Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Мнения за монитор..
Автор: superretards   
Дата:   09-12-14 11:14

Здравейте! Бихте ли ми помогнали между избора на Dell u2412m и liyama prolite XB2483hs-b1.. Аз си бях решил твърдо за делл-а, но в магазина момчетата ми споменаха за този монитор и ми го отвориха да го видя, но нямаха в наличност делл-а. И не можех да ги сравня.. liyama беше учудващо добър.. Момчетата от магазина споменаха, че доста хора са купували този модел и са били много доволни, но все пак те работят там и това им е работата.. те няма да кажат, че е бил смотан. Ще се радвам, ако някой има опит и сподели мнение.. Няма и да е излишно, ако споделите някой друг монитор до 500 лв. Монитора ще се използва за обработка на снимки. Благодаря предварително!!

Отговори на това съобщение
 Re: Мнения за монитор..
Автор: imitev   
Дата:   09-12-14 12:30

Естествено че този дето го нямат не е добър. Къде къде по-добър е наличният (който могат да ти продадат в момента [smilie18] [smilie18] [smilie18] )...

Автор: fraction   
Дата:   09-12-14 12:59

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: brutas   
Дата:   09-12-14 13:34

HP Z24i - около 600 лв. По мое мнение, добър. [shtrak]

Автор: asuan   
Дата:   09-12-14 14:45

Още 1 глас за HP Z24i. От около година го ползвам- доволен съм.Когато си търсех монитор избирах между него и Dell U2412m .
Взех HP- то поради няколко причини:
1.По-нов модел от Dell-a.
2.Няма ШИМ
3.Почти 100% покритие на sRGB
4.По-добри сравнителни показатели в ревюта в нета които намерих.
Успех с избора [shtrak]

Дата:   09-12-14 15:25

Благодаря ви за бързите отговори. Още не съм решил, но вече изключих liyamata и оставих dell и hp. Asuan би ли ми казал дали си го калибрирал и как?!

Автор: asuan   
Дата:   09-12-14 15:44

Не не съм го калибрирал- не ми остава време да потърся някой в Пловдив, но си мисля да го направя само да остана по-свободен и да намеря кой да го направи.
Намалил съм му само осветеността(Brightness) на 20%, че при печат на по- високи стойности ми излизаха тъмни снимките сравнени с монитора. Малко карам на метода проба-грешка, но най-добре мисля че ще стане ако се калибрира.

Автор: ishootraw   
Дата:   09-12-14 19:23

И аз съм с HP Z24i. Доволен съм за сега!

Автор: brutas   
Дата:   10-12-14 19:31

Въпрос:
Ако мониторът покрива sRGB, има ли смисъл апаратът и Фотошопа да са настроени на aRGB?

Автор: Pavlov   
Дата:   10-12-14 19:45

Да дам още един глас за HP Z24i [smile] , като доволен собственик от почти година.

Автор: Mirch3v   
Дата:   10-12-14 21:07

В момента и аз съм пред такава дилема. Доскоро гледах само този модел на Dell сега ще погледна и HP-то. Малко съвети и за PC конфигурация за фото обработка също може да дадете.[beer]

Дата:   10-12-14 21:26

Най-скъпото което може да си позволиш [beer] [beer] [beer] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   10-12-14 21:39

Благодаря на всеки помогнал! Поръчах си hp z24i !!

Автор: marves   
Дата:   10-12-14 21:47

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: asahi   
Дата:   10-12-14 23:09

Автор: brutas
Дата: 10-12-14 19:31

Въпрос:
Ако мониторът покрива sRGB, има ли смисъл апаратът и Фотошопа да са настроени на aRGB?

Няма пряка връзка между монитора, настройката на апарата и фотошопа.
Смисълът се определя от друго - дали имаш нужда и възможност да работиш в Adobe RGB?

Автор: spark82   
Дата:   10-12-14 23:59

Според мен, дали монитора има sRGB е без значение, всичко си е до настройки и калибриране на монитора. Аз бих заложил на LG. Матрицата в монитора на Dell или е на Самсунг или на Шарп. Dell нямат почти никакви техни компоненти.

Автор: lamerko   
Дата:   11-12-14 02:29

Е сега тия с Никоните ти скочиха на нож [smilie5]

За монитор - аз бих си взел по-стария, но много по-добър Dell U2413 :)

Автор: harvester_vn   
Дата:   11-12-14 16:42

Аз пък бих си взел Eizo на старо [smilie5]

Дата:   11-12-14 18:01

Монитор на старо може да се окаже голям бъбрек :)

Дата:   11-12-14 18:15

Моето ейзо работи при мен 4та година... Беше на 2500 часа като го взех употребявано за 450 лева... Тогава свестните монитори бяха над 1000...

Сега има нови свестни за по 500 и употребявани за 200-250...

Дата:   11-12-14 18:24

Не казвам, че не може да се намери добра бройка, а просто, че е доста рискована покупка. Просто след време работа, качеството на картината започва прогресивно да намалява...

Дата:   11-12-14 19:11

Затова мониторите имат вграден броячи...

Автор: ZENON   
Дата:   11-12-14 19:34

Снимаш в аРГБ, гледаш, обработваш в това пространство. Ако снимаш в аРГБ, а гледаш със система която не поддържа аРГБ, има голям шанс всичко да ти е бледо като цветове. И обратно, ако снимаш сРГБ, а останалото е аРГБ, тогава всичко седи като пресатурирано. Това най общо. По принцип, а и на практика картинката много повече ми харесва, когато е аРГБ. Ако може да се гледа и на 30 бита цвят - още по-добре.

Автор: harvester_vn   
Дата:   11-12-14 20:52

lamerko написа:
> Не казвам, че не може да се намери добра бройка, а просто, че е доста рискована покупка.

Всъщност е възможно да си прав. Аз досега не съм купувал втора ръка монитор, просто моите, които са 7-8 годишни си работят като нови, но това вероятно е въпрос на начин на експлоатация.

Дата:   11-12-14 20:56

Абсолютно - натискаш копчето и монитора тръгва... След като свършиш работа - натискаш пак и той изгасва [smilie5]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »