Автор: Краси-Чочева
Дата: 17-11-14 12:18
Да започнем по ред на номерата.
Обобщавам какво снимам - портретна и сватбена фотография. Обичам да снимам хора и природа и поне засега не смятам да се ограничавам, тъй като ми харесва да снимам и малки, и големи, въпреки че формулата детски фотограф изглежда по-обещаваща. Та, Нончо, не си ти човека, който ще ми казва какво мога да снимам в студио. Чудя се защо тук все се намира някой да се включи ни в клин, ни в ръкав.
Защо не поразгледате какви са цените на фотосесиите на пазара и тогава да прецените дали си струва да се наема студио на тази цена. Студиото, което наемах беше за 15 лв./час и си беше студио, а не стая с два фона и две лампи. И да, цената е висока. Просто предлагането не отговаря на търсенето. Хора най-различни да боравят.. Ако имате предвид, че нещо може да се счупи - да, винаги е възможно, дори когато снимате сама. Освен това техниката не е от най-качествената, така че това си е премерен риск. Да не говорим, че в студиото винаги има човек, а и все пак вътре не влизат животни. Мой познат дава студиото си за 25 лв. и от една година все още не го е давал под наем.
И да обясня защо цената е висока: защото, който може да си позволи да даде толкова пари за повече от няколко часа, ще си направи сам студио. И не само заради цената, а защото е по-удобно, когато работиш с клиенти. Някой може да закъснее, да не приключите навреме и хоп още един наем. Това студио е подходящо, ако се снима нещо еднократно като например клип, стоки за магазин и други подобни.
Мисля, че казах достатъчно по темата. Не съм искала да споря, даже помолих, който има предложение да пише на лични.
Благодаря ви за предложенията! Ако ми потрябва за нещо по-специално ще имам предвид.
|
|