Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Възможно ли е, кагато батерията ми се изтощи, затвора да остане вдигнат?
Автор: shagy   
Дата:   07-12-14 13:51

Вчера правих снимки с експозиция от 10 секунди и на последната, батерията ми се изтощи напълно и снимка, така и не стана. Днес, когато заредих батерията и я поставих а апарат, затвора щракна - предполагам е бил вдигнат през цялото време - около 10 часа.
Какви евентуални проблеми биха настъпили, освен запрашаване на матрицата?

Отговори на това съобщение
 Re: Възможно ли е, кагато батерията ми се изтощи, затвора да остане вдигнат?
Автор: Gecata   
Дата:   07-12-14 14:02

Да, възможно е огледалото да остане вдигнато когато батерията се изтощи и да "хлопне" когато поставим заредена батерия .

Автор: pmartinov   
Дата:   07-12-14 14:11

При дълги експозиции и почистване на сензора батерията трябва да напълно заредена защото при отворен затвор веригата е затворена и все едно даваш на късо съединенние.

Автор: aldygreen   
Дата:   07-12-14 18:56

pmartinov написа:

> При дълги експозиции и почистване
> на сензора батерията трябва да
> напълно заредена защото при
> отворен затвор веригата е
> затворена и все едно даваш на късо
> съединенние.

Ами не е баш така, щото можеш ли да си прдеставиш какво ще стане с батерията при 30 минутно късо съединение? Ще цъфне като майска роза още в първите 10 - 20 секунди. Затворът се задвижва от мотор. При дългите експозиции моторът практически е изключен при отворено положение, но електрониката на апарата така или иначе консумира електроенергия. Затова е разумно да се работи с напълно заредена батерия, особено при почистването на сензора, за да не те "захапе" затворът и да се потроши нещо.
[shtrak]

Автор: ludiakolio   
Дата:   08-12-14 08:39

Няма проблем ,случвало ми се е няколко пъти.
pmartinov веригата е затворена и даваш на късо не са ли коренно противоположни състояния при тоците?

Автор: marves   
Дата:   08-12-14 08:57

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: mihajlov2   
Дата:   08-12-14 09:24

Всяко електрическо /електронно/ устройство, когато е включено и работи в нормален режим, електрическата му верига е затворена. Процесът на късо съединение е авариен режим, когато през устройството протича ток на късо съединение, многократно по-голям от номиналния ток. Примерно - ако изводите на батерията на камерата се съединят директно /на късо/ без никакъв товар. При моторите режим на късо съединение се получава в случаите, когато валът на мотора е блокиран механично, а моторът е захранен с номиналното си напрежение.

Автор: pmartinov   
Дата:   08-12-14 10:42

Не се захващайте за думите,те са много ограничен начин на обмен на информация.

Карайте по подразбиране. ;)

Автор: turntablism   
Дата:   08-12-14 11:06

Shagy, няма да се плашиш. Новите апарати имат нещо наречено Power Down (и не само новите), това е падане на захранването. Така е конструирано всичко, че ако падне батерията, затвора и всичкото ще се върне в нормално положение. Направи си тест. Сложи апарата на BULB , задръж спусъка и махни батерията в този момент, и ще симулираш какво се случва докато рязко спре тока :) Успех!

ПП махането на батерията, може да няма същият ефект като изтощаването. Все пак едното е директно пропадане, а другото постебенно. Пробвай ..

Публикацията е редактирана (08-12-14 11:12)

Автор: imitev   
Дата:   08-12-14 11:16

На евтините апарати просто им спестяват мотора, които връща огледалото, а това става с пружина. Затова като им падне захранването огледалото се връща в изходна позиция...

Автор: aldygreen   
Дата:   08-12-14 13:40

turntablism написа:

> Направи си
> тест. Сложи апарата на BULB , задръж
> спусъка и махни батерията в този
> момент, и ще симулираш какво се
> случва докато рязко спре тока :)
> Успех!

Няма да е аварийно, защото за да махнеш батерията, първо трябва да отвориш капачката, при което апаратът веднага затваря затвора и се изключва.
Аз изпаднах в ситуацията, описана от автора на темата, като изпитвах нова неоригинална батерия докъде може да се използва и дали индикацията е адекватна. Когато тя падна и апаратът реши, че е изтощена, просто се изключи. Изчаках малко, включих апарата и веднага опитах да направя снимка, при което затворът остана в отворено положение. С поставянето на заредена батерия всичко се оправи.

Автор: Pac   
Дата:   08-12-14 14:14

Моят апарат (Никон Д5200) отказва да снима, когато е на малко батерия. Все още си е включен, можеш да разглеждаш снимки и т.н., но при опит за снимане ти казва, че няма достатъчно батерия за целта... предполагам именно от такива съображения.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »