Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Портрет на Пенчо Славйков
Автор: vandonova   
Дата:   08-09-14 13:42

Здравейте,
необходим ми е портрет на Пенчо Славейков с голяма резолюция за печат на канава с размер 54х81 см. Някой има ли идея от къде мога да намеря такъв файл? Търсих в Google, но не намерих нищо подходящо.

Отговори на това съобщение
 Re: Портрет на Пенчо Славйков
Автор: sherbit   
Дата:   08-09-14 14:37

Том ме караше, но аз отказах щото съм слаб в портретите.[smilie23]

Автор: e-mil   
Дата:   08-09-14 15:06

Тъкмо в момента се продават някакви картички с неговия портрет в Аукцион.бг за по няколко лева. Купуваш, сканираш, интерполираш... и т.н.

Другият вариант е да векторизираш снимка от Гугъл. Ето ти един лесен бърз трейс! Ако няма да се гледа отблизо става.
http://dox.bg/files/dw?a=8c0e5bdf2f

Автор: J0R0   
Дата:   08-09-14 15:28

Отиваш на пл. Славейков.
Снимаш лицето на статуята. Имаш вече основата, чертите, светлосенките, обемът.
На мястото на дупките монтираш истински очи.
По лицето добавяш текстура от човешка кожа.
Оцветяваш.

Автор: vandonova   
Дата:   08-09-14 16:09

Благодаря за предложенията. Портретът ми трябва за едно училище за 15-ти септември да е готов разпечатан и монтиран. Мои познати ми се обадиха днес с молба за помощ. Аз съм от Шумен и варианта със снимането на статуята ще ми е по-труден, а и нямам толкова време. Ако имате идея като файлове от някъде дали няма възможност да се изтегли или закупи?

Дата:   08-09-14 16:21

Ми освен да питаш в "Изгубената България" дали нямат негов портрет. Там обикновено сканират с висока резолюция. Но може да не ти отговорят веднага.
http://www.lostbulgaria.com/index.php?page_id=1224

Иначе по библиотеките може и да има портрети, но пак трябва да ги уговаряш да ти го дадат за сканиране или преснимане и т.н.

Много се разглезиха хората с тоя Интернет. Мислят си, че всичко има - теглиш и същия ден печаташ. [smilie5]

Автор: Konstantinov   
Дата:   09-09-14 21:35

http://www.museumslaveykovi.hit.bg/ това е музеят ,могат да имат нещо подходящо.

Автор: didesignbg   
Дата:   09-09-14 22:23

Леко алтернативна идея, но може и да проработи.
Сканирай/преснимай на много висока резолюция чисто нова 50 левова банкнота. Първо печата е с много високо качество второ че портрета е тип гравюра и ще се интерполира лесно и сравнително качествено. Само обясни за какво го правиш да не се налага да даваш обяснения на съответните места.

Дата:   10-09-14 08:24

Идеята не е лоша, но иска и ретуш, защото под десния ревер на портрета пише 50. И ще трябва или сравнително нова или доста стара версия на Фотошоп, защото някъде между 5-та версия и CS3 имаше блокировка за обработка на банкноти. Не помня кога я премахнаха, макар и в тези версии е лесно да се заобиколи.

Само че тънките линии на гравюрата може и да не изглеждат добре върху текстурата на канавата.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »