призная откакто взех моето фуджи не съм следял много безогледалките и не знам как се е развил пазара, кое се е доказало и кое се харесва от потребителите, факт е, че аз бях доволен от избора си! Е моля, дайте малко съвети и мнения на къде да ходя от тук нататък. Бюджета ще е това 1000-1200лв, че имам и други стъкла с времето да взимам за Никон-а и не съм цъфнал и вързал много финансово. Не казвам, че утре отивам в магазина да пазаря на едро, по-скоро всяко нещо с времето си и при заделени финанси след месец-два, но все пак да знам как да се настройвам!?
|
|