Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Избор на обектив: Sigma 17-50, Tamron 17-50?
Автор: Yotov   
Дата:   21-02-15 16:47

Здравейте! Искам да си взема по светло варио от тъмните китови на никон. Нямам за даване 2к за стъкло, затова съм се спрял на сигмата 17-50 2.8 и тамрона 17-50 2.8 но без стабилизатор, че бил по-добър.
Вашите мнения какви са? Прочел съм няколко ревюта, но ще съм благодарен за мнения.
Ако пък има и трети вариант, нека го чуя. Също и за какво да внимавам при покупката и разни такива уловки със обективи различни от никонски.
Благодаря предварително. :)

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на обектив: Sigma 17-50, Tamron 17-50?
Автор: rossen76   
Дата:   21-02-15 17:13

Здравейте колега .Аз снимам с Тамрон 17- 50 и съм много доволен .
Заснемам цяла сватба и много малко кадри да не са на фокус примерно 20 , от 1000 снимки .
Остротата на обектива е много добра с професионално качество и детайлност.
Относно сигмата съм чувал само мнение че била по остра от тамрона.
Иначе ако купувате Тамрон втора ръка ви препоръчвам да видите в тялото дали има настроика на фронт или бек фокус, защото повечето дето се пордават са с изместен фокус , включително и някои бройки от магазина .
В българия не могат да калиброват обектива , Освен че казват че могат в Хепи фото...Тоест пак ще ти вземат парите но работа няма да свършат.

Автор: rossen76   
Дата:   21-02-15 17:13

Ако искате и ми пишете на лични ще ви пратя снимки с Тамрона може и в скаип konstantin7654

Дата:   21-02-15 17:23

Благодаря, колега. Няма нужда от снимки, лошото е, че не са налични вьв Варна и не мога да тествам.

Автор: AlexHD   
Дата:   21-02-15 18:11

Чел съм по ревюта, че сигмата е по-остра от нестабилизирания тамрон, а има и стабилизация. Само, че според форума имала много проблеми с фронт/бек фокус.
Аз съм с нестабилизиран тамрон и съм много доволен.

Автор: Daniel_P   
Дата:   22-02-15 01:07

Здрасти колега, аз от няколко месеца имам точно този тамрон и съм доста доволен :) Преди това имах 16-85ВР също хубав обектив но тъмен и не така остър като тамрона! :)

Дата:   22-02-15 05:51

Мерси, колеги, май тамрона ще бьде. Вьв фотосинтезиса дали ше се навият да доставят вьв Варна няколко бройки за тест или нещо такова? Не ми се купува на сляпо.

Автор: ombre   
Дата:   22-02-15 21:15

Не ми се вярва,само за тест да пратят,но иди и ги питай.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »