Автор: IDA
Дата: 12-09-14 10:12
Аз имам въпрос към М_D и Stef7, чиито отговор мисля, че ще е полезен и за питащия. Вие правили ли сте сравнение на качеството на full HD RAW-видео (1920х1080), заснето с 5ДМк3 и 4К-видео от Panasonic GH4, умалено до същия размер? Ако разликите в качеството са незначителни, то снимането на RAW-видео при такъв тип музикални клипове може значително да облегчи процеса и времето на обработка, особено предвид възможностите на най-новата версия на DaVinci Resolve Lite.
Относно въпроса на питащия за пълноформатния сензор на 5Д3, мога да кажа следното. С този апарат можете да правите много красиви неща с невероятно качество, при снимане в RAW-формат, разбира се, но истински красивата пълноформатна визия се постига само, ако се възползвате от плиткия фокус на сензора, в комбинация със съответните светлосилни обективи. Това предполага, че трябва да сте факири на ръчния следящ фокус или да си режисирате сцените така, че актьорите да не ви бягат много от равнината на фокуса. Ако се справите с този проблем, разликата с 550Д ще е значителна в полза на 5Д3, особено при малко светлина.
|
|