Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Tamron 17-50,кой от всички..
Автор: batgani   
Дата:   07-09-14 16:05

Привет на всички!Реших се най сетне да сменя стария Тамрон 18-200
с 17-50.Прочетох мнения тук и в други сайтове и смятам че този обектив пасва
добре на камерата,която имам(Канон 400Д).Сега обаче идва питанката.
Тамрон 17-50 има три различни модификации,на три различни цени.
На принципа,че по скъпото би трябвало да е по добро,аз се насочих към най скъпия,
този от 400евра.Ето и линк от Амазон. Тамрон 17-50
В сайта на Тамрон проверих какво означават всички тези съкращения и все пак,струва ли си тази разлика в цената.
Благодаря на всички предварително за съветите,които надявам се да получа![beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Tamron 17-50,кой от всички..
Автор: fafcho   
Дата:   07-09-14 16:19

Когато си купувах моя от фотопавилион ми казаха,че нестабилизирания тамрон е най-добрия от кюпа и затова взех него и съм много доволен от цветовете и остротата ползвам го на Canon EOS 70D

Дата:   07-09-14 16:24

Ами,почти всички мнения които изчетох са в полза на нестабилизирания
.Аз досега обективи с стабилизация не съм имал и не знам доколко стабилна е тази стабилизация.

Автор: mihajlov2   
Дата:   07-09-14 17:12

Във философски и технически аспект може да се твърди, че все пак има известна стабилност в стабилизацията на стабилизираните обективи със вградени стабилизатори...

Автор: PhotoBo   
Дата:   08-09-14 01:06

@batgani, на въпроса ти "кой от всички?" - няма еднозначен отговор. Много зависи какво и в какви условия ще снимаш, аджеба нужна ли ти е стабилизацията като опция, защото един стабилизиран обектив може да ти спаси много кадри при липса на добро осветление и липса на статив или ти е важна острората например... Аз мога да ти кажа от собствен опит, защото съм минал през всички версии (за Никон) на този иначе чудесен обектив и м/у другото не са само три. За мен приоритет сякаш в последствие стана остротата и в комбинация със светлосилата се върнах на най-старата версия, а именно тази без мотор в тялото и без стабилизация...но някой го наричат реликва и даже казват, че и 500лв са му много, така, че си е до виждане май. М/у другото има разлика в изображението, а веднъж дори и в меренето при един и това дали е китайска или японска версията. По горните параметри аз останах с безмоторен, японски обектив и съм много доволен. Имах стабилизирания вариант, както и този с мотор в тялото и без стабилизаци. Стабилизирания не беше лош, но в широкия край ми идваше малко мек в крайщата на кадъра, но пък на 50мм режеше косъма... Та и фокусното разстояние на което ще снимаш също трябва да даде отговор на въпроса ти. Както и друг път е споменавано най-добре е човек сам да тества, да сравни и да си прецени... но като гледам щом даваш линк от амазон, едва ли ще имаш тази опция. Та на въпроса ти - всяка от версиите на този обектив е добра, въпроса е коя е по-подходяща за теб и коя ще ти допадне най-много. Въпреки всичко ако можеш да вземеш японска версия ще е най-добре! Успех!

Публикацията е редактирана (08-09-14 01:11)

Дата:   08-09-14 01:34

PhotoBo,благодаря за отговора.Мен леко ме дразнят тези LD,XR,и т.н.,не зная доколко са от значение
Ако картинката с нестабилизиран и стабилизиран е една и съща,но пък стабилизацията играе роля,то си струва повечето пари.

Автор: allyx   
Дата:   08-09-14 02:16

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   08-09-14 15:49

allyx,благодарско!Май и при мен натежават плюсовете.Не снимам професионално
,така че минусите по долу не са от значение.
Благодаря отново за насоките![smilie24]

Автор: mirrorless   
Дата:   08-09-14 18:42

allyx го е казал много точно, но понеже питаш за картинката - НЕ, не е една и съща! Стабилизацията си заслужава, но имай предвид, че не е кой знае какво, точно на този Тамрон. Не казвам, че е лоша, но няма нищо общо с тази от IS Canon или VR Nikkor обективите! Има и още нещо, стабилизацията е много полезна при екстремни условия, но може да се компенсира при други такива просто със статив, докато остротата не може да я компенсираш с нищо при стабилизираната версия на този обектив ;) Помисли по въпроса как и кое ще ти е по-полезно [smilie24]

Автор: allyx   
Дата:   08-09-14 19:02

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   08-09-14 23:41

Значи така,ако погледнем линка на Амазон,втория от горе и четвъртия,
разликите са две,стабилизацията и 140евра.И двата обектива си имат обозначения
LD и XR,което предполага че и двата би трябвало да са остри и качествени.Следва че
стабилизациата струва 140евро.Може да звуча глупаво,но просто търся логика,е ли е възможно
два обектива,направени по един и същ начин да дават различни резултати и то в полза на по евтиния
и нестабилизиран.
Доверявам се и на Мирорлес и на Аликс,безусловно,но просто ми е чудно[smilie8]
...ааа..,може би имате някоя по стара версия на този обектив,че е с добра картинка и острота..

Автор: victory13   
Дата:   09-09-14 00:03

За 140 евро се взима чуден статив... даже и за под тази сума [shtrak]

Дата:   09-09-14 00:40

Както казах имах ги и двата. Разликата не е само в стабилизацията между двата ;) Ако трябва да задълбаваме освен по-острата картинка при нестабилизираната версия, имаме и по-малко винетиране, по-малко изкривявания в широкия край и доколкото знам по-леки хроматични аберации. Стабилизираната версия е по-голяма, по-шумна и по-сложна като изработка и с по-бавен авто-фокус. И да 140 евра е нормална разлика само за стабилизацията + допълнителните косури, които има. Allyx обаче много добре ти го е казал - в тъмно падаш с 4 стопа и гърмиж!!! Въпроса е дали според теб ти се налага да снимаш често при такива условия или най-често стреляш следобедни пейзажи на ф11 и ти е все тая за стабилизацията! Ние решението вместо деб не може да го вземем. И пак казвам - и двата са чудесни буркани, но ако можеш иди на място в магазина и сам си ги сравни, а и ще добиеш по-голяма представа как ще ти стоят на тялото + това ще можеш да вземеш японска бройка и 5год. гаранция, а и сега гледам дори е на прИмоция тами-то.
Пак, успех! [smilie24]

Автор: deerstalker   
Дата:   09-09-14 02:57

Версията с VR е най добрия избор, сравнително нов модел, с доста подобрения от предходния.
Вероятно тези, който все пишат, че има разлика в кадрите между двата обектива - чули, не дочули, прочели нещо, което е написано от някой някъде.
Ако беше така Тамрон щяха да произвеждат старата версия на обектива, без да мислят да произвеждат обектив с оптична стабилизация.
Ако ще снимаш при ниска скорост - стабилизация ти е нужна, ако ще снимаш при по висока скорост - купи си евтиния модел.
Когато снимаш в raw формат - хроматичните аберации, винетирането и ефекта на кривене се коригират. Но дори в JPG формат да правиш снимките, всичко това се коригира софтуерно от самия фотоапарат [smilie24]

Дата:   09-09-14 03:23

deerstalker, я кажи, кои са тези "доста подобрения", сравнено с версията без стабилизация, че ми стана интересно?
Не знам кой какво е чул-недочул, но както вече казах имал съм повече от една версия на този обектив и мога смело да кажа, че разлика в кадрите има в полза на нестабилизирания, но най-осезаемо това се вижда в остротата и особено до 35мм. Не знам ти какво си чул, аз говоря за личен опит и това беше причината да се върна на нестабилизираната версия!
Сега много ме е яд, че сравнителните ми кадри останаха на харда, който даде фира, иначе щях да покажа с примери, така както показах тук преди време, че същия този Тамрон е по-остър от приетия за манна-небесна никонски 16-85 ВР (който също имах).
М/у другото помисли и над това, че ако стабилизираната версия освен със своята стабилизация беше и с по-добри оптически качества, и "доста подобрения" (както твърдиш), то защо от Тамрон им трябва все още да произвеждат и продават нестабилизираната версия [smilie3]
Всъщност въобще не ми се спори, всички сме единодушни - питащия да взема, това от което смята, че има нужда [beer]

Дата:   09-09-14 11:12

PhotoBo да не си го връщал, да си го ми дал на мене. [smilie5]

Автор: emo1   
Дата:   09-09-14 11:39

Със стабилизация: по-малко брак.
Без стабилизация: по-добра картина.

[thankyou]

Дата:   09-09-14 17:32

deerstalker, не съм го връщал, продадох ги, защото не бях сигурен в този момент точно от какво имам нужда. Всъщност се радвам, че и emo1 е писал в темата, защото точно той отнесе един от 4-5-те Тамрона, които са минали през мен, може да потвърди, защото неговия точно беше много остър! Този, с който съм в момента е също такъв, но стабилизирания на 17мм нямаше същата острота...и повярвай ми, не е до бройка [smilie3]

Дата:   12-09-14 20:21

Няма вариант да постигнеш максимална острота при това варио на 17 милиметра :) За тази цел - фиксиран обектив. А при тамрона за да имаш положителни резултати на 17 милиметра - raw формат и след това във фотошопа - там рязкостта си идва[smile]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »