Автор: PhotoBo
Дата: 12-02-15 00:26
deerstalker написа: Затова директно, ако има проблем - директно атакуваш през Resolution Center
Моето мнение е точно обратното! Винаги, когато имам проблем първо пиша на продавача за проблема. До сега не е имало случай да не се разберем и да не ми върнат парите или да не ми заменят стоката. Последния път си взех телефон (Samsung Galaxy S 4), след една седмица спря да ми разпознава сим картата. Писах на продавача, като му обясних, че съм опитал и с друга сим карта. Той от своя страна ме посъветва да направя хард ресет и ако и това не помогне да му пратя телефона и САМ да си избера дали искам да ми го замени за друг или да ми върне изцяло парите. И понеже ми беше допаднал този модел - поисках да ми го замени с друг. Така и стана, но телефона който ми прати пак имаше проблем, различен от първия. Е нямаше как да не се ядосам и му писах отново, казах му, че си искам парите. Пратих телефона и след няколко дни си получих пълната сума. След това си взех друг телефон от друг продавач.
Взимал съм и обектив, неотговарящ на описанието, връщал съм и използван киндъл описан като нов. Във всички случаи са ми връщали парите без да се налага да стигам до resolution center. Само едни маратонки от някаква англичанка бях купил за половинката, но тя ги беше пратила на стария ми адрес, въпреки, че се бяхме разбрали да ги прати на новия. Не се съгласи на частично връщане на парите, заради транспортните разходи, които имах да ида до стария си адрес да ги взема и отворих случай за 10 паунда мисля, че беше. След седмица ebay взеха становище по случая, като ми върнаха всичките пари в сметката - 40 паунда, а маратонктие останаха в мен. И въпреки всичко не се гордея с постъпката си и винаги когато имам проблем с дадена стока предпочитам да се разберем с продавача направо. Все пак хора сме, понякога може да е транспортна щета, да е недоогледано нещо...няма смисъл да вгорчавам на някой живота, особено след като може да е готов да ми съдейства и да си оправи грешката. Както се каза - това все пак не са българи, кофти ми е да го казвам, но е факт! Бъдете по толерантни с продавачите, ако не са готови да ви съдействат винаги има начин да си върнете парите и ebay полицата за това работи страхотно, но в повечето случаи няма нужда от нея, а от малко разбиране!
|
|