Автор: ScreamingMind
Дата: 19-11-14 15:49
Aliexpress сами по себе си не са търговци, а платформа за търговци - т.е. вътре има както читави, така и калпави продавачи. Начина да се ориентираш кой какъв е - както са писали хората по-нагоре - са рейтинг, коментари, брой поръчки.
Когато си поръчаш нещо, плащането ти бива спряно на ниво "Алиекспрес", докато не потвърдиш, че си получил стоката и тя е в задоволително състояние. Ако нищо не получиш, можеш да откриеш т.нар. "dispute", в който при наличието на средно убедителни аргументи, Алиекспрес ти превеждат парите обратно. Ако потвърдиш, че всичко е минало ОК,чак тогава те превеждат парите на продавача.
Една част от продавачите се опитват некоректно да си създадат "име" в сайта (т.е. да излизат по-нагоре в резултатите от търсенето), чрез голям брой поръчки, обикновено на съмнително ниски цени. Твоята ми прилича на такава.
Това ми се е случвало два пъти - с телефон Lenovo и с един проектор, като и двете неща бяха с около 30% под пазарната им цена. Така и не пристигнаха, повдигнах си спор и ми върнаха парите. Теорията ми е, че макар и сторнирани, поръчките остават в историята на продавача и така или иначе го избутват нагоре в списъка, затова винаги давам отрицателен feedback, за да не пострадат и други.
От други продавачи, с висок рейтинг и повече положителен feedback съм поръчвала многократно, без проблем.
Транзакциите от и към АлиЕкспрес са сигурни.
|
|