Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 проблем при фокус сигма 24мм
Автор: Stelcho2   
Дата:   06-10-14 18:03

Имам проблеми с автофокуса нощно време. При бленда 1.8 просто фокуса вместо да ми падне пред мен както съм го задал при фотоапарата, пада на метър-два зад обектта. При затворена бленда 5-6 и т.н. фокуса е по-окей, обаче снимките са ми по-тъмни. Ето няколко снимки които са правени на бленда 5-5.6 , но пак не са както трябва да бъдат. Смисъл такъв - една снимка е окей, друга не.

Ползвам канон 60д със ттл светкавица 580 ех II , зададен режим за снимане на ТТЛ с фокус зуум 24 -28, 35мм само и само да хвана нещата ккато трябва.
Обектива е сигма 24мм 1.8

къде бъркам?
тялото ли е проблемно, обектива, настройките.. нещо?
ето 3 примерни снимки
http://dox.bg/files/dw?a=691eb46c77
http://dox.bg/files/dw?a=175ed0ea33
http://dox.bg/files/dw?a=1b436e120d

отчаях се вече....

Отговори на това съобщение
 Re: проблем при фокус сигма 24мм
Дата:   07-10-14 00:19

Някаква идея от къде идва проблема?

Автор: ZENON   
Дата:   07-10-14 00:47

Бек фокус. Възможно е фокусната с-ма на тялото толкова да си може на тъмно. Виж с друго светло стъкло как е.

Автор: mihajlov2   
Дата:   07-10-14 09:09

На светло имаш ли проблеми с фокуса с тази Сигма?
Хубаво е да се опиташ да провериш комбинацията тяло-обектив за фронт-бек фокус както си му е редът - тялото на статив, снимки на разпечатана тест-таблица при диафрагма 1.8 при добра осветеност от разстояние 50 пъти фокусното разстояние - т.е. около 1.20 метра. Ако откриеш бек-фокус, което е почти сигурно, трябва да се настрои фокусът - ако тялото има фина настройка /за което не съм сигурен, не снимам с Канон/ - от тялото, или най-добре в сервиза на Сигма в София.

Автор: Japan   
Дата:   07-10-14 10:00

Нормален бекфоус за широка сигма. Никъде не бъркаш.
Ако имаш микронастройка на фокуса - давай.
Ако е нова, в сигма сервиза ще я калибрират към тялото ти безплатно.

Дата:   09-10-14 10:58

2ра ръка я взех.
Много е дразнеща

имам друг светъл обектив- той няма проблеми или поне не винаги (50мм). Тук-там имам цапаинца, но при повечето пъти всичко му е окей.

Какъв съвет бихте ми дали, за да си оправя проблема? и евентуално каква сума да подготвя , за да не ме заболи като ми кажат в сервиза...

на светло не съм пробвал.. единственото което съм пробвал е да пусна лайв вюто и тогава тялото едвам си намира фокус

Автор: Mogila   
Дата:   09-10-14 11:33

Продай Сигмата ако нямаш микроаджъстмент в апарата си. Не разчитай на сервиза.

Дата:   09-10-14 14:02

Ами казаха ми, че 80 лв ще ми струва това удоволствие.
Зачудих се дали в зентекс могат да го направят... попринцип сигмата ми харесва, защото е остра и т.н. харесва ми обектива, но нощно време няма никой вкъщи.

ПОпринцип като ми 'настроят' апарата за този обектив... или обектива за този апарат.. не зная какво къде и как правят тези настройки. Интересува ме дали после с другите обективи апарата ми ще е наред ...

Автор: Петрос   
Дата:   09-10-14 14:06

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   09-10-14 19:11

Ами другата седмица ще изпратя техниката до софия да видя как са нещата. Надявам се да ми оправят проблема. Един път да искам да снимам лични снимки и да не ми хареса крайния ефект.. трагедия. Пък предпочитам твърдите обективи пред вариотата. (въпрос на избор)

Автор: Петрос   
Дата:   09-10-14 22:08

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   09-11-14 03:57

Още не съм го пратил в сервиз, тъй като нямах възможност

Направи ми впечатление, че с вградената светкавица фокусира перфектно в нощно време на слаба светлина и максимално отворена бленда, но като закача 580ката имам бекфокус.
Нямам и друго тяло на което да го пробвам

Нормално ли е с вградената светкавица да имам перфектен фокус, а с външната бекфокус?

Автор: pmartinov   
Дата:   09-11-14 08:49

Питай ги разбирачите защо се смяха,но задоволителен отговор не можаха да дадат.

Проблема е конкретната комбинация между това тяло с обектив и тази светкавица точно.

Пробвай с друга !

Автор: enduro   
Дата:   13-11-14 03:27

Аз имам сигма 28 1,8 ползвам я с 5дмк2 и светкавица ех550 и ех580-2 понякога имам бекфокус но на 90 процента от кадрите е ок . Когато обекта е по далече примерно 2-3 метра тогава е по склонна да прави бекфокус което е нормално за светлите широки стъкла . Лошото е че 60д няма микрофокус аджустмент и не можеш да я калибрираш от апарата , трябва сервиз в който да калибрират обектива към апарата. Тествай на други тела , някое висок клас тяло 5дмк3 или някое от 1 серия. Провери си светкавицата дали ти пуска автофокус спомагателния лъч , без него всеки канон в тъмното не може да фокусира .Успех !!![shtrak] [shtrak] [shtrak]

Автор: georgioiv   
Дата:   13-11-14 06:35

бе не е баш "всеки канон" да не може да фокусира в тъмното.. 6Д си може.. :)

Автор: i_v   
Дата:   13-11-14 10:36

Пробвай да изключиш focus assistance на външната светкавица(различни варианти focus assistance от апарата, ако има, без никакък FA). А без светкавица, как е?

Дата:   14-11-14 00:38

enduro , пускам лъча без никакъв проблем.
При 50мм обектив нямам бекфокус в тъмното на отворена бленда. Там вече къде ще си хване фокуса е проблем , тъй като на отворена бленда и многото боке става цапаница в тъмното с този автофокус. Смисъл такъв - прави почти идеални снимки, но не перфектни. С 18-55 правя перфектен фокус с външната светкавица. С 50мм , на отворена бленда имам леки цапаници, но при бленда 2,8 + съм окей

при 24ката като този винаги имам бекфокус . Какво ли не съм правил с настройките на апарата, за да го изчистя и не се получава.

Автор: enduro   
Дата:   14-11-14 01:03

Добри, имам 6Д знам му долу-горе възможнoстите :) В тъмното канаон без асистента от светкавицата са мъртавци имаш да чакаш много дълго да фокусират а в повечето случаи не могат понеже е пълен мрак , няма как да стане !!!
Стелчо , за сигмата ти трябва или сервиз на сигма да я калибрират или тяло в което има настройка на фокуса , 60д няма тази опция !!! [shtrak] [shtrak] [shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: