Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Сватбена фотография в стил 'Jose Villa' в България?
Автор: goldroks   
Дата:   08-03-15 17:19

Здравейте,

Доста съм разглеждала сватбени фотографи в България и в чужбина и много ми допада един стил който е популярен на запад, но като че ли в България няма много последователи (всъщност не успях да намеря нито един?). Един типичен представител, който по моето скромно мнение е един от най-добрите в областта - Jose Villa: http://josevilla.com/
Страшно ми харесват светлите пастелни тонове и всичко изглежда като от приказка... Да, човека снима само на лента, супер техника, фото лаборатории (или както се казва на български), но все пак компютърния софтуер до голяма степен може да помогне в наподобяването на този стил, нали?

Както и да е, въпросът ми е дали в България от сватбените фотографи има някой който да снима в този стил и ако може да покажете линкове?

[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Сватбена фотография в стил 'Jose Villa' в България?
Автор: BAT   
Дата:   08-03-15 18:02

Сайтът му е ужасен флаш, зарежда бавно, а снимките са като гербови марки в средата на 27 инчовия ми монитор. Трудно ми е да ги разгледам[smilie2]

Автор: sohk   
Дата:   08-03-15 18:29

Бих казал, като му видях снимките на този и веднага ми напомниха на тези двамцата - Art Photo Story

Автор: tbby   
Дата:   08-03-15 18:41

Един наистина добър български сватбен фотограф:
http://www.ivopopov.be/

Автор: golded   
Дата:   08-03-15 20:11

goldroks, в случая за стил не може да се говори,
стилът е творческа концепция, теоретично обяснена като определение и филосифия, и се защитава от група единомишленици,
като всеки следва основната линия по свой начин.
Този фотограф има собствен "почерк" и всеки който се опитва да
копира маниера му на снимане се превръща в имитатор.
Щом ти харесват снимките му,гледай и се радвай!
В България имаме много сватбени фотографи, които имат индивидуалност и са разпознаваеми! Харесвам някои от тях,
но не искам да споменавам имена за да не пропусна някой!

Автор: rlk   
Дата:   08-03-15 20:19

Наистина и аз не виждам нищо осбенно в стила му. Типичен американски фотограф с доста обработка на снимките му. Така изглеждат нормалните американски сватби с голям подбор от страна на фотографа кое да приеме като ангажимент. Както и да е. В България разбира се всичко се копира. Креативността (също копирана дума, че си нямаме нашенски) е много рядко срещана. Не бях поглеждал някоя и друга година бългаска сватба и ... о чудо, все едно съм на американска такава, само че с Бай Ганьовски привкус. Важното е весело да става и да се отбележе на младите каквото им е там на сърце.

Автор: tisho86   
Дата:   08-03-15 21:18

С нищо не ме грабна кой знае какво, ето ти един който дълги години е снимал на лента и светило поне за мен.
http://www.jeffascough.com/

И другия ми любимец
http://lafflerphotography.com/blog/weddings/

Смея да твърдя, че в България има доста по-добри фотографи от този Villa!

Публикацията е редактирана (08-03-15 21:18)

Автор: okoto   
Дата:   08-03-15 21:54

Вилла е добър фотограф, но според мен е повече техничар. Докато Иво Попов и тези, които харесва Тишо, правят принципно скучната сватбена фотография да изглежда свежа и интересна.

Автор: langel   
Дата:   09-03-15 10:29

Извинявайте за спама,
дали ще се намерят в България, за месец юли, младоженци с подобен стил:
http://josevilla.com/#press_marker

Автор: chukov   
Дата:   09-03-15 10:37

Много точно казано, langel

И само да добавя.
Дали ще се намерят в България, за месец юли, младоженци в подобен екстериор и интериор, както в портфолиото на Villa?

Автор: Chipsy   
Дата:   09-03-15 12:59

Няма как да се намерят в страната на мутро-барока и дървеното позиране пред нечия чужда, скъпа кола пред порутена панелка. Селяния до шия, дет се вика.

Автор: fraction   
Дата:   09-03-15 13:15

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: chukov   
Дата:   09-03-15 13:25

Добри сватбени фотографи в България не липсват. Просто добрият интериор и екстериор много помагат за общото звучене фотографията от едно тържество.

Автор: tisho86   
Дата:   09-03-15 21:13

Добрия екстериор и интериор улеснява фотографа а не го прави по-добър:)
Вярвам, че наистина на всеки един от нас му се снима на подобни места, но нека приемем реалноста[beer]

Автор: PhotoBo   
Дата:   09-03-15 23:32

Като заговорихме за нашата действителност, т.е. реалност в сватбените фото- и видеографи, не пропускам да дам моя любим пример за такава личност, снимаща в същата тази наша реалност и заобиколена със същата наша сивота, мутро-барок и панелки /разбира се не всичките сесии, но повечето./ На едни им се получава с лекота, на други с къртовски труд, а на трети просто не им се получава и после клиентите били "кофти" [smilie3]
Аз и не разбирам много де, може би за това и снимките на Jose Villa ми харесват. Харесват ми и тези на Иво Попов.бе [smilie24]

Публикацията е редактирана (09-03-15 23:44)

Автор: zotto   
Дата:   10-03-15 00:11

Тази тема малко странна, имаме си чудесни фотографи и тук във форума има доста силно присъствие, аз да попитам авторката на темата как си представя Jose Villa да снима прословутия български ритуал "да разбием вратата на панелката, за да откраднем булката, щ'то триста лева натъпкахме в тая обувка пък не ни пускат'' [smile][smile] [smile]
Няма да посочвам линкове, защото ще забравя някой, но ако случайно реша да се "заженя" ще ми е трудно да избера и то между колеги от форума[smilie24]

Публикацията е редактирана (10-03-15 00:13)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »