Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Пуш на цветен и черно-бял филм
Автор: axlastro   
Дата:   30-11-14 11:16

Здравейте, тъй като ми предстои да снимам събитие с два филма на 400 ISO (Portra и Ilford HP5, но условията не се знае какви ще бъдат и може да се наложи да ги снимам на 800. Ходих във фото Трейман и там ми казаха, че чернобелия няма да е проблем да се пушне, но за цветния не можело. Имате ли идея къде в София могат да ми го проявят както трябва?

Отговори на това съобщение
 Re: Пуш на цветен и черно-бял филм
Автор: Simbon4o   
Дата:   30-11-14 11:20

Аз съм вадил кадри от супериа 200 при силно недоекспониране и нямаше проблем, както и преекспонирани доста. Не знам защо портрата да не стане... просто ще има повече шум. Не знам и във фотото дали са правили нещо специално, във Варна остана само едно място където проявяват и си му се радваме каквото и да направи [smilie5]

Дата:   30-11-14 11:31

И аз си мислех това - да недоекспонирам. Поне с един Ektar го бях правил и резултата беше повече от приличен. Едно време в Казанлък ги давах в едно фото (снимах астро) и човека правеше всякакви магии но вече са други времена.

Автор: GOSPODIN   
Дата:   30-11-14 11:54

Ако цветния го проявяват на машина няма как да стане, но ако го въртят на ръка може, но трябва да е сам.При всички положения ще вдигне зърното, но ще е по-арт.[smile]

Автор: Kolev68   
Дата:   30-11-14 11:56

Защото цветното го проявяват на машина и не могат да влияят на времена и температури за това са отговорили че не може да се пушне .Ако се проявява ръчно може да се увеличи времето .

Автор: Simbon4o   
Дата:   30-11-14 12:00

Може после при скана да пробваш да извадиш материала.

Автор: pstoev   
Дата:   30-11-14 12:06

и в двата случая зърното ще е по-голямо и ще има повече контраст, ако филмите са в срок...ако не са, резултата ще е непредсказуем.

Автор: MikeDimit   
Дата:   30-11-14 13:34

Защо цветното да не ноже? На мен ми дигат с 1 градуса проявителя. Ако сложите филма 400АСА в касета от 1600 АСА машината как ще го прояви?

Публикацията е редактирана (30-11-14 13:59)

Автор: batsali   
Дата:   30-11-14 14:11

По абсолютно същия начин ще го прояви. Цветните процеси се готвят по една и съща рецепта. Затова едновременно можеш да проявиш 100 аса и 800 аса и всеки ще си е проявен правилно. Може и двата да ги пушваш едновременно, разбира се еднакво. Доколкото знам цветните негативи хич не обичат недостиг на светлина. На преекспониране обаче носят.

Не знам защо са ти казали, че не могат да ти пушнат филма. Нещо не ми се вярва машината да не го може тоя номер. Може би не знаят как да я настроят просто...

Един стоп пуш не е кой знае колко. Може вместо пуш да си го снимаш на 400, но да удариш 50 грама течен стабилизатор. [smilie5] Ако е практично - статив.

ЧБ не бих дал на друг да ми го проявява. Така преди 7 години за пръв път снимах ЧБ филм и го дадох точно в Трейман. Не знам какво бяха правили, но контрастът беше до небето и аз тогава си помислих, че просто ЧБ филм си изглежда така.

Автор: victory13   
Дата:   30-11-14 17:08

Човекът се е постарал доста, предизвиквайки много отрицателни реакции, понеже си е позволил да опише много подробно различни трикове за работата с филм през 2011...
http://www.barnbaum.com/barnbaum/art_of_photography.html

Публикацията е редактирана (30-11-14 17:12)

Автор: VassilK   
Дата:   30-11-14 20:52

На мен също са миказвали че не могат да направят пуш с машина, в Пловдив.

Автор: dekov   
Дата:   30-11-14 21:14

Няма проблем да се "Пушне"т.е. да се препрояви цветен негатив , ако се работи с JOBO Procesor, но резултатът не е толкова добър както при Е-6,но при съвременно сканиране на негатив се извлича много повече от филма, отколкото при оптично копиране.
Филма носи много повече информация при недоекспониране и при преекспониране, отколкото може да предаде фотохартията при конвенционално копиране.Хартията има една градация, не може да се влияе на контраста по никакъв начин, така че малко пушване и копиране чрез сканиране е единственият начин.

Дата:   01-12-14 09:51

dekov [cool]

Един пример за широтата при сканиране

http://rangefinder.ru/club/viewtopic.php?f=10&t=15853&hilit=пленка

Автор: icikonti   
Дата:   01-12-14 13:32

Руснаците са голяма работа.Не искам да кажа Русия, а точно руснаците!

Дата:   01-12-14 22:32

Много интересна информация. Точно тези филми се оказа, че няма да има нужда от пуш, но ако се наложи друг път....

Дата:   05-12-14 15:05

Здравейте - къде ще е по-добре да си сканирам филмите - във фотоланна пилоните илифотосинтезис. Някакви други варианти в София има ли? От деков не съм доволен особено нито от кодакана витошка иалабин.

Дата:   05-12-14 15:41

Виждал съм страхотни сканове от ателие което се намира срещу УАСГ. Обаче там са две и не помня за кое точно ставаше дума :-(

Автор: Петрос   
Дата:   05-12-14 18:31

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   05-12-14 21:21

Бившето ВИАС или ВИСИ за по-възрастните. Вероятно става дума за Здравко - това трябва да е до сладкарница "Пчела"

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »