Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Калибриране на монитор под Windows 10
Автор: asahi   
Дата:   20-10-14 21:59

Записах се в програмата на Microsoft и получих превюто на Windows 10 (Build 9841).
Една от целите беше да проверя как работи софтуера за калибриране.

Изпробвах Eye-One Match3 3.6.2 на GretagMacbeth. Инсталацията мина успешно. След рестарт Уиндоуса не можа да намери коректно включения Eye One Dislay 2 и се наложи ръчно да му указвам да си търси драйвера по харддиска. Имаше още един проблем с автоматичното намиране на устройството върху повърхността на дисплея, но на втория опит се справи. Последното може и да не е породено от операционната система, но не съм го изследвал подробно. В крайна сметка процедурата завърши успешно и бе създаден коректен цветен профил, който се зареди сам на подходящото място.

Ако някой друг е експериментирал с калибриране под новата ОС моля да сподели за особености, проблеми, както и за крайния резултат.

Отговори на това съобщение
 Re: Калибриране на монитор под Windows 10
Автор: AseasRoa   
Дата:   21-10-14 05:30

Аз не се занимавам с калибриране, но вече официално съм на Windows 10 и за момента съм доволен. Имах проблеми с драйверите на едни USB-to-HDMI конвертори, понеже свалени от производителя просто казват, че не работят под тази ОС и толкова. Обаче пуснах Windows Update и ми предложи драйвери, работещи. Та ако някой драйвер се пъне, пробвай от там.

Това с търсенето на драйвер по харддиска е малко игра на късмета. Най-добре да си го укажеш директно или ако си има инсталатор.

Другото е, че ако някоя програма отказва да работи, можеш да пробваш с Compatibility. Този Windows 10 на практика си е Windows 8 + някои промени.

Автор: mitakabs   
Дата:   21-10-14 17:50

AseasRoa написа:

>
> но вече официално съм на Windows 10 ..

Брей, те официално не са го пуснали, тук офиЦиално го ползват..[cool]

Автор: asahi   
Дата:   24-10-14 01:26

Така се чувства човека.

Дата:   24-10-14 18:48

Някой търси под мухата слон :) Това че версията е тестова не значи че я ползвам само за тест. Нямам такива отношения с Microsoft. Както и да се нарича, ако ще и "диназавър" да я кръстят, в крайна сметка си е поредния build на една операционна система. Да, официално (т.е. за работа и за неопределено време) съм качил на лаптопа си Windows 10, който не е официален и не ми пука от това, ако ще и да го кръстят "Windows 13 Unofficial Test Developer Preview Alpha Beta Gamma, build 0.01".

Има някои забележки, някои неща не се случват спрямо очакваното, ама то кога не е било така при Windows. Например, таскбара при мен не си запомня размера. Стават и дребни аномалии, но нищо фатално, все ще го оправят.

Междувременно пуснаха нова весия, може да се ъпдейтне от... едно място. Нека да има, нека се развиват, аз нямам против.

Автор: GOSPODIN   
Дата:   25-10-14 17:06

[beer]

Автор: bpavlov   
Дата:   26-10-14 03:38

не знаех даже, че има и 9...

Дата:   26-10-14 06:43

Няма 9. Новия Windows ще е толкова по-добър от Windows 8, че ще прескочи цяла версия. Или поне така си мислят лулугите от Microsoft :)

Автор: peter73   
Дата:   26-10-14 11:30

Не съм калибрирал под Win10, но профилът, който съм си правил преди се зарежда автоматично без проблем и не се губи постоянно, както беше на същото РС под Win7, където се налагаше да деактивирам някаква самостартираща се програмка (persistence или нещо такова).

Автор: Lycan   
Дата:   27-10-14 20:31

хах, прескачат 9, за да настигнат 13 годишната Cheetah OS v10.0 [smilie5]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »