Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 ОТ КЪДЕ ИДВА РАЗЛИКАТА
Автор: kollev3   
Дата:   23-02-15 18:27

Здравeйте,започах разглеждането на RAW файлове в ACDSee до тук добре...но какво беше моето учудване когато гледам в Viev-снимката изглежда доста добре(острота,цвят и т.н)но като преглеждам същата снимка в Develop,нещата са зле...имам в предвид експозиция,острота,цветове и т.н...Същата снимка прехвърлям в Lightroom 5 без никакви корекции нещата са още по-омазани...Какво бихте ме посъветвали като искам да ги разглеждам RAW в ACDSee и да ги обработвам в Lightroom...[smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: ОТ КЪДЕ ИДВА РАЗЛИКАТА
Автор: iliyanb   
Дата:   23-02-15 18:50

Всъщност ти никога не разглеждаш raw. Това, което виждаш е raw, в който са запаметени jpeg настройките в момента на снимането. Суровият raw файл трябва да бъде обработен от теб и в зависимост от способностите ти, да доближи или надмине вградения jpeg. Raw не е за разглеждане, а за обработка. Дано съм ти бил полезен.

Автор: LorDDemoniC   
Дата:   23-02-15 19:14

kollev3 всяка програма "интерпретира" суровият кадър (RAW) и ти го показва по неин си начин. Абсолютно нормално. Гледай си ги в Lightroom-a и си ги обработвай директно там. Въпрос на навици ...

Автор: ZENON   
Дата:   23-02-15 19:16

Като начало погледни нямаш ли някакви сетинги в Develop. От тел съм и не мога да видя как и къде да пипнеш, но имаше някъде в настройките как да ти показва РОУ. В РОУ не знам как ще запишеш настройки на ЖПГ енджина, които да се четат от всички редактори. Ако е нейтив редактора, по бих съгласен.

Автор: rx   
Дата:   23-02-15 19:22

Като начало препоръчвам да напишеш в гугъл "What is a raw file" и да прочетеш поне първите 2 страници с резултати, които върне. Така ще разбереш хем защо така ти се получава, хем как да използваш ОГРОМНИЯ потенциал, който ти дава "гадната" картинка [beer]

Автор: vuvi   
Дата:   23-02-15 22:41

Колега , в Acdsee от Options махаш отметката Use Acdsee Quick view и си решаваш проблема. Ще виждаш едно и също в Лайтрума и като ги преглеждаш ;)

Автор: kollev3   
Дата:   24-02-15 02:48

Благодаря много за помоща....миля че за JPEG върши работа но при RAW нещата остават същите...[smilie8] Виждам в View как нщата са почти идеални а в Develop какъв мозноч..[smilie2]

Автор: vuvi   
Дата:   24-02-15 08:52

Може да видиш и ако си си калибрирал монитора и имаш някакъв цветен профил различен от заводския на монитора ти от Acdsee -Options - Color management да си го настоиш да си на цветния ти профил , който си добавил след калибрирането.(ако има такова ).При мен си е едно и също и в Роу.
Поздрави ;)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »