Автор: stanislav_terzziev
Дата: 15-02-15 23:33
Благодаря на включилите се за обясненията.
Едно не можах да разбера, как при по високо исо и при по дълга експозиция, чрез този непознат за мен метод, се постига по-малко шум?

http://cdn.picturecorrect.com/wp-content/uploads/2014/10/ettr-comparison.jpg
Това е против всички правила, които зная. За 30 секунди, матрицата ще генерира повече топлина и същевременно повече шум. При 6400 исо би трябвало да има много повече шум, отколкото при 1600.
Някак не мога да я разбера тази работа...
Другото което е, отворих сайта на въпросния фотограф и там видях доста сходни на обработка (може би и на снимане) кадри. Явно, че съм се подвел от името Максим и затова реших, че е руснак, ще ме извинява.
На всичките кадри, не липсва светлина, но не се виждат и тъмни участъци. Това със светкавица, няма как да бъде постигнато. Това ли е въпросният ETTR модел, или нещо бъркам.
Наистина ми е интересно, как може да се постигне такава хомогенна картинка, в която всеки детайл е толкова добре осветен и оцветен. Не вярвам, всяка снимка по отделно да я отваря в RAW, след това от шопа в jpeg и там допълнително, всяка по отделно да обработва с безброй плъгини. В руски сайтове, също съм срещал такъв вид портрети, но мислех, че всичко е плод на студийно осветление. сега обаче виждам, че и навън могат да се правят такива снимки.
|
|