Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Fast stone, LR или Ps
Автор: Johny_Wilde   
Дата:   14-10-14 11:14

Колеги,имам огромен за мен проблем... обработвам снимки с лайтрум или фотошоп и като ги запазя srgb jpeg ,като отворя с faststone на голям екран контраст, цветонаситеност падат на 50%.... гледах ги до сега на windows viewer на малка картина, но като цъкнах FULL SCREEN пак умряха цветовете... с 2 думи сега правя следното : lightroom save в tiff,от там faststone save в jpeg и като отворя с windows viewer fullscreen и fadtstone вече не губи цвят.... ВИЕ как го правите - нормално ли е това?? Сега не знам нормално ли изглеждат на други монитори :@@ някой би ли видял, ако му пратя.. направо откачам поздрави, Теодор [shtrak] [beer] [thankyou]

Отговори на това съобщение
 Re: Fast stone, LR или Ps
Автор: vga   
Дата:   14-10-14 11:22

Аз го правя така - обработвам в Lightroom, експортвам в jpeg и си разглеждам. Какви тифове, какви фастстоуни...

Автор: Sentel   
Дата:   14-10-14 11:23

При мен експорт от шопа става така, като мина през лайтрум няма проблем.

Автор: Giorgio.K   
Дата:   14-10-14 11:31

Като отвориш faststone на голям екран ти показва оригиналния raw или tiff файл - затова ги няма цветовете и контраста. Запазвай jpeg като ги обработиш в LR или PS и после няма да имаш проблем като ги гледаш във faststone.

Автор: mihajlov2   
Дата:   14-10-14 11:35

Калибриране на монитора - създаване на профил - задаване на профила като default в windows - system32 - spool - drivers - color. Задаване на профила и в настройките на програмата за разглеждане на снимки - в случая бързия камък. На първо време за всеки случай пробвай вместо с камъка да си гледаш снимките с irfan view.

Публикацията е редактирана (14-10-14 11:45)

Дата:   14-10-14 12:46

@Giorgio.K

Точно като запазя от фотошоп или лайтрум в JPEG цветовете на Фулскрийн се губят... не знам поради какви причина :@ Като са запазени в Тиф нищо не губи.... и поради някаква причина като мина от tiff в jpeg, но през FAST STONE не губи цвят.. Озадачен съм, защото фаст стоун използва не SRGB ili Adobe RBG, a YcBcR ,което в нета ми излиза, че се използвало повече за видео, а не снимки...

@Mihajlov2 Калибрирането на монитор става с читав монитор, който за момента нямам.. Снимките ги вадя вече в студио, което моят краен резултат и снимката отговаря на 90% за 12 годишен монитор е идеално
Драмата ми е, че като дам на хората снимките и ги отворят на тяхните монитори, да не губят цвят както аз губи на Фулскрийн ! (Този "дефект" го видях ВЧЕРА, когато един @Pavlov ми каза да пробвам на цял екран как изглеждат, защото при него не били окей.. направо изтръпнах ако е така) [smilie11] [smilie21]

Дата:   14-10-14 13:34

Колеги, разбрах защо се получава така!!! По подразбиране LR ми ги е запазвала в Adobe RBG вместо SRBG и от там идва загубата на цветове на цял екран [smilie8] [smilie21] Поправих на Srbg да е default и се оправи!

М/др. гледам с Irfan viewer вече, хареса ми :)

Благодаря за отговорите, Лек и хубав ден! [thankyou] [shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »