Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Съвет за обектив
Автор: Mirch3v   
Дата:   05-09-14 08:21

Здравейте колеги. Търся да си купя светъл широк обектив за Canon. Насочил съм се към Canon 17-35mm f/2.8 L USM. Мислех и за 24мм но в базара няма оферти за втора ръка. Парите които мога да отделя са около 1000лв. Дайте съвети ако има нещо по-добро което може да се вземе за тези пари. Не държа да е варио може и твърд. Важното е да е светъл и по широк. Ще се ползва на ФФ тяло.

Отговори на това съобщение
 Re: Съвет за обектив
Автор: GOSPODIN   
Дата:   05-09-14 08:46

Колега, предполагам говориш за 16-35/2.8 Имам първата версия и съм доволен. Здрав и сигурен обектив.Също го ползвам на ФФ тяло. Мисля, че може да се намери за около 1000 лв. Втората версия е по-добър, но и доста по-скъп. Не съм фен на марки , различни от фирмата произвела тялото.

Дата:   05-09-14 08:50

Не говоря за 17-35 понеже 16-35 също не се намира лесно втора ръка. За този който казваш ти знам, че е по-добър.

http://www.kenrockwell.com/canon/lenses/17-35mm.htm

Не знам как му е фокуса от към бързина и точност. Ако някой има по-близки наблюдения нека сподели.

Автор: GOSPODIN   
Дата:   05-09-14 08:57

Прекалено стар е. Нямам впечатления от него. Не бих си купил 15 годишен обектив.

Автор: realnoncho   
Дата:   05-09-14 09:04

Неслучайно след 17-35 има 2 версии 16-35, не е проблема че е стар, просто не е много добър.

Дата:   05-09-14 11:04

Да тук съм съгласен с теб. Обектива ще снима предимно сватби. След поредица заснети такива започнах да виждам реално от какво имам нужда а то е широко и светло обективче като за начало :)

Автор: muzicantini   
Дата:   05-09-14 11:11

За сватби ти трябва автофокус, но все пак, ако цената е голям фактор, има Самянг 14 f2.8.

Автор: kvakioh   
Дата:   05-09-14 11:13

17-35 и 20-35/2.8 са в началото на Л-ките. Има своите предимства, че са здрави, метални. Понякога обаче с времето идват размествания вътре в самия обектив от дълготрайна употреба и се налага ремонт и калибровка. Редовно има такива обективи.
Лично аз ползвам 20-35/2.8, но внимателно го проверявах на всички мм, на фокусиране наблизо и надалеч. Добре е. Но съм виждал 20-35 и 17-35 с размествания. Така че да се внимава.
Същото е и при Сигмите 17-35/2.8-4 и двете версии. Проблемът там е, че HSM моторите са тихи, но вътре има един ринг с контакти, който забива и обективът съответно "губи" фокус при определени мм. А и адски трудно се поправя, защото трябва почти целия обектив да се разглоби.
16-35 и двете версии е чудесен вариант, но мисля над 1000лв. 14мм Самянг е добър вариант, но пък ще трябва ръчен фокус. Отличен бюджетен, но свръхрядък е Сигма 20-40/2.8, който е супер остър и дава картинка чудесна- 500-700лв. Най-евтин вариант- Токина 20-35- метален, по-остър от Канонския вариант, изгоден, 200лв макс. Но шумен при фокусиране. И рядък за намиране.

Дата:   05-09-14 12:41

muzicantini задължително трябва да е автофокус да. Ами ще мисля тогава на какво да се спра като вариант. Мислех също 24-70 като по-универсален.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »