Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Запитване
Автор: kreten666   
Дата:   03-01-15 18:08

Привет на всички ви :)
За мноооого години , да сте живи и здрави и късмет !
На 31ви ми се развали фотоапарата Canon PowerShot SX 100IS . Изключително доволен съм от апарата , но не иска да снима със светкавица :( . Явно си плаче за ново .
Обичам планината и затова ми трябва апаратче за прилични пейзажни снимки . Наблягам и на микро . Предимно гледам пак "сапунерки" , защото са по-компактни , но си нямам и понятие от правилен избор .
За момента са ми допаднали :
NIKON D3200 18-55 VR II KIT
FUJI FINEPIX HS50EXRнапишете тук линка
и Canon 500D + Canon ЕF-S , но е втора ръка (650лв)
Ще съм ви изключително благодарен за избор на фотоапарат [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Запитване
Автор: shampoanta   
Дата:   03-01-15 19:06

FUJI FINEPIX HS50EXR не е лош избор за парите си, особено ако си решил да похарчиш 500-600лв , не повече.
NIKON D3200 18-55 VR II KIT - тялото NIKON D3200 изисква AF-S обективи, които са по скъпи и дефакто ще трябва да се охарчиш още за сносен обектив , щото китовия 18-55 играе ролята на стъклена тапа, срамота е да ти прододат апарат с дупка отпред[smilie7]
Canon 500D + Canon ЕF-S ...добре де напиши какъв е обектива , това е важно, ако е комрлект с ЕF-S 17-55 взимай го отмах
http://m.ua/jpg_zoom1/52879.jpg

Публикацията е редактирана (03-01-15 19:07)

Автор: baron_barbaron   
Дата:   03-01-15 19:14

Два от изброините не са сапунерки. Никой от тях не е особено компактен, но пък не са и кой знае колко големи. "Canon 500D + Canon ЕF-S" От тук се разбира какво е тялото, но не и обективът..
Никон Д3200 и Канон 500Д са нисък клас ДСЛР апарати. А другото в надписите е обективът, който е сменяем. Canon EF-S определя за какъв тип система е подходящ следният обектив, но има още цифри и букви, които са много важни...

Автор: dekov   
Дата:   03-01-15 23:36

"Обичам планината и затова ми трябва апаратче за прилични пейзажни снимки . Наблягам и на микро"
За кои от тези снимки предпочиташ светкавицата ?

Автор: kreten666   
Дата:   04-01-15 07:20

Canon EF-S 18-55mm, 3,5-5,6 is със мотор и стабилизатор - обективът .
На Fuji цената му е 800лв , а на Никонът 700(промоция е техно*олис)
Знам , че само Fuji-то е "сапунерка" . Но като знам големината на "сапунерките" със zoom 40-63х ... направо се плаша за D-SLR-те .
Светкавицата , по-скоро , я използвам за снимане на нормално отдалечени предмети , за микро - почти не .

Публикацията е редактирана (04-01-15 07:27)

Автор: Pavlov   
Дата:   04-01-15 07:38

Автор: kreten666
Дата: 04-01-15 07:20
Canon EF-S 18-55mm, 3,5-5,6 is със мотор и стабилизатор - обективът .

Има три варианта на този обектив [smile] :

EF-S 18-55 IS
EF-S 18-55 IS II
EF-S 18-55 IS STM

Но който и да е от трите, цена от 650 лв за употребяван 500D е абсурдно висока.
Китовият обектив на Nikon D3200 е втора версия, и всъщност е доста приличен. Но е възможно обхватът на вариото (или както си свикнал - "зуум"-ът) да ти идва малък. Освен това апаратът е сравнително голям и тежък за планина. Може би едно Sony NEX ще ти е по-добре, със същите възможности и качество на снимките е, но е по-малко и леко.
Ако пък искаш голям зуум, забрави за Fuji-то. За 800 лв спокойно се взима Panasonic FZ200 , който за тези пари е най-доброто в класа си.

Публикацията е редактирана (04-01-15 07:41)

Автор: baron_barbaron   
Дата:   04-01-15 11:52

Аз също смятам, че цената за canon 500D + 18-55 е безсрамно висока... А размерите на тези сапунерки, да като на ДСЛР са, но ти дават доста голямо варио.. При дслр-ите такова варио просто няма.. За да постигнеш близки резултати с DSLR ще трябва да разнасяш много обективи, които освен че са тежки, са и скъпи. А щом си планинар това определено би било проблем. Аз лично на твое място бих взел сапонерчето..

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »