Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос за експортиране на видео.
Автор: stanislav_terzziev   
Дата:   04-11-14 17:28

Здравейте. Снимах лятото една екскурзия с апарата и с едно гопро и сега дойде времето да събера клиповете.
Дръпнах си Адоб Премиер и сглобих всички клиповете. Сега обаче не зная в какъв формат и битрейт да експортна проекта. Имам около 30 минутно видео и когато тръгвам да го експортвам под H.265 - 1080x1920i 25fps ми излиза 20GB! Искам да запазя високо качество, но тези 20GB ми идват в повече.
Дайте някакви идеи, в какви стойности да го експортирам, и евентуално обяснете каква е разликата между всичките тези кодеци, формати и битрейти [thankyou]

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за експортиране на видео.
Автор: M_D   
Дата:   04-11-14 17:51

тук
По принцип е тъпа идея да си признаваш публично, че си "дръпнал едисикакво"... Хеле па си написал и името си.

Дата:   04-11-14 18:07

Какво лошо има да си дръпнеш, каквото и да било?
Има си 30 дни пробна версия, ако ти допада, може и да си го купиш. Този линк, който си ми предложил, не ми върши работа. Аз търся мнение на някой, който да ми обясни като хората, кое за какво се ползва.

Автор: M_D   
Дата:   04-11-14 18:28

Извинения тогава.
Експортирай 1080p, не 1080i. h.264, VBR (variable bitrate), два паса. Там имаш две опции: какъв битрейт да се таргетира при кодирането и какъв да е максималният. Интернет видеото (ютуб, вимео) е с много нисък рейт (под 10 mbps за fhd), но ако държиш на някакво качество, таргетирай около 20мбпс, с макс. лимит 35-40. Увеличи таргета за фреймрейт 30фпс и нагоре. Сваляй числата, ако искаш по-малък файл. После ако го качваш някъде, ще се прекодира от сървъра и без това.
Онзи линк обяснява кое за какво се ползва, както и куп други неща.

Дата:   04-11-14 19:20

[smilie24]
Свърших работа! Намалих големината 2 пъти по този начин!
Мерси [thankyou]

Автор: sathv   
Дата:   05-11-14 12:20

И в крайна сметка какво се получава? Броите всеки пиксел във форума. Заяждате се кое е по добро като техника за разлики неразличими за човешкото око. Четете хиляди ревюта. И сега имате някакъв видео файл и се стремите да го окълцате по всякакъв начин, щото той иначе не си е окълцан предварително, нищо че е сниман примерно с ФФ. То голяма философията да за дадеш на програмата create-BDDisk и да си опечеш диска. Ама не. Ние ще го орежем още щото 20 гб са много. Много, щото нямаме блурей и ще го държим нейде на мама си в г*за. Нищо, че утре няма да го има.

ПС. Нямам нищо лично към автора на темата. Не го познавам. Говоря по принцип.

Автор: langel   
Дата:   05-11-14 13:01

Нищо не е намалил.
Ако е получил 10GB за 30 мин. даже е увеличил - оригиналните му файлове за 30 мин. са около 7-8 GB.

А ти избягвай да обсъждаш биологията на майките.

Автор: mike74   
Дата:   05-11-14 13:14

sathv написа:

> ........ нейде
> на мама си в г*за. Нищо, че утре няма
> да го има.
>
> ПС. Нямам нищо лично към автора на
> темата. Не го познавам. Говоря по
> принцип.

И въпреки че не познаваш или виждал дадения човек, това по никакъв начин не ти попречи да го напсуваш [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Всеки ден се убеждавам, че вярна ще излезе приказката - "Ние сме малък, но много прост народ."

Като индивиди ни липсват първите 7 години, ако народ сигурно първите 700.

Автор: hose   
Дата:   05-11-14 17:08

като цяло или държиш пълното качество = големи файлове, или компресираш с компромис в качеството = по-малки файлове

h264 към днешна дата е много добър, и едва ли не универсален - стана нещо като стандарт, но не е толкова малък, по моя опит FLV е най-малък и компресията е читава, също харесвам много Quicktime, идеална за мак, понякога има драми с виндолс обаче

можеш да си извадиш и няколко вида - аз често така правя, като различните формати ги ползвам за различни цели

Дата:   05-11-14 19:47

Автор: langel
Дата: 05-11-14 13:01

Нищо не е намалил.
Ако е получил 10GB за 30 мин. даже е увеличил - оригиналните му файлове за 30 мин. са около 7-8 GB.

Не, големината на файловете общо е 42GB
Мина времето в което DSLR-ите правеха по 30 мин. видео и големина 7-8GB
Затова помолих някой да ми обясни повече каква е разликата в битрейта и каки са оптималните настройки. Смятам, че M_D ми реши проблема.

Автор: e-mil   
Дата:   06-11-14 09:31

Автор: stanislav_terzziev
Дата: 05-11-14 19:47
"Не, големината на файловете общо е 42GB
Мина времето в което DSLR-ите правеха по 30 мин. видео и големина 7-8GB..."

Е, ти изкара, че DSLR-ът ти снима некомпресирано видео. Кой е тоя апарат, дето снима със 100 мегабита? [smile]

Един некомпресиран стоп кадър от Full HD е по-малък от 8MB. При теб излиза, че е над 9 и то още на картата.
Да не би да имаш предвид 42GB за общо всички заснети файлове, а не отрязаните 30 минути?

Автор: hose   
Дата:   06-11-14 11:21

общия обем трябва да е
най-често това се получава и като стане каша от формати и съответно project settings

Автор: metodiev_martin   
Дата:   06-11-14 17:02

Ама какво се пънете - на 70д-то, 31 секунден клип, на исо 400 ми е точно 261мб (имам един в момента на декстопа)
60 секунди - 522мб
2 минути - 1044мб (да кажем приблизително 1 GB)
30 минути - около 15GB при исо 400
За половин час, няма как да е 42гб, освен ако не става въпрос за всички заснети материали, от който най-вероятно е рязано.
Но няма и как да е 7GB за 30мин., както някой беше записал.

Автор: langel   
Дата:   06-11-14 17:30

70д-то прави около 15GB за 30мин в All-i кодек.
В IPB е около 7-8GB за 30мин. /исото няма значение/

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: