Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Настройки при снимане с ръчно фокусни обективи
Автор: KanKubrat   
Дата:   05-12-14 08:43

Здравейте, някой може ли да даде основни насоки при снимане с цифров апарат с ръчнофокусни обективи, напр. на М42, т.е. такива, които не са правени за цифрови тела и тялото няма как да знае на каква бленда са? Наясно съм, че въпроса е доста общ, затова търся само основни насоки или евентуално препратки към места, където е засегнат този въпрос, че не намерих почти нищо по темата.

Отговори на това съобщение
 Re: Настройки при снимане с ръчно фокусни обективи
Автор: rimohit   
Дата:   05-12-14 09:14

Aми тялото не го интересува блендата а количеството светлина.
Незнам при твоя канон как е , но при мен например мога да снимам в режим А , където си избирам бленда , и апарата мери и избира скорост .От там преценям , дали е ниска скоростта и ако да , дигам ISO до желания резултат .Това е в режим на някакво мерене.... иначе при изцяло ръчни настройки трябва да преценяш сам. При мен снимам по лайфвю на дисплей и се преценят нещата на око или хистограма... В общи линии е това .

Автор: sherbit   
Дата:   05-12-14 09:53

Опитай с централно измерване.. по-моя преценка дава по-добри резултати на ръчен режим.

Автор: lamerko   
Дата:   05-12-14 10:13

Добре е да си вземеш преходник с чип за потвърждаване на фокуса. Реално този чип не върши нищо, но поне лъже тялото, че всичко е наред. Дори репортва някаква фиксирана бленда - при мен на F2.0. Единственот което трябва да направиш е да сложиш някой полу-автоматичен режим на мерене и да влезеш границата. Това, че фотоапарата е излъган за блендата - никой не го касае, освен грешните данни в екзифа.

Автор: satansho   
Дата:   05-12-14 13:00

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »