Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Какво мислите за този сайт за пазаруване?
Автор: shagy   
Дата:   19-11-14 12:26

Мой познат ми изпрати този линк, на въпросния монитор.
21.5 ultra-thin led computer screen 22 ips lcd monitor screen tv
за 6.35 долара
Какви са рисковете, ако направя поръчка?
Трябва да си напиша номера на дебитната карта и сетюрити кода при поръчка, но гарантира ли ми някой, че когато имат тази информация, няма да си теглят пари от картата когато им е кеф?

Отговори на това съобщение
 Re: Какво мислите за този сайт за пазаруване?
Автор: xFireSoul   
Дата:   19-11-14 12:43

Пазарувал съм от сайта, споко [smilie3]

Автор: cameraman   
Дата:   19-11-14 12:44

Ще ти кажа, че само транспорта на един монитор с EMS е около 100$. Сайтът е хубав, но това е търговец-мошеник. Ако искаш- дай му 6$. Защо държиш да имаш монитор за 6$? Има толкова хубави по 150-200$. Те не ти ли харесват?[cool]

Автор: shagy   
Дата:   19-11-14 12:45

Но цена от 6.35 долара е доста съмнителна, още повече, че плащането не става чрез PayPal
Притеснява, ме фактът, че когато си предоставя номера на картата и сетюрити кода, може да ми хвръкнат всички парици ...

Автор: Mogila   
Дата:   19-11-14 12:47

Значи има хора, които се ловят все пак на такива въдици...

Автор: imitev   
Дата:   19-11-14 13:01

Докато има шарани, ще има и рибари...

Как мислиш за 6 долара дали може да си купиш 22" монитор, а шаги?

Знаеш ли го тоя виц:
Гледам на земята 20 лева. Навеждам се да ги взема... и усещам как си ги изработвам!

Автор: nyamago   
Дата:   19-11-14 13:07

Търговецът не е мошеник (сайтът още по-малко). Никой няма да 'ти изтегли всичките пари от сметките', за 6-те си долара (плюс много повече за транспорт) ще получиш монитор и той най-вероятно ще работи. НО:

- нама да си възхитен от това как работи, ще е 'като а 6 долара'. А на тебе от разочарование дори ще ти се стори, че работи 'като за 3 долара'.

- има такива изделия, криво проектирани, нескопосано произведени - задоволяващи (донякъде само) потребностите на крайно непретенциозни поребители в далечни аграрни провинции на Китай или в Африка. Има си пазари за тях.

- Дори на такива нискокачествени изделия реалната цена е 50-60 долара, но като не се харчат, търговцитв 'изхвърлят на боклука' цялата партида по този начин. Правят промоции когато печалбата им, включена в редовнатацена, е по-малка от наема за складовата площ на непродадените бройки.

- Ако точно такова изделие искаш, вземи си. Но съм сигурен, че скоро след това ще си купиш друг монитор.

Иначе нищо престъпно, нищо нечестно. Просто не сме достатъчно богати да си купуваме евтини работи [smilie8]

[beer]

Автор: imitev   
Дата:   19-11-14 13:15

Този търговец специално няма рейтинг. От нито един от потребителите на всичките 24 страници, закупили стоки от него не е написал отзив.

Аз лично бих питал Алиекспрес за потребителя преди да купя нещо от него...

Автор: ScreamingMind   
Дата:   19-11-14 15:49

Aliexpress сами по себе си не са търговци, а платформа за търговци - т.е. вътре има както читави, така и калпави продавачи. Начина да се ориентираш кой какъв е - както са писали хората по-нагоре - са рейтинг, коментари, брой поръчки.

Когато си поръчаш нещо, плащането ти бива спряно на ниво "Алиекспрес", докато не потвърдиш, че си получил стоката и тя е в задоволително състояние. Ако нищо не получиш, можеш да откриеш т.нар. "dispute", в който при наличието на средно убедителни аргументи, Алиекспрес ти превеждат парите обратно. Ако потвърдиш, че всичко е минало ОК,чак тогава те превеждат парите на продавача.

Една част от продавачите се опитват некоректно да си създадат "име" в сайта (т.е. да излизат по-нагоре в резултатите от търсенето), чрез голям брой поръчки, обикновено на съмнително ниски цени. Твоята ми прилича на такава.

Това ми се е случвало два пъти - с телефон Lenovo и с един проектор, като и двете неща бяха с около 30% под пазарната им цена. Така и не пристигнаха, повдигнах си спор и ми върнаха парите. Теорията ми е, че макар и сторнирани, поръчките остават в историята на продавача и така или иначе го избутват нагоре в списъка, затова винаги давам отрицателен feedback, за да не пострадат и други.

От други продавачи, с висок рейтинг и повече положителен feedback съм поръчвала многократно, без проблем.

Транзакциите от и към АлиЕкспрес са сигурни.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »