Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Изцапана матрица?
Автор: Ghost4o   
Дата:   21-09-14 18:21

Имам едни прашинки по матрицата, които са полепнали 5-6 обаче пробвах с помпичката на апарата за кръвно да ги духна ама не мардат а и отворе е доста голям и разсейва въздуха става въпрос за НЕКС 5Т, какво ще ми препоръчате?

Отговори на това съобщение
 Re: Изцапана матрица?
Автор: alext   
Дата:   21-09-14 18:42

http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=44&product=2343&show=additional ей тоя комплект върши работа.

Дата:   21-09-14 20:03

ЛЕсно ли се работи с това нещо, като гледам тия прашинки с духане няма да се махнат, има ли опътване в комплекта?

Автор: allyx   
Дата:   21-09-14 20:13

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: alext   
Дата:   21-09-14 20:35

Има на опаковката описание и линк към клипче в youtube https://www.youtube.com/watch?v=jE3b_S7e9PQ
. Първо с влажната бърсалка и после със сухата попиваш- нищоо сложно. Има и подобен вариант, само че ти си правиш бърсалката със специална кърпичка и разтвор. Непосредствено след почистването понякога остават прашинки доста видими от бърсалката, които се издухват с духалката- поне при мен така стана с грийн клийна. Като цяло свърши работа, разбира се в сервиза ще е по- качествено. Ако не ти се занимава го даваш да се почисти зентекс примерно сумата е предполагам между 30-40лв.

Автор: hristomar   
Дата:   21-09-14 20:41

Съвет от мен, ако ще ги издухваш го прави с круша, че аз направих грешката да издухвам със спрей сгъстен въздух. Въпреки, че флакона беше почти наполовина празен и го държах изправен веднага изплю върху сензора течна фаза от пропана, който се използва за пропелант. Няколко дни бях в депресия докато ми пристигнаха капките Eyelead и шпатулите за почистване на сензора. С лекота успях да премахна "засъхналата плюнка" от спрея, но се бях уплашил, че може да съм си прецакал филтъра на сензора.
Това, което са ти предложили ще ти свърши работа, но ако ще почистваш по-често си вземи повече сухи шпатули и направо едно шишенце капки. Шпатулите са с размер съобразен с широчината на сензора - в твоя случай ти трябват такива за APS-C сензор. Всеки производител на апарати препоръчва определен тип течности, така че при закупуването на капките е добре да се уточни за какъв апарат ще се ползват.

И все пак ако те е стах сам да го правиш иди в сервиз да го почистят, не е скъпо. Аз се научих сам , защото в града, където живея няма кой да ми го почисти :)

Публикацията е редактирана (21-09-14 20:53)

Дата:   21-09-14 21:06

Някой фотографи ми споделиха с тия кърпи и какви бели ставало.... казаха ми само с помпичка ако не става, тогава в сервиз

Автор: marves   
Дата:   21-09-14 21:13

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   21-09-14 21:36

Имаше преди време тема във форума, някой се оплакваше от почистващото средство с желето - бяха останали петна от него върху матрицата, но после ги бяха изчистили с течност. При мене лично петната бяха страшно много (над 20), снимам предимно на затворена бленда и всичко се виждаше така, че почистването беше неизбежно.
Почиства се всъщност не самия сензор, а инфрачервения филтър пред него (стъклото). При някои матрици отпред има и някакви специални покрития, които могат да се повредят, ако се използва неправилна течност затова писах, че е хубаво да се чисти с течността препоръчана от производителя на апарата.
На NEX няма огледало, но по принцип на DSLR-ите огледалото
НЕ СЕ ПИПА! Само може да се издухват прашинките от него, те и без това се виждат само във визьора.
Ако сте в София и ви в страх сам да чистите потърсете сервиз по-добре.

Дата:   21-09-14 21:50

Казаха ми, че ако се почисти в някой сервиз който не е официален към гаранцията, отпада тя? От Пловдив съм

Публикацията е редактирана (21-09-14 21:56)

Автор: pif   
Дата:   21-09-14 22:52

Имаше го по-рано във форума:

Така се чисти матрица

Автор: long68   
Дата:   22-09-14 04:46

С помпа само разместваш праха,спасението е в сервиз....въпреки,че аз съм си купил капки и шпатули и си почиствам сам.Зареждаш батерията на макс и действаш внимателно,няма нищо страшно.Много хора казват в никакъв случай да не го правим сами(демек страх лозе пази)няма нищо страшно сам да си чистиш сензора.И в сервиза са хора като нас,защо те да могат а ние не.Още повече ако в твоя град няма такъв.

Дата:   22-09-14 09:59

Ако апарата е гаранционен най-добре в сервиза на Сони. Трябва да имат сервиз в Пловдив - виж в гаранционната карта за адресите на сервизите. Сони имат оторизирани сервизи в страната. Почистването едва ли да влиза в гаранцията, но не е скъпо като услуга :)

Дата:   22-09-14 12:06

Kато гледам май няма сервиз в пловдив

Дата:   22-09-14 20:56

Апарата ми е купен от ДЕКОМ Пловдив, днес говорих с тях казаха ми да отида в сервиз Пулсар, който бил оторизиран за СОНИ, някой да има отзиви?

Автор: Konstantinov   
Дата:   22-09-14 23:51

При внимателно разглеждане,видях че са попаднали прашинки между защитното стъкло и матрицата и няма как да го изчистя,в сервиза на сони стемарк ми смениха уплътнението и го почистиха ,апарата е некс,казаха че уплътнението изпуснало и гаранцията го покрива.Смениха го за 3 дни.Препоръчвам този сервиз, в студентски град е.

Автор: marves   
Дата:   22-09-14 23:53

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »