Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 След Fuji X-A1 - оставам с Фуджи Х-А1 ;)
Автор: PhotoBo   
Дата:   14-03-15 20:33

След Fuji X-A1 + 16-50 накъде?
Бюджета е около и до 1000-1200лв, може и втора ръка!
Не става въпрс за ъпгрейд, по-скоро за замяна на неработещата ми вече безогледалка, а на който му се чете защо, как и в малко повече подробности - в следващия пост!

Отговори на това съобщение
 Re: След Fuji X-A1 накъде?
Дата:   14-03-15 20:34

Колеги, голямо нещастие ме налегна вчера. Замина си любимото безогледално апаратче Fuji X-A1, заедно с китовия 16-50 (R.I.P.) [smilie2]
По незнайни за мен причини, жената го изтървала от гардероба, където го държах предпазливо, да не попадне в невинните детски ръце на 2-годишния ми син. Височината е не повече от 2-2,10м, но е била достатъчна обектива да се отчупи в основата си при байонета, съответно обектива вече не може да бъде използван, а тялото въобще не пали. Явно финната електрониката е заминала или нещо такова. Не съм го носил на сервиз, не знам дали ми се занимава дори, а и като сметна, че дори да го оправят, обектив ще трябва да търся друг, който излизаше почти без пари в комплект с тялото, та май повече клоня към купуване на друга безогледалка. Имам и оправдание пред жената, все пак тя го е счупила [smilie6]

Като цяло, може да ви избие на хумур, но бях адски щастлив от това (иначе пластмасово) апаратче. Почти не излизах без него, а в много от случаите го предпочитах за носене пред дслр-а. Бях му взел хубав преходник, за контрол на блендата и можех да използвам всеки един от никон-ските си обективи. Мнозина знаят, че това е най-евтиния вариант за безогледалка от марката Фуджи и въпреки всичко аз бях предоволен от резултатите. Та сега съм в огромна дилема - дали да заменя X-A1 с някой друг фуджак, като по-новото X-A2, някое X-E1 или да опитам друга марка и модел, пък дано тоя път имам повече късмет [smilie8]
Като цяло ми харесваше това, че кроп фактора му е 1.5, като на нормално кроп тяло, макар, че при олимпусите много ми харесваше изображението, когато бях гледал и избирал безогледалка. Вариант е и някое Сони, че май там по-добре работи потвърждението на фокуса с обективи от други марки, само, че не зная да скачам ли? Да си призная откакто взех моето фуджи не съм следял много безогледалките и не знам как се е развил пазара, кое се е доказало и кое се харесва от потребителите, факт е, че аз бях доволен от избора си! Е моля, дайте малко съвети и мнения на къде да ходя от тук нататък. Бюджета ще е това 1000-1200лв, че имам и други стъкла с времето да взимам за Никон-а и не съм цъфнал и вързал много финансово. Не казвам, че утре отивам в магазина да пазаря на едро, по-скоро всяко нещо с времето си и при заделени финанси след месец-два, но все пак да знам как да се настройвам!?

Автор: marves   
Дата:   14-03-15 21:09

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   14-03-15 21:41

marves, първо искам да ти благодаря за предложението! Макар да не пиша в темите за безогледалки знам и вярвам в опита, който имаш! Чета с интерес постовете ти, вярвам и че мога да ти имам доверие. Нищо не ми пречи да опитаме, като разбира се съм готов да си заплатя за работата и съдействието, което искаш да ми окажеш!
Преди всичко искам само да уточня, че има две отчупени пластмаси от самия обектив, най вероятно те спомагат за задържането на самия за тялото, предполагам е част от резбата. Ако приемем, че обектива е непоправим, за нен ще е релиф, ако тялото сработи. По него няма никакви следи от механично нараняване...просто отказва да заработи. От къде си, на лично можеш да ми пратиш адрес, за да ги изпратя и двете. Снимки да кача първо, ако искаш?

Автор: iliyanb   
Дата:   14-03-15 23:28

marves[smilie24] , номер 1 си.

Автор: tbby   
Дата:   15-03-15 00:35

За пореден път: в базара има един Panasonic GX7 за 850 лв.
Този апарат има всичко, за което някога може да мечтае човек, освен вграден ND филтър... само това няма :)
В твоя случай има чудесен focus peaking, на който можеш дори да смени цвета.
Пред него малкото фуджи ще ти се види като детска играчка :)

Поздрави и успех с поправките :)

Автор: Nazarov   
Дата:   15-03-15 00:38

PhotoBo,

> бях адски щастлив от това (иначе пластмасово) апаратче

Като фуджист те разбирам напълно. Смятам, че каквато и друга марка да вземеш, като си свалиш снимките и ги видиш за пръв път на компютъра, няма да изпиташ същото щастие както от Фуджито. Аз на твое място бих си взел X-M1 и от там нататък само фуджинони според възможностите. Всъщност, като се замисля, аз и на мое място точно това съм направил и това и мен ме прави щастлив. [smilie5]

Смело пращай покойника на Марио, той има "proven track record", че ги възкресява и сигурно ще може да ти направи добра оферта. [smilie24]

Хайде успех и много [shtrak] [shtrak] [shtrak]

Дата:   15-03-15 01:18

Пращам ги аз идната седмица, дано дилемата да приключи до тук. Въпреки, че съм доста притиснен най-вече за тялото, че въобще не пали, а няма никакви следи от механично нараняване. Ето снимка на обектива след инцидента...

http://i62.tinypic.com/2141rfd.jpg

Автор: pencp   
Дата:   15-03-15 10:56

Браво на колегата,marves!

Автор: slavoart   
Дата:   15-03-15 12:05

marves [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: rx   
Дата:   15-03-15 12:14

Не бой се - най-вероятно е нещо тривиално и видимо - в тия апарати електрониката е толкова натъпкана, че няма какво да се счупи механично вътре. Преди време мой познат беше изтървал 600Д от прозореца на колата на магистрала - обектива беше на сол, трябваше с клещи да го развиваме от байонета, обаче тялото няколко години по-късно изобщо няма намерение да се предава [smile]

Автор: raffito   
Дата:   15-03-15 19:55

http://i62.tinypic.com/2141rfd.jpg

ако е само това отчупване на байонета,-???
Може да се направи по 2 начина:

1.да се залепят с Паско -фикс,парченцата.
2.да се направи метален/дуралуминиев/ байонет при Слав.[shtrak] [smilie24]

Дата:   20-03-15 13:54

Ъпдейт по темата:

Искам да изкажа хиляди благодарности към колегата marves, който ми смени байонета на обектива работи и всичко си му е наред. Единствено малко е хлабав (има лек луфт) като е закачен за тялото, но предполагам, че това е от удара и байонета при апарат нещо се е деформирал и от там идва и луфта, който е минимален и не оказва никакво влияние върху снимките или прочее. Важното е че работи все пак, и няма да сменям цяла без огледална система, тъй като тялото за работи от само себе си, след като беше с извадена батерия известно време. По съвет на Марио - тръсках го хоризонтално наклонен във въздуха, бая го по разтресох няколко пъти, понеже имаше съмнения за разпоена спойка или подваден лентов кабел, но не - апаратчето си пали и не ме оставя и за миг. Много съм доволен, наистина! Още веднъж искам да благодаря на всички, които се включиха в темата, както и най вече на marves за отзивчивостта и златните му ръце [smilie24]

Живи и здрави всички (в това число и моето възкръснало Фуджи) [smilie25]

Re: След Fuji X-A1 - оставам с Фуджи Х-А1 ;)
Автор: fraction   
Дата:   20-03-15 14:01

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: vgramatikov   
Дата:   20-03-15 14:03

Другия път не си пиши за ремонтите във форума ,защото няма да можеш да си продадеш техниката никога дори и тя да е изрядна.[smilie3]

Дата:   20-03-15 15:20

Нямам подобни скруполи. Честен съм и нямам намерение да лъжа за техника, дори сега продавам Д610 в базара, но ако беше изпускан или с проблеми щях да го опиша. Така смятам е редно, така ще бъде. Ако един ден реша да продавам Фуджи-то ще си напиша през какво е минал, за да няма изненади. Мисля, че всеки трябва да постъпва така, но не е задължително разбира се [smilie3]

Автор: fraction   
Дата:   20-03-15 15:22

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »