Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Адаптер за обективи Nikkor G и безогледалка Fuji
Автор: mirrorless   
Дата:   08-09-14 18:48

Колеги,
Много моля някой да ми посочи/покаже/даде линк на адаптер/преходник за никонски обективи и Fujifilm X-A1, но с работещ автофокус. Нещо не мога да се ориентирам, от това, което се предлага на пазара - или са с menual фокус или focus: infinity. Наистина не мога да разбера, кой е работещия вариант за мен, а не е като да не съм събрал хибави стъкла за F (Никон) байонет и искам да ги използвам пълноценно. Благодаря!

Отговори на това съобщение
 Re: Адаптер за обективи Nikkor G и безогледалка Fuji
Автор: sirkhann   
Дата:   08-09-14 18:50

Няма такъв адаптер с автофокус. Дори и да има, цената му би била към 800 лв [smilie3]

Автор: hotsnail   
Дата:   08-09-14 18:52

Колега ами чети преди да пазаруваш.

За никон Ф няма АФ адаптери освен към никон 1-ца. Прав си, че фуджи имат опит с Ф байонета, но....това е само предпоставка.

Освен това за Фуджи няма Аф адаптери към други системи. Та си объркал и безогледлания не само обективите.

Адаптери с Аф има за Сони Е и м43 байонети към Канон ЕФ, към Сони А (само за Сони Е), към Контакс Г, към 4/3 (само за м43).

Малко четене и питане преди да се издъниш помага [beer] [beer]

Автор: kvakioh   
Дата:   08-09-14 18:54

Май няма с автофокус. Дори и за много $$$. Само ръчнофокусни и такива, позволяващи безкрайност.

Дата:   08-09-14 19:15

Eeee, не може без коментар, че някой се е "издънил". Не бяха ли Сони единствените само с 1 хубав обектив, заради който си заслужава да се купи система от тази марка???/ Не е ли издънка за 3000 и повече лв?
/Продават се тия стъкла за Никон, 2-3 стъкла /Фуджи се взимат и стига толкова. Не е трудно.
Безогледалките само за изчанчени случаи и силен, хипер, прекален ентусиазъм се ползват с ръчни, адаптори и т.н. Няма как да направят екстри като автофокус и др. Просто винаги ще има нещо орязано. Само фирмените обективи ще са налице.

Публикацията е редактирана (08-09-14 20:06)

Автор: PhotoBo   
Дата:   09-09-14 00:54

И аз за това си мечтая, ама нъцки.
Има и друг вариант де: Fujinon 18-55 като за начало и проблемите са решени [smilie3]

Дата:   09-09-14 09:08

Квако, просто човек е добре да си планира тия неща. Х-А1 е хубаво тяло, ама дали е най-подходящо ако имаш торба Ф обективи. Самия въпрос показва, че не е проучен проблема. Пък са си бая пари.

Не се пали много на тема марки

Автор: mihajlov2   
Дата:   09-09-14 09:47

Според скромното ми мнение основната идея на адаптерите за безогледални камери е да използваш налични обективи от други системи на безогледалната си камера в режим ръчен фокус. Ако обективите са по-старички, те просто нямат автофокус. А специално за G-обективите на Никон, които са без гривна за регулиране на диафрагмата, трябва да се търси адаптер с вградена гривна, която може да мести палеца на обектива за регулиране на диафрагмата. За определени марки има и автофокусни адаптери, но те са обикновено само за обективи от DSLR-системата на фирмата, така че да могат да се използват на безогледалните камери на същата фирма. Примери - обективи 4/3 към камери микро 4/3, F-обективи на Никон към камери Никон 1, А-обективи на Сони към камери НЕКС /и по-новите безогледалки/ на Сони. Единственото изключение за автофокусен адаптер за обективи от една марка към безогледалки от друга марка, за което се сещам, е Metabones - за Канонски автофокусни обективи към безогледални камери на Сони /може да има и други варианти, не съм се интересувал/.

Публикацията е редактирана (09-09-14 09:49)

Дата:   09-09-14 10:06

Олюфче, като примадонка си чуФствителен, сонибойче! ТРябва явно масово и с реклами да се натяква как трябва да се планира една система, и да е от четирите букви, иначе край на света. Ако имам 10 обектива за Фуджи и ми е писнало, и искам ръчни, дали пак не съм си премислил системата? Или ако имам 5 системи, и искам да ги смеся като тела и обективи, дали пак не е премислено??
Само на ръчно, има достатъчно адаптори. Ползвам за Канон на Фуджито за 30лв адаптор и всички обективи са си ок. Доволен съм. И за Никон бих си взел скоро.

Публикацията е редактирана (09-09-14 10:15)

Дата:   09-09-14 13:48

Олюфче, като примадонка си чуФствителен, сонибойче!

kvakioh иди се лекувай някъде съвсем сериозно. Това твойто е ненормално.

Явно имаш някакви тежки психически проблеми. [smilie23] [smilie23] [smilie23] Това дето написа горе си е за бан директно!

Технически разбрахме че си гола вода също, aко някой е имал съмнения...с преходник за 30 лева ми е много интересно как управляваш бледната на един ЕФ обектив. Та бих съветвал хората да не ти вярват на глупостите - явно от фотоапарати и обективи не разбираш

Публикацията е редактирана (09-09-14 13:55)

Дата:   09-09-14 15:34

Ми не я управлявам, нали затова е ръчнофокусния адаптор, и е толкова евтин, колкото може и каквото може да се управлява. Не съм толкова зле технически. Все пак и аз чета някои ревюта, без цифровите данни.
Или пък, със по-стари обективи, например Сигми, Токина, там си има управление на блендата на самия обектив. Точно и затова съм го взел адаптора. На ЕФ обективи не ми трябва толкова. Многократно е дискутирано, точно на двете противоположности. Едните искат много ръчно, другите само автофокус. Няма как да се стигне до разбиране.
И не съм за бан, защото не започнах аз първи да хуля, че някой се е набутал. Никой не ти е виновен, че си си харесал да боготвориш една марка. Още повече да се палиш така яката. Вижда се тежкото его, голЕмата работа, че си натрупал опит с една-две марки и адапторите не ти дава съдилището...Няма как да ти го напиша на лично съобщение, че си много стриктен да определяш кой се бил набутал или прецакал и кой е за лечение. Айде стига с тия обидчивости.[smitten] [smitten] [smitten]
Здрав и железен да си!
Aма и аз се поотпуснах леко, да прощаваш.

Публикацията е редактирана (09-09-14 15:37)

Автор: vgramatikov   
Дата:   09-09-14 15:52

hotsnail е тотален сбърканяк [smilie18] [beer]

Дата:   09-09-14 16:24

Радва ентусиазъма да се набеди някой, че е сбъркал, че някой трябва да си ходи, че някой не разбира...ей така лековато се дават определения.
Признавам, само към чичо chrisnoch съм ги говорил такива, сега не виждам голямата разлика. Всъщност- Киро е бог на безогледалките и адапторите, ще прости.[cool] undefined
За да съм в темата- едно един адаптор, който няма автофокус, но има безкрайност, добра изработка е и приемлива цена: Fotodiox Pro Lens Mount Adapter.

Публикацията е редактирана (09-09-14 16:30)

Дата:   09-09-14 16:49

Аз не давам за никой определения ако не ме провокира Квако.

Писах на човека просто да мисли нещата от по рано. Тъпо е след като си купил обектиивте и апарата да питаш къде е АФ адаптера...може би няма точно такъв? Може да ми e бил по-oстър тона. Нито за марки съм му писал нито нищо. Не знам какво припали да ме ядеш.

Отделно ако човек дири адаптер с АФ, да му кажеш земи е това дето няма и контрол на блендата......

Хайде мир да има.

ПП Иначе и аз никори си ползвам с една куха тръбица и нямам никакви ядове. Ама не си купувам G обективи.

Публикацията е редактирана (09-09-14 16:59)

Дата:   09-09-14 18:05

hotsnail, не съм се обидил, не съм докачлив, спокойно! Благодаря за отделеното време да ми отговорите...и да се нахраните един друг [smilie6]
На кратко ще използвам поста си, за да кажа, че избора ми на безогледалка фуджи не беше направен въз основа на това, че имам или не никонски стъкла. Много ми харесват просто тези машинки и реших да се оборудвам с такъв, като въобще не съм предполагал и мислил по въпроса, да исползвам обективите си от DSLR-a. Мислех просто да си закупя един всекидневен обектив + един/два прайма и просто да си имам туристически вариант и хубава система. По-късно ме осени идеята за това, че мога да използвам някой от любимите си стъкла, такова каквото е 105/2.8 VR например и признавам си без да чета допълнително, си зададох въпроса тук. Сега вече съм наясно, че няма вариант за АФ между Ф и Фуджито, но всичко е наред ще снимам и с ръчен фокус, не е някаква болка за умиране [smile] Но понеже всичките ми обактиви са G, то май ми трябва това:
http://www.ebay.com/itm/140936226054

https://photo-forum.net/static/forum/2014-09/anae4837.JPG

http://i.ebayimg.com/00/s/MTQ3MFgxNDcw/z/BkAAAOxy4dNSzKoF/$_57.JPG

Нали така?

Публикацията е редактирана (09-09-14 18:06)

Дата:   09-09-14 18:30

Да тоя изглежда има контрол за блендата. Малко на окомер по скоростта може да съдиш, колко си затворил. Все ще помага ако е много слънчево.

Аз си продадох 85-цата ф1.8 като останах само на безогледален, щото не ми е ясно колко е използваемо без индикация, поне къде горе долу е блендата.

Дата:   13-09-14 17:51

Колеги, взех вече горепосочения преходник с палеца за регулиране на блендата. Ще се боря на око да я преценявам, то хода не е голям на самата гривна, така, че мисля, че лесно ще се ориентирам дали съм на ф1.8 или около ф 8-11 :) Исках да попитам, макар, че стана ясно, че Никон-ските обективи не могат да се ползват с авто-фокус, то поне има ли някакъв начин да имам потвърждение на фокуса на дисплея директно или и това го няма? И втория ми въпрос е дали трябва да съм в режим на снимки "без обектив", защото само в този режим успявам да заснема нещо и то само при приоритет на скоростта?!? Какво реално трябва да направя за да използвам обективите си от Никон? Направи ми впречатление също, че дори в този режим с приоритет на скоростта и зададени настройки за снимки без обектив, дори при най-отворена бленда снимките се различават от това, което се вижда първоначално на диспеля, що се отнася до светлосила. Това нормално ли е?

Автор: mihajlov2   
Дата:   13-09-14 18:31

Има една друга безогледална система, чието име е табу тук във форума и споменаването му носи проклятие[smilie18]
Та при безогледалните камери от тази система има една програмна джаджа, наречена пийкинг. Като е включен, при фокусирането с ръчно фокусни обективи контурите на тази част от изображението, по която се фокусира, започват да се оцветяват примерно в бял или жълт цвят /какъвто си избереш предварително/. Колкото си по-точно на фокус, толкова повече детайли се оцветяват. Като преминеш през точния фокус, оцветените детайли или контури започват да гаснат. Най-точно се фокусира при отворена диафрагма.
Не знам как е при Фуджито, но виж дали няма някакъв аналогичен режим за индикация на фокуса при ръчно фокусиране.

Публикацията е редактирана (13-09-14 18:38)

Автор: marves   
Дата:   13-09-14 19:39

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   13-09-14 19:48

Това за пийкинга е преФалено и възхвалявано, никой наистина не го е обяснил. Няма и да смее...

Дата:   13-09-14 20:43

С хубав визьор (тия от последната генерация във горния клас май при всички фирми са такива) можеш и само на око да го караш с малко тренировки. Просто с Peaking-а е по-бързо и ти дава някаква допълнителна увереност, когато блесне в зениците на модела. Учудващо точно става понякога.

Публикацията е редактирана (13-09-14 20:43)

Дата:   13-09-14 20:47

Явно има голяма тайна, затова никой от "начетените" и "успелите" в пийкинга не разясни как действа, защо е добре да го ползваме, къде го има...Ей така, леко да си вдигне рейтинга на не-хулещ, ами на учещ човек. Явно е по-тайно от най-големите тайни във вселената.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »