Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Избор на обектив с ръчен фокус
Автор: fellex   
Дата:   22-02-15 22:03

Здравейте , искам да се допитам за ръчно-фокусен обектив до 200лв . Ще снимам главно портрети с него и искам да е с мек дефокус . Тялото ми е Никон Д5200 а сегашният ми обектив е Nikon f/1.8g . Спрял съм се на няколко обектива : 1 - Carl Zeiss Jena Pancolar 50mm f/1.8. М42 ; 2- MC Auto Chinon 55mm 1:1.7. М42 ; 3 - MC Cosinon 50mm 1:1.7. М42 .

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на обектив с ръчен фокус
Автор: джъмбо   
Дата:   22-02-15 22:05

за никон това не е добър вариант... особено за д5200

като искаш ръчен фокус да е обектив задължително на Ф байонет... да не говорим, че няма да имаш работещо мерене с тази камера с кой и да е обектив различен от нов МФ цайс за никон

Автор: Simbon4o   
Дата:   22-02-15 22:12

50 1.8G има по-мек дефокус от изброените от теб [smilie5] освен това с М42 обектив няма да имаш фокус до безкрайност, дори няма да имаш повече от 2м използваеми. Ако искаш нещо с мек дефокус можеби не е това бюджета. От ръчните зенитар 50 1.7 не е лош избор, но с него мисля фокуса беше до около 1.5м макс и след това няма.

Ако ще е за портрети не е лоша идея да посъбереш малко пари и за 85ца, един самянг 85 1.4 ще прави чудеса.

Автор: marves   
Дата:   22-02-15 22:12

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: fellex   
Дата:   22-02-15 22:19

В такъв случай да попитам към кой обектив ще ме насочите Samyang 85mm f/1.4 AE за Nikon или Nikon AF -S Nikkor 85mm f/1.8G . Виждам , че разликата в цените не е малка , но кои ще си заслужава повече , ако цената не е фактор .

Дата:   22-02-15 22:21

никора разбира се

Автор: Simbon4o   
Дата:   22-02-15 22:33

Разликата в цените на самянг 85 и никор 85 1.8Г може да е двойна. Втора ръка никора най-евтино излиза на 600лв, а самянга се намира и по 300-350... Никонския самянг е с чип и ще липсва само АФ, мерене и т.н. ще си ги има. Като обективи са различни, самянга е по-мек дефокуса му. Чак понякога прекалено мек иначе е чуден за портрети. Никора има АФ и по моему - много добро боке. Хем има рисунък хем дефокусира меко. Въпрос на вкус е...

Автор: Giorgio.K   
Дата:   22-02-15 23:25

Ако си решил твърдо да вземаш ръчнофокусен за портрети, търси Самянг-а 85/1,4.

Дата:   23-02-15 09:39

не му набутвайте боклук... никор 85/1.8г е в пъти по-добър като оптични качества да не говорим, че има и АФ

Автор: Giorgio.K   
Дата:   23-02-15 10:33

джъмбо, ти от позицията на търговец на Никон ли го съветваш човека? [smilie18] ... ако е така те разбирам [smilie5]
Повечето тук знаем, че "Самсам"(както го наричаш)85/1.4 ти е отдавна трън в ****. Непредубеденото мнение на всеки който е ползвал обектива е, че за портрети картинката е несравнима с тази на Никонските пръчки на 1.8, при това на 50% от цената.
Иначе за АФ - да, аз затова единствено го смених, ама човека търси ръчен фокус.
[smile]

Автор: RazorJack   
Дата:   23-02-15 10:36

не че нещо ама в момента в базара се продава Nikkor 50mm f1.4 Ai-s за 190 кинта ... не виждам що си тръгнал с M42 обективи

Автор: fraction   
Дата:   23-02-15 10:45

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: satansho   
Дата:   23-02-15 11:00

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »