Автор: hristomar
Дата: 21-09-14 20:41
Съвет от мен, ако ще ги издухваш го прави с круша, че аз направих грешката да издухвам със спрей сгъстен въздух. Въпреки, че флакона беше почти наполовина празен и го държах изправен веднага изплю върху сензора течна фаза от пропана, който се използва за пропелант. Няколко дни бях в депресия докато ми пристигнаха капките Eyelead и шпатулите за почистване на сензора. С лекота успях да премахна "засъхналата плюнка" от спрея, но се бях уплашил, че може да съм си прецакал филтъра на сензора.
Това, което са ти предложили ще ти свърши работа, но ако ще почистваш по-често си вземи повече сухи шпатули и направо едно шишенце капки. Шпатулите са с размер съобразен с широчината на сензора - в твоя случай ти трябват такива за APS-C сензор. Всеки производител на апарати препоръчва определен тип течности, така че при закупуването на капките е добре да се уточни за какъв апарат ще се ползват.
И все пак ако те е стах сам да го правиш иди в сервиз да го почистят, не е скъпо. Аз се научих сам , защото в града, където живея няма кой да ми го почисти :)
Публикацията е редактирана (21-09-14 20:53)
|
|