Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 добрата стара фоторгафия. кръжоци?
Автор: мара   
Дата:   25-01-15 15:14

абе тия дни сме наизвадили тука разните архивни анджаклами - апарати, обективи и пр.
оказа се, че малкият ми синковец проявява нездрав интерес към тях, а аз не мога кой знае колко да съм му от полза [smiley18] [smiley18] [smiley18]
помня достатъчно, за да се забъркам, не повече.
та...някой упражнява ли се още в тая насока?
и има ли някъде кръжоци, мераклии да се занимават...те така...
щото във фучик даже вече не ги учат на аналогова фотография...
па и е малък за там, не че ше го пратя, де...

Отговори на това съобщение
 Re: добрата стара фоторгафия. кръжоци?
Автор: sherbit   
Дата:   25-01-15 15:15

Къде се загуби Мара?

Дата:   25-01-15 15:18

а, тук съм, ма рядко влизам в говорилнята, че много глупости и много скука едновременно [smilie5]

Автор: Kolev68   
Дата:   25-01-15 15:37

Във всеки град има поне по няколко ентусиаста . Във фейс групата "Да снимаш на филм" може да се намери колега от вашия град .

Автор: uri64   
Дата:   25-01-15 15:41

четох преди няколко дни, че фотосинтезис организират курс, който ще се води от Калин Руйчев - темите са снимане на филм, проявяване, копиране с увеличител...

Дата:   25-01-15 18:50

ше зема да ги питам...ма то хлапето е на 10...и ми се щеше некво по-кръжочно нещо. ама то щом във фучик няма, сигурно никъде няма да има. пък и той иска да види малко, да пипне...ама кат няма къде...

Дата:   25-01-15 21:20

е, едно телце с 50 мм обектив и режими приоритет на бленда и ръчно, филми се намират, как се проявява Ч/Б филм в доза също може да се покаже лесно...ама цял кръжок като за 10 годишни деца....май вече няма такива неща...едно време през гадния соц имаше всякакви кръжоци, фотоклубове и нам си още какво...

Автор: nyamago   
Дата:   25-01-15 22:12

Що не си направите един домашен кръжок, та и ти да се накефиш - да си припомняш нещата докато му ги показваш (па и да научиш нещо)? Аз така бих направил, щом има интерес детето - да ти е жив и здрав!
[shtrak]

Автор: batsali   
Дата:   25-01-15 22:50

nyamago, даде най-доброто решение. Хем и ще му остане хубав спомен на детето. Иначе в интернет има предостатъчно информация. Материали и интструменти се намират, само желание да има.

Автор: Simbon4o   
Дата:   25-01-15 22:52

Днешната младеж си прави селфита с телефон, къде ти филмова фотография... Като дам моя апарат цифровия на някой дори набор и ме пита що няма зуум и автофокус пък камоли за малчуганите.

Дата:   25-01-15 23:11

Явно конкретният случай е друг.

Автор: fotorafi   
Дата:   26-01-15 01:41

Мара,
позвъни един телефон на Двореца на децата /бившия на пионерите/. Намира се на Константин Величков. Там десетина години съм преподавал на деца от 5-11 клас. Даже трима станаха професионалисти, сега снимат за вестници, а единия за Европейската агенция АПА. Имаха добра база, лаборатория, увеличители, материали..
Малък е още за вечерните курсове на Факултета по журналистика, НАТФИЗ и Цветан Томчев
Две училища в Младост имат прекрасно обзаведени лаборатории и фотографията е свободно избираема професия за учениците. Викаха ме за преподавател, но не харесах директорките. Истински фелдфебелки и плащаха мизерно
Успех и късмет

Публикацията е редактирана (26-01-15 01:45)

Дата:   26-01-15 10:21

БЛАГОДАРЯ!!!!

ето, това ми трябваше!

аз съм много съгласна с нямаго по принцип...но само по принцип, защото мога да осигуря почти всичко на добро качество - от доброто старо време. само не знам дали изобщо си струва, щото меракът може да е ден до пладне - затва искам да е първо на чужда територия - да видим дали ще го кефи наистина...а и нямам никво намерение аз самата да се завирам в това блато. почти никога не съм се занимавала с това. то те поглъща и е цяла вселена, без която мога и в която не искам да пропадам. имам си други хобита, а и не съм умела.
просто искам да знам, ако някой се занимава, дали би приел някой да зяпа и да учи от него.

стана ми едно мило вчера като наизвадих всичките стари неща, за които нищо смислено не мога да му кажа и покажа. вече даже и филм сигурно не мога да заредя :)

още днеска ще звънна в двореца на децата!

Дата:   26-01-15 10:58

мара написа:

> само не знам
> дали изобщо си струва

струва си...даже и да не е съвсем успешен опита, дори и да е съвсем неуспешен - пак си струва...(това като човек, дето децата му вече са тръгнали да се учат навън и съвсем не им трябва да им показвам каквото и да е) [smile]

Дата:   26-01-15 11:53

е, ако видя, че интересът е траен - струва си да се напъна да му направя една любителска лабораторийка. иначе - не. защото място, вложения, време и прочее...ами не е лесно.
[smilie24]

Автор: da.fo   
Дата:   26-01-15 12:22

А едно време само в Добрички окръг имаше 64 кръжока по фотография с обзаведени лаборатории и що годе разбиращи учители които дори и на любителско ниво занимаваха децата. А сега в София не могат да намерят кръжок ...

Автор: compur   
Дата:   26-01-15 13:08

мога да подпомогна начинанието с едно УПА, например. [beer] [beer] [beer]

Дата:   26-01-15 13:11

оказа се, че такъв кръжок в момента няма, но ме помолиха да пусна запитване. ако се съберат желаещи, биха могли да направят :)

Автор: nyamago   
Дата:   26-01-15 13:18

Не припомняйте многото някогашни кръжоци - времената се менят. И на мен ми харесваше (досега ми харесва) тая форма на занимание, но днес 'кръжокът' се казва YouTube и ФотоФорум. Знания се придобиват - и обменят(!) - по други начини.

Друг е въпросът, че ако децата ни се заинтересуват от нещо (стига да не е от ножове, пистолети или дрога) - трябва всячески да ги насърчаваме и да им помагаме с каквото можем.

@Мара - не го мисли дали ще е траен интереса! Дори се приготви да не е траен и след време да се хвърли в друго. Колкото по-разнобразни интереси, толкова по-добре - и по-голям шанс да намери едно, в което наистина да се задълбочи. А от многото опитани и 'подминати' неща, нищо не е загубено - остава им по нещо и така ще са по-богати личности.

Моите нехранимайковци минаха през какво ли не и почти нищо не им стана професия или доживотно хоби - но разбират света (и му се радват) по съвсем друг начин от връстниците си, които са знаели само уроци и ПлейСтейшън...

На младия господин - на добър път! [smilie24]

Дата:   26-01-15 13:23

nyamago, отново съм напълно съгласен с тебе. Няма излишно умение или познание.

Дата:   26-01-15 14:39

няма. така е...
ама днес вече е на друг акъл [smilie18] - като му казах за кръжока :) не щял никви кръжоци!!! щел да пита еди кой си (поне приятели, дето са достатъчно фотографски грамотни имаме бол, той ги знае) :) всъщност най-много му харесвало устройството на апаратите и обективите и трябвало някой да му обясни това. имаме какви ли не, от какви ли не години...
като мине тоя период - ще видим дали ще има нови мераци.
той е общо взето с много и разностранни интереси. няма да настъпвам грубо.
обаче БЛАГОДАРЯ на всички :) туй е то...ФОТОФОРУМ. добре е, че го има! [beer]

Дата:   26-01-15 14:56

Класически пример - На моя син така преди време му купихме за рожден ден електрическа китара, усилвател и съответните тракачаци (добри). Разбрахме се отначало да тръгне на учител (в случая учителка), като обещахме ако не му е интересно да не го насилваме...Ходи две-три седмици и каза че не го кефи. Ние - хубаво, щом нещеш - недей. След година-две сам си намери учител и тръгна и така години..свири си и се кефи...по едно време каза - ако ме бяхте карали насила да свиря и ония две години, дето си мислех, че не искам, сега щях да съм още по- добър...и докато го говори това се хили ... go figure, както казват в някои части на света [smilie5]

Автор: MikeDimit   
Дата:   26-01-15 17:09

То така се зарибява. Първо с мама/тати да се помирише, пооцапа в химикалите... и да му е досадно. Па после като поотрасне изведнъж му иде отнейде да пробва пак , ама сам.

Автор: shadow...   
Дата:   26-01-15 18:41

Здрасти..далеч си ми но иначе една УПА-куфарна..3 вани и една доза...и в банята става..за да видиш ентусиазма...за София..обади се на Попа..Фотографска Академия или гони до дупка Фоторафи...

Дата:   26-01-15 20:09

[beer] [beer] [beer] [beer] [beer]
старая се да не ставам досадна - нито за колегите, нито за синковеца...ако се зариби - нареща съм да гоня до дупка :)
предполагам, че и за учителя е важно ученикът да е с мерак.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: