Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Моля, помогнете да избера статив. Благодаря!
Автор: photoninja   
Дата:   22-02-15 20:33

Моля, помогнете в избора ми на статив. Ясно е, че евтините не са много читави, но тъй като не разполагам с голям бюджет, а и в същото време рядко използвам статив, но ми се иска да имам някакъв - ей така за всеки случай. Ще го ползвам с D600 и Тамрон 24-70, като по мои сметки това са към 1,6-1,7кг., повече за пейзажи с умерени условия през пролетта и лятото.
На този етап се колебая между следните:

Vanguard Espod CX 203 AP с глава PH-23 или 204 AP със същата глава, разликата е 10лв.

като втори вариант този: Velbon CX-888

И двата са алуминиеви, с трипозиционна глава.

Какво ще ме посъветвате. Отворен съм и за други предложения, на близка до цената на тези (+20-30лв.)

Благодаря!

Отговори на това съобщение
 Re: Моля, помогнете да избера статив. Благодаря!
Автор: kvakioh   
Дата:   22-02-15 21:17

Vanguard от тези двата.
След изключително силно и обстойно, дългосрочно и всеобхватно изследване на Бг пазара на стативи, какво се предлага, на колко високи и превисоки цени, ограничения големи като асортимент, ценово високо няма пълно задоволяване на пазара.
Хубав статив струва поне 250лв и нагоре. За тялото и обектива, който ще се слага в случая не си заслужават да се дадат 100лв за статив. Ама изобщо. Може да съм много критичен в случая, може да не съм прав за Бг представителите като цяло, но всяко хубаво нещо си иска хубави аксесоари. Аналог мога да направя със случаи премного на сложени филтри за 10-15лв на обектив от 2000 или карта памет за 5-10лв от магазинче за хардуер клас -1 и скорост, близка до преди 5-6 години. Или носене на апарат в дамска чанта или ученическа раница и кърпа за бърсане на нос, да не се удари някъде.
Представените стативи нито са здрави както подобава, нито са издръжливи във времето. Поне да е Velbon Sherpa серията, ако ще да е най-евтиния. Иначе ще се купува втори-трети-пети път, ако е много евтин. Дори и много малко да се ползва. Нещата си изискват. Хобито е нещо, което задължава малко или много.

Автор: nikolaijelezov   
Дата:   22-02-15 21:40

Както казват много хора - "Статив се купува веднъж"[smile] Аз също бях на мнение да си взимам статив от 60-80 лева, но по форумите бързо ме разубедиха, че голям смисъл няма. Особено при положение както в твоя случай, че на него ще стоят тяло за 2600 и обектив за почти още толкова...

Автор: marves   
Дата:   22-02-15 22:20

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: axlastro   
Дата:   22-02-15 22:23

Sirui са много здрави, но и доста скъпи. Азлично скачах отгоре на един с цялата си тежест и дори не помръдна. Няма такова здраво нещо. Не си го купих заради една екстра, която на теб няма да ти трябва.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »