Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Програма за редактиране на преекспонирани части от кадъра в клип?
Автор: bestlap   
Дата:   25-01-15 19:39

Здравейте проблема е следния често снимам клипове с моя DSLR и все по-често ми се налага да е по фитнес зали и т.н и всичките зали са заобиколени от прозорци което е добре но за мен е проблем или трябва да е добре експониран човека който снимам което е целта или на вънка облаците ,но пък водещия не се вижда[smilie5] Идеята е има ли програма която да може ми позволи да оправя до известна степен highlights [smilie25] да ги затъмня малко за да изкарам и там детайл колкото позволява а ,не да стой като прегоряло ето скрийн да добиете представа за какво говоря >>
http://s24.postimg.org/68cr8bt6d/Muscle_Damage.jpg

http://s24.postimg.org/nkd3trmnp/Muscle_Damage.jpg

Отговори на това съобщение
 Re: Програма за редактиране на преекспонирани части от кадъра в клип?
Автор: LorDDemoniC   
Дата:   25-01-15 20:04

Светни човека с 1-2 лампи :)

Дата:   25-01-15 20:32

Няма ли начин софтуерно на пост обработка да го оправя поне малко от малко...

Автор: victory13   
Дата:   25-01-15 20:39

лайтрум позволява корекции в това отношение... до известна степен обаче [shtrak]

Дата:   25-01-15 20:44

В него видео може ли да се обработва [smilie11]

Автор: Simbon4o   
Дата:   25-01-15 21:51

За постпроцесинга най-много екстри има в афтърефектс, но програмата е тежка и сложна. На мен ми отне месец да я схвана...

Проблема е, че резултата зависи от материала - заснетото. Понеже снимаш с ДСЛР видеото е все едно снимаш на JPEG - няма почти никакви запаси. На по-сериозните видео машини записа е с по-висок битрейт и там според случая има повече запаси, но пак не е RAW. Там пък обаче вече влизаш в зоната на тежките огромни файлове и освен скъпа камера ще ти затрябва и скъп компютър.

Това, което можеш да направиш е от камерата да изцедиш повече динамичен обхват или поне колкото може... За целта си настройваш JPEG-а на снимане по различен начин(това влияе на видеото) - така наречения флат запис. Контраста на минимум(колкото може), сатурацията според ситуацията - цветовете трябва да са слаби, но все пак видими, и шарпнеса на минимум(така намаляваш артефакти и подчертаване на шум, ако има). След записа в програмата ще си го "грейднеш" т.е. ще го наконтрастиш и шарпнеш и засилиш цвета на вкус.

Дата:   25-01-15 22:34

Благодаря много за помощта ще се радвам ако може да споделиш само от къде се бута контраста шарпнеса и брайтнеса в афтер ефектс защото сега я инсталирах за първи път.Работил съм с лаидруум и сони вегас :) ,но това ми се вижда хипер хард [smilie5]

Автор: Simbon4o   
Дата:   25-01-15 22:47

Най-добре питай ютуб понеже там ще ти покажат даже :)

Автор: victory13   
Дата:   25-01-15 23:16

лайтрум позволява обработка на видео [smilie24]
обработваш кадро от видеото, и го синхронизираш с останалите кадри... по подобна схема може да коригираш и бял баланс на видеото в пост-процесинга [beer]

Автор: chrisnoch   
Дата:   26-01-15 04:24

victory13,
Да обработваш видео с Light Room е същото като да обработваш снимки с After Effects - става накак си, но предназначението на програмите е друго! Хайде не се изказвай неподготвен!

bestlap,
Нищо им няма на прозорците, не се мъчи с тях! Пейзажи ли ще снимаш или фитнес тренировки? Хората гледат упражненията - какво се вижда през прозорците едва ли ги интересува. Няма смисъл да изравняваш вътрешното с външното осветление - ще изпечеш инструктора с лампи. И хич няма да е на бавен огън, особено ако навън е слънчево!
Визуални уроци за After Effects в нета има ужасно много, потърси ги! Само с текст се обяснява трудно.
Трябва първо да свалиш клипа в таймлайна, след това да отвориш настройките на съответния лейър, да настроиш параметрите, след това да рендваш. Всичко става бавно, дори превюто е мъка на по-нефелни компютри. After Effects е ужасно сложна програма за визуални ефекти, ще ти отнеме много време да се научиш да работиш с нея на прилично ниво.

Автор: radikyokushin   
Дата:   26-01-15 08:22

А с какъв ДСЛР снимаш?

Дата:   26-01-15 09:58

Благодаря ви много ще поразгледам дали няма да мога поне малко от малко да го оправя.

radikyokushin със Nikon D3200 снимам :) ето и самото видео >> http://vbox7.com/play:6dd7553012 90 % от сцените се вижда на вън през прозорците как гори гори [smilie5] [smilie5] много ме дразни ,но какво да се прави такъв е живота [smilie25]

Автор: satyno   
Дата:   26-01-15 11:47

Тази зала ми изглежда много светла, с големи ( дори самоделни ) отражатели може би ще се повиши качеството на картинката.

Автор: chrisnoch   
Дата:   26-01-15 11:56

bestlap,
Няма какво да се дразниш от прегорелите прозорци! Дори в свръхпрофесионалните филмови продукции осветлението се строи така, щото да обслужва сюжетно важните елементи в кадъра. Никой професионалист няма да опече актьорите си с осветление, ако пейзажът зад прозорците няма никакво значение.

Автор: radikyokushin   
Дата:   26-01-15 13:14

Да, при Канон има Меджик Лантерн, с която до известна степен можеш да решиш проблема или чрез HDR Video, или чрез RAW. С Никон това няма как да стане.
Гледах клипчето и мен, ако питаш напълно съм съгласен с chrisnoch - не е толкова зле, пък и зрителя би трябвало да се интересува главно от нещата, които показва човекът в клипа, а не от пейзажа през прозорците.
Като цяло има какво да се желае по отношение на осветлението, но то не касае преекспонираните прозорци въобще [smile] .

Дата:   26-01-15 18:11

Благодаря много за съветите и все пак това ми е първия ДСЛР който имам от около 2 месеца като първите 4-5 дни след като го взех съжалявах защото мислех ,че никога няма да разбера толкова настройки ,но г/д вече схванах идеята и снимам само в ръчен режим [smilie7] [smilie5]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »