Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Първи официални снимки със сигма 150-600
Автор: sauron69   
Дата:   02-10-14 14:02

Излезнаха първите официални снимки с новата Sigma 150-600mm F/5-6.3 Sport. Само четири, ама пък затова могат да се видят в пълен размер.

http://www.slrlounge.com/first-official-sample-images-new-sigma-150-600mm-f5-6-3-sport-now-online/
[smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re: Първи официални снимки със сигма 150-600
Автор: wizarditaly   
Дата:   02-10-14 16:05

Много зависи какво ще снимаш. Сигмата е означена спорт. Тези снимки всичките са на бленда 7.1-8.0. Хубаво е да видиме кадри на най-отворено. Досега сигма представят блестящи нови модели. Лично аз имам 35 1.4 (А) и мога да твърдя, че е супер остра още на ф-1.4
[smilie7]

Дата:   02-10-14 16:48

Ми то при 600мм, най-отвореното е 6.3 [smilie5]

Публикацията е редактирана (02-10-14 16:48)

Автор: Pac   
Дата:   02-10-14 21:18

Аз чакам да видя теглото и цената на Contemporary версията, че близо 3-те кила на спорта ми идват множко за снимане от ръка, въпреки че съм едър индивид. :)

Дата:   12-10-14 13:40

Още снимки с новата сигма 150-600, включително и няколко в пълен размер. Има и на 6.3 бленда.

http://qicai.fengniao.com/479/4793567_all.html#p4793567

[smile]

П.С. Китайския няма да го превеждам [smilie5]

Публикацията е редактирана (12-10-14 21:05)

Автор: vgramatikov   
Дата:   12-10-14 20:48

Тва стъкло има една уникална характеристика погледнато на хартия.

И тя е:

- Първия влаго, прахо защитен
- Варио
- Стабилизиран и с фокус лимитер
- С подобна оптична схема.

Разбира се и цената е по-солена.
Тук ще пристигне на около 4200 по скорошна информация.

За да заслужи цената си обаче да е по-добър от конкурентите си още на най-отворени бленди ,а също добър и по края на кадъра монтиран на ФФ камери.

Най-големия недостатък на всички до сега е ,че са проектирани да са евтини, нуждаят се от един стоп затваряне (а на 6.3 обектив какво да му затваряш още?).

Например Тамрон 150-600 е използваем на бленда 5.6 в диапазона 150-400мм и после иска ф/8.0. Тоест плащаш 1000лв за 150-600 5.6-8.0 обектив. [smilie21]
Има извесни компромиси с точноста и скороста на автофокуса ,а също така и няма становище ,че е напълно влаго и прахо защитен.

Или ,често се употребява думата: Резистентен ,а не Запечатан/Изолиран (resistance/sealed). Което само по себе си дава по-голяма тежест на второто становище ,което обезпечава най-малко попадането на прах и влага в оптичнаа схема ,което е важно при положение ,че тези обективи се ползват на открито и често мястото е влажно и мръсно в едно и също време.

Естествено от това ,което виждам на 600мм 6.3 на 5д3 е прекрасен като резолюция. Леко слаб контраст но това е нормално за варио обектив с такава кратност. Интересното е дали ще е достатъчно добър за да се представя на камера с по-малък сензор и по-голяма гъстота на пикселите като Канон 70д. Ако както се очаква най-добър в средата на кадъра можем да очакваме едни добри резултати по-това ,което се вижда в момента.

Определен недостатък е възможноста за неточен фронт/бек фокус и определено след като се дават 4000лв за обектив е добре да се дадат още 200лв за Сигма Док Санцията.... или поне да се прати на калибрация ,която би трябвало да е безплатна ако си купите обектива от България.

Останалото ще го видим като излезе обектива. Скорост, Автофокус, Стабилизация.

Един, два кадъра нищо не означават.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »