Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 фотопринтер
Автор: mirogrigorov   
Дата:   05-03-15 14:01

Искам да попитам някой, който се е сблъсквал с този проблем: Искам да си купя принтер,който да прави хубави снимки/предимно/, но и да мога да си разпечатвам документи.Много държа на качествени снимки. Моля помагайте за избор!

Отговори на това съобщение
 Re: фотопринтер
Автор: dimichos   
Дата:   05-03-15 16:27

http://www.emag.bg/mastilenostruen-printer-epson-l800-a4-c11cb57302/pd/E53QTBBBM/

Дата:   05-03-15 17:39

Благодаря, отварям файла!

Дата:   05-03-15 17:42

Само,че не обслужва Windows 8.1,поне не пише...

Автор: Daniel_P   
Дата:   05-03-15 17:46

От емаг избягвай да копуваш каквото и да е ! Иначе l800 е добър принтер, а ако искаш да може да принтва и А3 формат виж и L1800 :) Виж сайта на factor.bg не съм пазарил от тях но хората се занимават с продажба на принтери и все хубави неща чета за тях! За разлика от емаг където лично и аз съм се опарил :)

Публикацията е редактирана (05-03-15 17:49)

Автор: Frenchev   
Дата:   05-03-15 19:04

принтера който търсиш е Epson l800 или l1800 според големината на снимките които искаш да печаташ. качеството на печата е супер а благодарение на оригиналната рефилна система консумативите са буквално жълти стотинки.

Мястото от което може и е най-добре да го купиш е едно: www.factor.bg

Повярвай ми за тези пари няма друго по-добро съотношение между цена качество и себестойност на консумативите. Аз от няколко месеца имам l1800 и не спирам да печатам.

Автор: yochcovpn   
Дата:   05-03-15 19:48

Да само Епсън 800 от Фактор друго нищо и от никъде. Защото аз като по прост карам с Канон от доста години, имал съм и HP също добър принтер. Е на цената на 1 брой Епсън L800 ще купиш 5 Канона iP 7250, но ще кажат колегите мастилото е скъпо, да "скъпо" е за 5 лева 11 пълнения. Преди време казах на един колега, че това е форум, а не място за реклама. Ако не е поне напишете FOTOFACTOR-FORUM.NET, та човек да знае за какво става дума преди да попита за нещо. А някои казват, че само в парламента имало лобисти.mirogrigorov написа:

Автор: lamerko   
Дата:   05-03-15 20:11

От известно време и аз се оглеждам за принтер, но имам лоши спомени от обикновенни мастиленоструйни принтери (макар и от преди 10-на години). Приемам, че е нормално да се залееш с мастило при пълненето и да ходиш два дена нашарен, но основния им проблем беше, че като не се ползваха 2-3 дена главата започваше да засъхва. Ако се оставеше малко по-дълго време - и промивките не помагаха...

Напълно съм наясно, че съвременните фото принтери имат друг тип глава, но допускам, че все пак ще има някакво засъхване и при тях. При коментирания L800 как стои въпроса с по-дълго време в застой - например месец? През колко време е нужно да се пуска профилактична разпечатка?

Автор: LKK   
Дата:   05-03-15 21:07

С принтерите е като с фотоапаратите.
Там резултата също силно зависи от ЗПУ.
Горецитираните Епсъни са за по-голям обем разпечатки от необходимите за домашно ползване.
Това са преди всичко фото-принтери, за документи стават но не са особено добри.
По-бавнички са, нямат дуплекс, а и черното не е пигментно.
Няма пълно щастие [beer]

Дата:   06-03-15 09:28

Yorchkovpn аз лично до преди Epsona имах Canon IP малко по стар от твоя. Всъщност още го ползвам за печат на дискове. Страхотен принтер е, но мастилото му е много скъпо. Купувам не оригинално, уж хубаво, но за една година на стената снимките избеляват.
Epsona има оригинално наливно мастило за малко пари.
Вярно е че, цената му е по висока, но това се компенсира от ниската себестойност.

И само за протокола, на фактор не съм им нищо повече от доволен клиент. До преди 4 месеца на фото форум феста в село Баня ги бях чувал само като име.

Автор: джъмбо   
Дата:   06-03-15 10:07

имах Л800 но го смених с Л1800

бих искал разбира се Р3000 или канон про 1 ама за момента не ми е изгодно като консумативи, защото печатам доста.... обаче качеството им е страхотно особено за черно бяло

Автор: victory13   
Дата:   06-03-15 10:09

За да няма дрязги, пояснявам: Ползвам Epson с китайски рефил и мастила, пигмент, от 15 месеца. Хартията също е от там, гланц и канава.
Най-дългия престой без включване е 3,5 месеца лятото, няколко по-къси, най-краткия е седмица, понеже го ползвам уикендите. Не знам какво е промивка, не ми се е случвало да пусна тест, винаги е печатал с първата снимка. Включва се в ел-мрежата само когато се ползва, иначе е изключен.

Успех! [shtrak]

Автор: yochcovpn   
Дата:   06-03-15 12:42

Колеги, за да нямате проблем с наливните мастила, когато купувате мастило от България, то първо проверете дали фирмата ХХХХ в Китай или която и да е друга по света произвежда ли същата бутилка и расфасовка или казано на по-прост език дали фирмата в България наистина ви предлага мастило от фирмата ХХХХ. Също ако цената в Китай е 20 $ то тук няма да струва 20 лева. Защото в повечето случаи се касае за расфасоване и "кръщаване" в България и тогава се получават проблемите. Същото се случва и в много други браншове. Не е новост да ти предлагат продукт от дадена фирма и да се окаже, че фирмата не произвежда въпросния продукт. А що се касае за прехваления Епсън дано е така нямам нищо против въпросната фирма, но виждам, че принтера се предлага и от други фирми в България и то на по-ниска цена от това което ми предложиха от въпросната фирма Фактор.

Автор: iliyanb   
Дата:   06-03-15 12:46

victory13, кой принтер ползваш, ако не е тайна?

Автор: cameraman   
Дата:   06-03-15 13:40

Епсон е марката. Всеки Епсон печата толкова, колкото пари струва. Зависи от критериите и изискванията, но съвременните устройства дават съотносимо качество с минилаб.

Автор: Тед   
Дата:   06-03-15 13:54

А Епсън L800 как печата черно-бели снимки?

Автор: Rand   
Дата:   06-03-15 14:07

ЧБ май не е силната страна на L800, поне Джъмбо така е написал в ревюто.

Автор: ZENON   
Дата:   06-03-15 14:22

Да питам за домашно печатане на 5-6 снимки тия термосублимационни принтери какво качество дават ако някой е пробвал...
Абстрахирам се от високата цена на консуматива.

Автор: CaracolStudio   
Дата:   06-03-15 14:51

Аз пък не съм доволен от Л800 даже съжелявам ,че го взех .Като печата и като се вгледаш в снимакта има едни драскотини които сигурно са от валяците .Отделно правя му профилактика после печатам и като се загледам от близо си личат едни черти явно от дюзите .Като цяло малко ми е прехвален ...

Дата:   06-03-15 16:14

iliyanb, 1500W [cool]

Дата:   06-03-15 18:16

CaracolStudio аз нямам въпросният проблем с черти или прочее. Не е нормално да има. Няколко приятели го имат и никой не се оплаква. Пробва ли да го дадеш на сервиз.

За съжаление черно бялото не е силната му страна. Има само едно черно. Като нюанси и градация се справя добре, но вкарва лек оттенък.

Автор: iliyanb   
Дата:   06-03-15 18:19

victory13, благодаря!

Дадох преди време кадри за черно-бял печат в едно студио на l800. Исках да проверя. Потвърждавам - това не е силната му страна.

Автор: Тед   
Дата:   06-03-15 18:25

Благодаря за инфото.[smilie24]

Дата:   06-03-15 18:40

И 3-те споменати Епсъна до момента ползват еднакви 6 касети, става дума за 800, 1500 и 1800. Черно-белия печат не им е сила и на трите.
И аз като Джъмбо събирам морални и материални сили за 3000 [smilie18] ... но съм далеч още [shtrak]

Автор: to6e   
Дата:   06-03-15 22:28

От около месец печатам на L810 и съм изненадан, че най-добро цветопредаване има при печат директно от фотоапарата или картата памет. Друго интересно е, че вече не се въвеждат серийни номера при зареждане с мастило.
С редовете е вярно, но само при бърз печат. При висококачествения дори и с лупа трудно се забелязват точките.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »