Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 АФ преходник Канон - безогледално Сони
Автор: Iordanov   
Дата:   21-02-15 14:17

Моля, ползващите да споделят впечатления. Кой производител, работи ли това нещо, драстично ли пада скоростта и точността на фокусиране.
Благодаря предварително!

Отговори на това съобщение
 Re: АФ преходник Канон - безогледално Сони
Автор: ivanblg   
Дата:   21-02-15 22:08

Миналата седмица купих от колега адаптер Viltrox.Използвам го за закачане на обектив Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM към видео камера Sony NEX-VG20.
Първи впечатления:
Стабилизацията на обектива работи перфектно.Блендата(в автоматичен режим)работи перфектно и плавно сякаш си е обектив NEX.Ръчния контрол на бленда и фокус- иделни.За автофокус - забрави,поне с конкретния адаптер и видеокамерата-бавен,неточен-не се и опитвам да го ползвам.Но така или иначе с този широкоъгълен обектив и пикинг функцията,не е необходим автофокуса.Ако купиш адаптера на добра цена-вървят около 150 лв .-обикновено,си струва според мен.Но трябва да се примириш с ненадеждния и бавен автофокус-само на ръчно.
Гледам ,че снимаш макро.Ще ти върши работа.Пробвах адаптера с canon 50/2.5 makro-с изключение на автофокуса,всичко се ползва идеално.
Ако искаш свържи се с мен-като съм в София,няма проблем да го пробваш(не го продавам).

Автор: Simbon4o   
Дата:   21-02-15 22:38

Ползвам кропския вилтрокс пак с 10-18 канон на некс 6 - същия проблем. АФ не че е кофти ами го няма :). Иначе останалите неща работят. Пробвал съм го с канон 18-55 IS, 50 1.4, 50 1.0, sigma 17-70, sigma 150-500 и май още 1-2... ако мотора в обектива е STM май не сработва. В ютуб има ревюта на адаптерите и може горе долу да се ориентираш кой как с кой обектив работи. АФ, когато го има е скапан - бавен и хънти. Иначе си е точен.

Автор: Iordanov   
Дата:   26-02-15 21:08

Благодаря за информацията!
[beer]

Автор: siluet   
Дата:   27-02-15 22:33

Гледах добри отзиви за Commlite за фулл фрейм и го поръчах на ибей, чакам да дойде, фокуса е точен но бавен, за портрети и пейзажи става.

http://www.ebay.ca/itm/200972253410?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »