Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Обектив
Автор: dragomir99999   
Дата:   05-10-14 01:34

Здравейте.. От повече от месец гледам клипове и ревюта на различни обективи..За сега имам само Кит обектива 18-55мм със стабилизация, който, честно да си кажа, не ми върши кой знае каква работа. Търся обектив който да има стабилизация... нещо като в Тамрон-ите, но и да е здрав и добър обектив като Л линията на Канон.. Принципно правя макро снимки, портрети и снимам паезажи.. (+ улична фотография).. с 2 думи: по малко от всичко. Искам когато си давам парите да знам, че ги давам за нещо което наистина си заслужава и ще ме радва.. за сега най-много ме впечатлиха следните обективи:
Canon EF 24-70mm f/4L IS USM
Canon EF 100-400mm f4.5-5.5 L IS USM
Canon EF 70-300mm f/4-5.6L IS USM
Tamron SP 24-70mm Di VC USD
Имайки предвид,че мога да си позволя само 1 от тях, искам вашето мнение..

Отговори на това съобщение
 Re: Обектив
Автор: bOzo   
Дата:   05-10-14 02:00

24-70/4L,+ един 50/1.8, като го обърнеш става за чудно макро, а като не го обръщаш-за портрети. Става и за стрийт, а ако вземеш статив може да правиш пеЙзажи от по няколко вертикални кадъра.

Автор: quazimodo   
Дата:   05-10-14 08:18

---------------------------------------------------------------------

Здравейте.. От повече от месец гледам клипове и ревюта на различни обективи..За сега имам само Кит обектива 18-55мм със стабилизация, който, честно да си кажа, не ми върши кой знае каква работа. Търся обектив който да има стабилизация... нещо като в Тамрон-ите, но и да е здрав и добър обектив като Л линията на Канон.. Принципно правя макро снимки, портрети и снимам паезажи.. (+ улична фотография).. с 2 думи: по малко от всичко.

----------------------------------------------------------------------

Такова животно нема! Ако беше почнал първо да снимаш а после да четеш ревюта, щеше да си разбрал, че и китовия обектив изпълнява 90% от изброеното от тебе. Оставям 10% за макрото[smilie7] .

Публикацията е редактирана (05-10-14 08:19)

Автор: imitev   
Дата:   05-10-14 09:19

Щом си на кропка и имаш парици - Canon EF-S 17-55 2.8 IS USM е отговорът на твоите проблеми.

Автор: realnoncho   
Дата:   05-10-14 09:20

Нито един от тези.
Взимаш си макро, което да допълва китака и може да използваш и за портрети и за къс телеобектив. Вариантите са няколко, например:
Tamron SP 90mm 2.8 Di VC USD macro
Sigma 105mm 2.8 EX HSM DG OS macro
Canon EF 100mm 2.8 USM L IS macro
Canon EF 100mm 2.8 USM macro

Аз снимам със Сигма-та, но и другите варианти са добри.

П.П. И вече като видиш какво друго ти липсва може да си вземеш друг обектив или да смениш китака.

Публикацията е редактирана (05-10-14 09:22)

Автор: valen_tin   
Дата:   05-10-14 15:55

Сигма 18-35/1.8 [smilie3]

няма стабилизация, ама не ти и трябва [smile]

Автор: quazimodo   
Дата:   05-10-14 16:48

valen_tin написа:

> Сигма 18-35/1.8 [smilie3]
>
> няма стабилизация, ама не ти и
> трябва [smile]

И туй нящо как го реши? "Няма неискаш, винаги ще снимаш на 1.8[smilie10][smilie5]"

Автор: Peter_Angeliev   
Дата:   05-10-14 17:54

Първо отиди в магазина и ги тествай, защото да не останеш разочарован като установиш че снимките ти ще са почти същите. Иначе най универсален от канонските е 24-70 другите два са по специализирани и едва ли ще ги ползваш често ако не снимаш пилета и диви животни. Тамрона е с предимство заради светлосилата му, Канона пък е прахо и влаго защитен, и си е Канон, което си е предимство за навън. А и за кропка 24мм не е много широко за пейзажи с силно изразен преден план. Абе общо взето от тази тема ще се объркаш още повече.

Дата:   05-10-14 18:32

Хора,благодаря ви много за съветите, особено на realnoncho!Прегледах всичките обективи които ми препоръчахте, гледайки характеристики и дори ревюта в ютюб.Въпреки това обаче,наистина не мога да си избия от главата Canon EF 70-300mm f/4-5.6L IS USM, най-вече защото пътувам много и наистина мисля, че ще ми е нужен. Другите два обектива които много харесвам са Tamron SP 24-70mm Di VC USD и Sigma 105mm 2.8 EX HSM DG OS macro, който realnoncho ми препоръча, за което съм му много благодарен.
А сега няколко думи за хората които ми препоръчаха 24-50мм/24-55мм/24-70ммL.. Мисля, че това са много добри обективи,НО Тамрона (24-70), ги бие всичките, най-вече заради цената си и VC..
Крайни резултати:
Бюджет: 3500-4000лв
Обективи:
Canon EF 70-300mm f/4-5.6L IS USM
Tamron SP 24-70mm Di VC USD
Sigma 105mm 2.8 EX HSM DG OS Мacro
Надявам се с вашата помощ да разбера какво да си купя [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   05-10-14 19:28

Въпрос:Мислите ли, че Тамрона, със удължители, ще ми върши същата работа като макро обектива? [smilie5] [smilie18] [smilie18] [shtrak]

Автор: axlastro   
Дата:   05-10-14 21:33

Пусни няколко снимки и обясни за какво не ти върши работа китовия.
Какво снимаш - няма универсален обектив. За път и ще мъкнеш стъкларии по 2 кила. Не разбирам. Аз се чудя как да ми е по-лека раницата като пътувам. Аз бих взел 10-18IS STM, 35/2 IS (или нещо друго около тази дължина) и нещо от цитираните от Realnoncho със стабилизация - сигмата е отлична, тамрона лично според мен е под нея, както и нестабилизирания канонски макро. Ако няма да снимаш портрети - вместо макрото вземи 55-250 STM - той върши работа за макро донякъде и за портрети донякъде, но става и за много други неща.

10-18 + 35/2 + 55-250 заедно с трицифрен канон тежат има-няма 2 кила.

Няма да ти помогне тази тема много.

Публикацията е редактирана (05-10-14 21:36)

Дата:   05-10-14 22:23

24-70 за кроп ще идва прекалено дълъг на кропка...

Имам 70-300 но не Л - много рядко го ползвам.

Най-често използвам 17-55 2.8, след него 50 1.4, сега си взех 85 1.8 и 70-300 съвсем не го ползвам...

17-55 определено ми е туристическия обектив, нищо че е тежък...

10-18 също си взех, но май не е моя обектив. Нещо не мога да свикна с него...

Автор: axlastro   
Дата:   05-10-14 23:56

Дай му малко време, широкото си е мъка ама е гот като стане снимката.

Дата:   06-10-14 00:27

Значи всички ми препоръчвате 17-55мм на Канон? Ок.. Имам само 2 въпроса.
1. Има ли макро? Добро ли е?
2. Мислите ли, че е по добър от Тамрона 24-70 (който между другото има VC)?
За втория въпрос бих искал отговор от хора които са запознати и с двата обектива.
Все още обаче никой не ми е отговорил дали със удължителите на Kenko( или екстендери или телеконвертори.. както искате ги наричайте) ще получа резултати като при макро обектив, и дали си заслужават 350 лева за тея неща.Бих искал съвет за което.
Благодаря на всички за съветите, наистина ми помагате![smile] [smile]

Автор: GOSPODIN   
Дата:   06-10-14 01:28

dragomir99999, с изброените стъкла няма да постигнеш почти нищо. Портрет добър трудно се снима с обектив почващ от 4 или 5.6, за макро с варио е също нелепо да се говори, каквито екстендери или проксари да се ползват. Както по-горе Нончо ти е предложил 100/2.8 макро , което става и за макро и за портрет, а може и един 50/1.8 пак за портрет. Стрийта си го снимай с китака. И двата втора употреба може да се вземат за около 800лв. общо.

Автор: vAnko0   
Дата:   06-10-14 01:33

И все пак с тези 2 въпроса има ли макро и добро ли е си мисля, че ти е рано за нов обектив.
2. Според мен няма добър заместител на макро обектива.

Автор: iPhonegrapher   
Дата:   06-10-14 08:01

Tamron 18-270mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD [shtrak]
За останалите пари се запиши с мене на курс, че няколко човека вече ме пратиха [smilie5]

Автор: v100ev   
Дата:   06-10-14 08:40

Sigma 17-70 f2.8-4.0 DC Macro OS HSM - тук има и макро, и картинката е много по-добра от кита. И ще можеш след нея да се ориентираш, какво ти трябва..

Дата:   06-10-14 09:28

И тамрон имах 18-250... Мазачка на всички дължини беше...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »