Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Трявна - дайте идеи
Автор: Stereoburn   
Дата:   06-11-14 15:19

Здравейте,

Този уикенд мисля да посетя Трявна. За пръв път отивам там и ми се иска да прочета идеи какво може да се види и снима - както в града, така и около него.
За жалост ще съм без автомобил :( Така, че всякакви идеи за региона, които не са осъществими с влак, ходене или автобус няма да ми свършат работа.

Много благодарности и поздрави!
[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Трявна - дайте идеи
Автор: fraction   
Дата:   06-11-14 15:34

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: 798099   
Дата:   06-11-14 15:37

http://www.triavna.info/Pages/Sights/default.aspx

http://tryavna.org/

Автор: fraction   
Дата:   06-11-14 15:39

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: rorus   
Дата:   06-11-14 17:03

Автор: fraction

Супер селекция[cool]

Автор: compur   
Дата:   06-11-14 17:27

да не подминеш бирарията в центъра, зад музия - забележителна си е от всякъди и бирата не е за изпускане. иначе има музей, стара църква, кула в центъра, мост през реката...

Автор: atrifonov   
Дата:   06-11-14 18:30

качи се над града и ще видиш такива гледки [smile]

https://photo-forum.net/static/forum/2014-11/sjjc1442.JPG

https://photo-forum.net/static/site_pics/170/1384190436_Tryavna1copy.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2014-11/hkrd9805.JPG

https://photo-forum.net/static/site_pics/170/1384113891_Tryavnacopy.jpg

Автор: sherbit   
Дата:   06-11-14 18:51

Дряновски манастир, ходи се с влак.

Боженци има пътека, много е красиво. 2 часа ходене - много ще е красиво по това време на годината.

Автор: EvaJor   
Дата:   06-11-14 19:15

Село Торба лъжите -предполагам, че има автобус, ако не - с такси от Габрово или от Трявна - на около 7-8 км от двете е. Самото селце е интересно -стари къщи или реставрирани такива и освен това -има страхотна гледка към северните склонове на Балкана.

Автор: sherbit   
Дата:   06-11-14 19:25

В Трявна има какво да се види. Дори за 1 ден ще е препускане да видиш всичко. Не пропускай Боженци.

Автор: landstar   
Дата:   06-11-14 22:27

Най-добрата идея е да хапнеш в кръчмата до общината. Апарата по-добре не го мъкни, няма нищо интересно.

Автор: IRON_MAN   
Дата:   07-11-14 09:08

Нещата са малко относителни,защото всеки харесва различно а и аз съм пристрастен.

В случая си пеша.
Студено е, има и малко сняг.Ако ще обикаляш се подготви от към дрехи и обувки.

Да кажем,начална точка сградата на общината:
-площада който е пред нея и читалището(в него е информационният център) с парка зад него.Там е и музея на тибетското изкуство(по точно до сградата на полицията).
-продължаваш по уличката на полицията,към часовниковата кула.Там се намира и Школото(снимането е позволено).На първият му етаж са разположени различни дюкяни на занаятчиите.
-от там през гърбавото мостче продължаваш нагоре по старинната улица.Магазинчета и дърводелски ателиета.
-към края на улицата има кръстовище,в левият му край паркче и малко по-нагоре е входа на даскаловата къща.
-улицата продължава още малко.И от там кръгом.
-на връщане от часовника,през пощата,през парка на съда,еленчетата и надолу към площада на общината и читалището до площада с паметника на Ангел Кьнчев и къщата срещу него.

-от площадчето пред къщата на Ангел Кьнчев с едно такси до музея на иконата.Има и хубави панорами.
-от него на 500м е санаториума за белодробни заболявания.Сградата е интересна и има хубави гледки.

-от там може и пеша надолу 15мин.
-ако искаш да видиш това което е показал atrifonov на първото кръстовище в ляво нагоре по баира,покрай болницата,хотел Калина палас до Хижата.От там ми се струва,че е снимал.

-от терасата на заведението,на тази Хижа надолу по стъпалата и по една пътека се излиза на една чешма Козела (по точно бившият Козел,ще намериш само копитата).Има добри места за снимане.В ляво от чешмата в баира има една сграда това е банката.Между тези двете на отсрещната страна на улицата има още една пътека по нея излизаш на линията,пресичаш я и излизаш на едно желязно мостче и от там си на парка зад читалището.

-от центъра с едно такси до езерото.Малко по-нагоре от него и е SOS детското селище.Има какво да се снима.

Места с видимост за панорами са Хижата,Болницата,музея на иконата,хотел Ралица,квартал Кисийци(къщичките под птицефермата),може и от полигона.

За да стигнеш Етъра,хващаш автобуса за Габрово(на 2часа са събота и неделя).Там слизаш на Шиваровият мост и с градски автобус до Етъра.За номер питай на място.

За Боженци е по-добре да слезеш на автогарата в Габрово и от там да питаш за автобус до Боженци.

За Дряновският манастир с влака до Дряново.

На кратко това е.
Не тръгвай с големите надежди и ще останеш доволен.
Ако има нещо питай и на фокус.

Автор: Twingo   
Дата:   07-11-14 18:07

За IRON_MAN написа:

> За Дряновският манастир с влака до
> Дряново.

За Дряновския манастир се слиза на спирка Бачо Киро (мисля, че само пътническите влакове спират там, трябва да се пита на място).

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »