Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Sony NEX5T или А58
Автор: Ghost4o   
Дата:   04-01-15 00:46

Какво според вас би бил по добрия вариант за снимане? Като ще се ползват обективи, ръчни настройки.

Отговори на това съобщение
 Re: Sony NEX5T или А58
Автор: hotsnail   
Дата:   04-01-15 00:59

5Т мен ме кефи повече защото е по-малък и може да ползваш всякакви екзотични обективи

А58 предлага малко повече опции с оригинални Сони аксесоари, например светкавици

Ама какво искаш да снимаш все пак?

Какво значи обективи на ръчни настроики?

И двата апарата са любителски и можеш да си настройваш каквото искаш. Най-добре запиши един курс на фото форума за начинаещи, ще ти обяснят кое как е.

Дата:   04-01-15 01:00

Кой е по добре на ниска осветеност?

Дата:   04-01-15 01:09

5Т с много малко

Дата:   04-01-15 01:17

Виж сега А58 е в момента на много добра цена с два обектива в техно... магазините - 899 по спомен

Вземи го научи се да снимаш с него - година или две. Може би му вземи още един обектив. Може да му вземеш и светкавица ако искаш.

Ако се запалиш по снимането и ти стане хоби, ще разбереш какво искаш за по-натам. Може да не е Сони въобще. Може да е по-малък апарат и много по-голям. Не мога да ти кажа какво ще искаш.

Ако пък не се запалиш и ти остане да снимаш семейството и приятелите, то А58 прекрасно снима приятели и семейство. Има евтини обективи за него бол.

Взимаш го сега апарата нов с два обектива на цената на обективите реално...така че какво да му мислиш.

А58 със сигурност е добър апарат да се научиш да снимаш.

Има какво да се желае - за това има по-скъпи апарати и обективи. ама и тоя снима и то доста добре и снимки и видео дори.

Виж е тука има едно ревю (има и други де)

http://photocafe.bg/sony-a58/

5Т мен по ми харесва, но вероятно за учене е по-труден. Не знам.

Двата апарата са доста близки като възможности. За снимане на спорт А58 е по-добър ако не купуваш някои доста скъпи допълнителни играчки. Като цяло А58 е по-завършено решение сам по себе си. 5Т е по-скоро сензор с копчета, на който можеш да закачиш каквото искаш, но трябва да разбираш как.

ПП Горе пише, че курса започва на 12-ти. Така че идеално ти идва с А58-цата и едно курсче за отскок. [beer]

Публикацията е редактирана (04-01-15 01:26)

Дата:   04-01-15 01:28

Имам НЕКС5Т и снимам от доста време.... Въпроса тук беше на приятел той да чуе и други мнение различни от моето.....

Дата:   04-01-15 01:43

еми и двата апарата са хубави...

ти си видял сигурно, че на А58 гнездото за светкавицата е стандартно и можеш директно да закачиш светкавица. 5Т си трябва преходник. А58-цата си има вграден визьор, на 5Т трябва отделен визьор ако искаш. А58 май има вход за микрофонче ако искаш видео по-интересно да направиш (5Т иска пак преходник)

5Т можеш обаче да му закачиш почти всеки обектив от каквато и да е система...да ръчен фокус и т.н. но....

Та затуй си мисля че А58 е по-добър да се учиш

5Т е по-кефещ ако ще е за семейни снимки с обектива от комплекта или ако вече добре снимаш и знаеш как да го изцедиш

Автор: spotter84   
Дата:   04-01-15 01:58

Ghost4o, и аз потвърждавам - А58 много ще ти хареса, много. ПОне от това, което видях и сравних дори с А57. И много добра картинка в JPEG, за някои хора и това е важно включително. А комплектът е бомба, аз така заедно с моя приятелка взех само 55-300 и не съжалявам, засега прекрасно представяне. Тоест ако пък ти намериш кандидат само за 55-300, може така да се договорите, че тялото + китовия обектив да не ти излязат повече от 550-600 лева. Да не говорим, че сега офертата е и за изплащане на 6 равни вноски без грам лихва.

П.С. Шумът, който е в JPEG-a применро на 1600 и 3200 ISO със сигурност е подтиснат по-добре отколкото в А57. Говоря точно за вечерни снимки.

Публикацията е редактирана (04-01-15 02:00)

Дата:   04-01-15 02:00

Аз снимам с некс5т и на исо 1600 е мн добре даже с китака.

Автор: simbon4o   
Дата:   04-01-15 09:54

A58 vs D3300
При желание може да се смени никона с 5Т и да се види разликата. Аз съм за никона.

Относно безогледалка или ДСЛР/СЛТ за ръчни обективи - безогледалките са по-добри за ръчни обективи. На тях може да се слага почти всеки обектив, а на ДСЛР/СЛТ не е така.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »