Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Olympus PL5 или Fuji X-A1 - изборът е взет! Малко допълнителни въпроси...
Автор: tribal   
Дата:   05-09-14 13:00

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: Olympus PL5 или Fuji X-A1?
Автор: domidi   
Дата:   05-09-14 13:15

С какъв бюджет разполагаш?Цената на фуджито с китака е два пъти по-висока,някак не ми се вързва за бюджетна камера!

Автор: marves   
Дата:   05-09-14 13:20

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: kvakioh   
Дата:   05-09-14 13:52

16-50 Fuji е единствения им скапан обектив, не си заслужава. Ако ще се гледат само китаци, в случая Олимпуса е по-добрия вариант. След това и другите им обективи са на прилични цени. Възможността да се ползват и обективи от Панасоник също е предимство на Олимпуса.
Не гледам "екстри" и странности като тъч-мъч и чупещи екрани.
Новият китов на Олимпус е компактен и с достатъчно добри показатели като картина и острота.

Дата:   05-09-14 14:09

Дата:   05-09-14 14:20

Твърдо "НЕ" за 16-50. Скапан е и това е, мога да го кажа, защото го ползвам, все по-рядко. Не гледам разни аберации, цифромании, ревюта и т.н. Бавен фокус също така, трудно се намира обектив толкова бавно да фокусира, дори на Х-Е2. Доказа се че е и счупеняк и като го отворихте и ремонтирахте, не помня кой и как точно в този форум, даже май два случая бяха. Пластмасарийката му не си заслужава, дори никак. Почти сигурен съм и че телеобектива, завършващ с трагичните 6.7 светлосила е с подобни плачевни показатели. Но е така, щом се иска евтино, Фуджи няма как да не се съобразят. А може би най-големите цифроманиаци и болни на тема тегло ще поФалят пластмасата, че е лека. Компактността също не е добрата страна на този обектив, както и на 18-55.
14-42mm F3.5-5.6 EZ новия доста го хвалят. Може да се направи и комбинация с 12-32, на Панасоник, но ще трябва да се търси втора ръка. Не че не го продават и отделно, но е скъп. Редовно виждам по разни магазини свалени от GM1 и се продават на цени близки до 16-50 на Фуджи.

Дата:   05-09-14 14:54

Дата:   05-09-14 14:57

И за визьора на Х-Е1 бях, но уви още няма резултати с някой ъпдейт...
Както и да е...
ЗА мен опцията Олимпус с 14-42/ 12-32 е по-добра. Това бих взел.

Дата:   05-09-14 17:52

Дата:   05-09-14 18:03

А1 или М1, има разлика, но не голяма. Все пак по-добре М1.
Това, което 18-55 дава при Фуджито е доста. Според мен това е и най-острия китов 18-55, дори по-напред от 18-55 STM от Канон.

Автор: fotorafi   
Дата:   05-09-14 19:09

Fuji X-20 e великолепен, вече половин година му се кефя. Излезе новия модел Х-30, затова цената на Х-20 в САЩ свалиха... Най-добър е Fuji Pro-1 със сменяеми обективи но са си пари..
В САЩ цените им са много добри, късмет

Автор: vanquished   
Дата:   05-09-14 19:19

Гледам в базара Некс7+18-55 на добра цена защо не и той да е вариант :)

Автор: mihajlov2   
Дата:   05-09-14 20:22

Vanquished, напълно излишно е, авторът на темата малко по-нагоре е изразил безапелационно "положителното" си отношение към Сони...[smilie18]
А НЕКС-7 си е... НЕКС-7, за тези, които знаят какво е това. Дори и с 18-55 не е никак зле.

Дата:   05-09-14 20:34

Автор: solo5   
Дата:   05-09-14 20:45

Изтървал си промоцията на Oly PL5 с двата китови обектива.
До преди 10 дни се намираше за 850лв.

Дата:   06-09-14 01:38

Автор: nice2mitiu   
Дата:   08-09-14 09:48

щом няма да се ползва за професионална работа, който и да вземеш няма да съжаляваш, според мен.
това за широкото... с фуджито ще стигнеш 24 мм еквивалент, а с оли - 28, разликата е минимална.
все пак, това което често забравяме да гледаме, като говорям за кроп-сензор камери, е че освен фокусното разстояние, се конвертира и блендата по същата формула. т.е. обектив, примерно 30 мм 1.8, на олимпус еквивалент ще бъде 60 мм 3.6, а при фуджи 45 мм, 2.7.
но това все пак са цифри. както казах - ако няма да се ползва за професионално снимане, трябва да се водим от субективния фактор - кой ти е повече "на сърце", с кой ще ти е по-забавно да снимаш.

Дата:   08-09-14 10:09

Автор: quazimodo   
Дата:   08-09-14 11:00

marves написа:

> Разликата въобще не е минимална
> между 24 и 28мм за пейзажи и туризъм.

+1[smilie24] !

Автор: PhotoBo   
Дата:   09-09-14 17:44

Всеки мм в широкия край е винаги от значение! Не по същия начин стои въпроса от към дългия!

http://canonlensblog.com/wp-content/uploads/2012/08/Viewin-angle-of-24mm-lens-vs-28mm1.jpg

Дата:   10-09-14 17:34

Re: Olympus PL5 или Fuji X-A1 - изборът е взет! Малко допълнителни въпроси...
Автор: axlastro   
Дата:   10-09-14 21:46

18/2 май се води като не особено добър, но не е лош. Аз съм твъдо "за" твърдите обективи, особено ако се снима за кеф. Друг е въпроса, дали 18 мм няма да ти идва малко широк за определени неща (но ти пък искаш да снимаш пейзажи) и в този ред на мисли ако ще е твърд не е ли по-добре 23 1.4 - говоря на изуст, нека хората с фуджи да кажат. На мен 22/2 на канон примерно ми върши работа за 90% от случаите когато съм на разходка. Честито !

Публикацията е редактирана (10-09-14 21:47)

Автор: vanquished   
Дата:   10-09-14 21:54

Човека иска малък обектив, 23/1.4 не е такъв. За компактност - 18/2 или 27/2.8, други варианти няма.

Дата:   11-09-14 11:08

Автор: Lycan   
Дата:   11-09-14 13:03

Х-палачинките са много приятни обективчета, супер леки и компактни, особено с 27мм апаратчето ще се побира навсякъде

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »