Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Сваляне на снимките на таблет
Автор: Lambov   
Дата:   05-10-14 23:57

Преди време ползвах 10 инчов лаптоп и като ходех някъде освен че хо ползвах за интернет си свалях и снимките на него, 160 GB напълно достатъчни. С навлизането на таблетите получих подарък Samsung galaxy note 8. Супер машинка за времето си. продадох лаптопа. купех карта 64 GB и си викам - навсякъде интернет, навигация, куп полезни проложения и ще си точа 4-те 8 GB-тови карти на SD картата на таблета. ползвам кабел и кард рийдър. Всичко супер но до вчера......

ПО СЪЩЕСТВО.....
Google са ограничили достъпа до SD картата на устройствата с Андроид. Единствения вариант е ако имам Root но таблета е все още гаранционен и не искам да го пипам. Дайте някакви предложения как може да стане backup-ването по време на екскузии и разходки където картата се препълва.
Първия варинта за който се сещам е чрез USB hub да слакам SD картата от фотопарата и SD картата на таблета чрез преходник т.е. едновременно да ги закачам и двете и да копирам от едната на другата.
Вариант втори. свалям половината от картата на фотоарапарата във вътрешната памет на таблета която свободна е около 5 GB, после качвам на първия начин на micro SD-то. трябва да го направя по двъ пъти за всяка карта.

ИМА ЛИ НАЧИН ДА ПРЕСКОЧА ТАЗИ ТЪПА ПОЛИТИКА НА GOOGLE?

Отговори на това съобщение
 Re: Сваляне на снимките на таблет
Автор: mihajlov2   
Дата:   06-10-14 00:08

Google няма никаква вина в случая. Всичко зависи от това, дали конкретният таблет поддържа функцията USB OTG (on the go). Ако това Галакси поддържа otg, просто си взимаш едно кабелче otg и включваш към таблета кард ридър. Аз така действам с един китайски таблет 10 инча от световно неизвестна марка с ретина дисплей /2048*1536/ с ips матрица и нямам абсолютно никакви проблеми без никакви ROOT-ове.

Автор: e-mil   
Дата:   06-10-14 00:10

Точно така. Доколкото виждам Note 8 има USB OTG. С един прост преходник закачаш каквото си искаш и прехвърляш откъдето си искаш.

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=1517377&t=1516529&v=t

Автор: GOSPODIN   
Дата:   06-10-14 00:32

Абсолютно става с ОТG , а проблема на кит-кат е , че не ти дава да инсталираш програми на СД картата, а не, че не може да слагаш, каквото си искаш на нея, като сторидж.

Дата:   06-10-14 00:45

Явно не ме разбрахте, таблета има OTG, имам кабел. Не ми дава да записвам върху micro SD картата до като е в таблета.

Автор: hotsnail   
Дата:   06-10-14 00:46

Какъв е апарата?

Повечето модерни апарати имат WiFi и NFC и прехвърлянето на снимки става с едно докосване на таблета към апарата.

В кой век живеем да се ползват OTG кабели и/или card reader-и?

Автор: BOZO   
Дата:   06-10-14 00:52

Lambov,
Като вържеш таблета към РС показва ли ти допълнителната карта? От компютъра можеш ли да качваш в картата на таблета (допълнителната памет) файлове?

Дата:   06-10-14 01:00

BOZO явно не знаеш за какво се говори. Отави чоека не го обърквай.

Акo иска с кабел процедурата e - Взима OTG USB кабел или адпатер, както са му писали и си взима от Google Play софтуер за копиране на файлове от USB OTG към телефона. Това е. Аз имам качен OTG Disk Explorer Lisght.

Важно е какъв е режима на USB -то на апарата ама по по подразбиране предполагам е на mass storage

Ако е с нов апарат е мнoго по-лесно и удобно с WiFi. С wifi поне моя сваля снимките на 2МП по време на свалянето (може би да може се настройва, но мен така ме устройва) и са удобни за таблета или телефона.

Публикацията е редактирана (06-10-14 01:03)

Автор: GOSPODIN   
Дата:   06-10-14 01:02

hotsnail, пак се изхвърляш. Я, кажи ми за колко време ще прехвърлиш една 16ГБ карта с NFC?

Lambov,с какъв файлменаджер работиш? Пробвай с File Commander или с Root File Manager.

Дата:   06-10-14 01:06

ми аз имам само 32-ки и не съм пробвал с 16-ка. С NFC нищо не се прехвърля. NFC е само за установяване на връзка. Трансфера е по WiFi и не е много бавен.

Както писах по-горе апарата ми обръша снимкие в JPEG 2MP при трансфер. Аз снимам само RAW.

Та свалял съм до към 200 снимки и не е особено бавно - оставям ги за минутка и готово. Размера е малък.

Проблемите ми идват след като ги сваля на телефона. Нямам приложение подобно на лайтрум където да сортирам, леко да пипна снимките и да ги кача във Фликр. Това ми е реалния проблем. Успех.

От приложенията дето пробвах на Google+ галерията най-добре се справи. Имаше нещо на Адоби, ама то е за единични снимки. Фликр беше горе долу ок, но имаше бъгове при сортирането на снимките. Вградената галерия нещо и тя не се справи добре. Свалях и разни други ама беше скръбно.

ПП За OTG ми трябваше специфичен файлов мениджър. Тоя дето си имам, да си ровя в телефона и таблета не вижда флашки. Aпарата не съм го закичвал. Ама не е удобно да свалям 24МП РОУ файлове на таблета въобще.

Публикацията е редактирана (06-10-14 01:16)

Автор: fast_eyebrow   
Дата:   06-10-14 01:49

10 снимки по wifi между таблет и апарат- за около 15 сек. ми ги метка

Автор: kukumichin   
Дата:   06-10-14 06:53

Прочети да ли е необходимо за твоя таблет да форматираш сд картата в самия таблет. При мен свърши работа.

Автор: chepkata   
Дата:   06-10-14 07:49

Аз не разбрах кое е причинило проблема. Ъпдейт ли си получил на Андроида или просто ей така е спрял да пише на картата? Защото пишеш, че всичко е било ок, "до вчера". Ако направиш хард ресет на таблета? Особено, ако е минал ъпдейт, е задължително!

Всичките ми устройства с OTG пишат на картата от външна памет без проблем. И не това е идеята на Гугъл, да нямаш достъп до картата.
За файлове е напълно достъпна, софтуер- с рут.

Автор: chepkata   
Дата:   06-10-14 08:11

Ползвам ES File Explorer

Не мога да вмъкна линк при редакция на предишния си пост![smilie11] [smilie11] [smilie11]

Дата:   06-10-14 08:54

Canon 500D
Samsung galaxy Note 8 + 64 micro SD
Явно само chepkata схвана проблема. Получих ъпдейт на операционната система и новите версии не дават да се пише върху SD картата в таблета а аз я ползвам за съхранение на снимки.

Автор: fast_eyebrow   
Дата:   06-10-14 09:39

Ми ти не можеш да обясниш правилно.Прав е чепката,пробвай с някой файлов експлорър от 500 в гугъл павилион.И аз ползвам ES и съм доволен

Автор: imitev   
Дата:   06-10-14 10:02

Как ще е забранено да се пише по картата. Иначе за какво ще я слагат - само за четене ли?

Дата:   06-10-14 11:41

ДА точно така, ЗАБРАНЯВАТ писането върху картата!
Пробвах 4 вида файлови мениджъри, с никой то тях не става. Има специален fix но иска ROOT а ако го направя пада гарнцията.
Въпроса ми е мога ли да заобиколя по някакъв начин това и на свалям снимките с OTG и кард рийдър направо на micro SD-то КОЕТО Е В ТАБЛЕТА.

Дата:   06-10-14 11:49

Ако са го забранили - нямаш избор. Рутваш и действаш...

Автор: mihajlov2   
Дата:   06-10-14 12:42

Доколкото имам представа, рутването е обратимо и ако се снабдиш предварително с копие на оригиналния фърмуер и при задълбочени хакерски познания не е чак толкова тежък проблем връщането на таблета в оригинално състояние, така че да не личи по никакъв начин, че някога е бил рутван.

Автор: nyamago   
Дата:   06-10-14 13:42

Наистина не е само за програми, а и за файлове - изобщо писането по външни карти - от софтуер, който не е част от 'системния' (което включва не само Андроид а и всички приложения от Гугъл. Те пишат където си искат.)[smilie10]

Има някои нюанси: приложения от 'трети страни' (т.е. всички освен Гугълските) МОГАТ да пишат в онези 'дискове' и папки, които са заложени по подразбиране при инсталирането им. Напр. фото-редакторимогат да си записват (и трият) собствената продукция И във външната карта, ако им е 'дфолт' според инсталирането им. Имам такива приложения и пишат/трият в картата. БЕЗ рутване.

С последните версии на Андроид идва един файлов организатор ('експлорър') наречен File Kommander (жълта иконка с FK на нея), който е с привилегии на 'системен' софтуер и може да пише и трие навсякъде. ТОЙ Е РЕШЕНИЕТО за местене на неща между вътрешни и външни памети и успешно го ползвам за всички такива операции.
- - - -

off-topic:
@hotsnail - ако ти липсва Lightroom на телефона, използвай гледачката QUickView. Тя е добър организатор за преглеждане и избиране на кадри, има си елементарно 'редакторче' за кропене и преоразмеряване на резолюция, и отваря за редактиране във външни редактори - каквито имаш инсталирани и предпочиташ, след което те връща пак там, откъдето си излязъл (също като излизането от ЛР до ФШ).

Освен ако не си с айФон, че май си мак-хед? [smilie5] (Там съм сигурен, че има нещо подобно).

Дата:   06-10-14 14:52

Евала nyamago, ясно си обяснил (за разлика от мен).
Можеш ли да ми кажеш от къде да дръпна този explorer така че да има статус на системен софтуер.

Автор: nyamago   
Дата:   06-10-14 19:54

Мисля, че той си дойде с Андроид (около времето, когато заключиха достъпа до външни карти) - но го има и в GooglePlay дюкяна за приложения. Само съм се заблудил за правописа с 'К' заради инициалите FK - всъщност си е File Commander. Има го в безлатна и премиум версия, последната за дребни пари добавя показ на скрити файлове и траш-бин за евентуално връщане на изтритото.

Ето линк:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mobisystems.fileman&hl=en
,
но понеже не помня да съм го инталирал - провери първо в пълния списък на приложения дали вече нямаш File Commander подарен от Гугъл и ако няма - си го инсталирай от дюкяна.
[shtrak]

П.п. Пропуснах да спомена, че този файл експлорър - единствен (!) способен да пише на външна памет - е родна направа (макар фирмичката да се маскира като хамериканска) и дори затова заслужава препоръка и да му се купи платената версия.[smilie24]

Публикацията е редактирана (06-10-14 20:03)

Дата:   07-10-14 08:37

Няма го вграден, пробвах да го инсталирам, пак не дава да пиша.

Дата:   07-10-14 09:07

Ако е забранено на ниво операционна система няма да можеш с нищо да пишеш.

Рутни го и си карай кефа...

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: