Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с памет карта
Автор: НиколайМиланов   
Дата:   13-08-14 19:34

Става въпрос за Канон Еос М. Изписва ми-Card's write protect switch is set to lock

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с памет карта
Автор: tuntov   
Дата:   13-08-14 19:48

[cool] http://kb.sandisk.com/app/answers/detail/a_id/1102/~/memory-card-is-write-protected-or-locked
това трябва да помогне.

Дата:   13-08-14 19:49

Да бе и аз токущо го открих, случайно. Баси маймуната дето съм.

Автор: marchello   
Дата:   13-08-14 22:28

[smilie8]

имам подобен проблем ... само, че копченцето си е на правилното място в позиция unlocked .... едва след вадене и поставяне на картата - може да се форматира без проблем.[smilie11]

Автор: pstoev   
Дата:   13-08-14 22:33

НиколайМиланов ти си гений [smilie23] [smilie23] [smilie23]
още една причина да се върне "Представяне"

Автор: aldygreen   
Дата:   13-08-14 23:27

pstoev написа:

> НиколайМиланов ти си гений [smilie23][smilie23][smilie23]
> още една причина да се върне
> "Представяне"

И право за писане на глупости във форума да имат само форумци със 100 или повече Б гласове.
[smilie18]

Дата:   14-08-14 09:25

Добре че има интернет, та да може и шматките да мъжкареят.

Дата:   14-08-14 19:14

Ники, това е фотографски сайт, ако не можеш да се справиш с подобен проблем и пускаш тема, с какви фотографии ще ни радваш [smile] [smile]

Публикацията е редактирана (14-08-14 19:18)

Автор: h_bio   
Дата:   14-08-14 19:19

pstoev, уважавам те като автор, но фотографията не е винаги свързана с флаш-мемори технологиите. Човек може да има блестящи работи и в живота си да не е виждал SD карта. Нали така? По твоята логика много гениални фотографи ще попаднат в "Представяне" завинаги.

Дата:   14-08-14 19:28

h_bio, съгласен ако бяхме 19 век[smilie23] [smilie23]

Дата:   14-08-14 21:06

pstoev, това не е сайт, а форум, от което се подразбира, че се очаква от участниците да общуват помежду си, както и да си помагат. Предлагам ти да си направиш собсвен "сайт" и лека полека да издърпаш всички хейтъри от форума, при теб.

Автор: ikar111   
Дата:   17-09-14 18:20

Попаднах на темата ровейки и аз нещастно из нета да открия разрешение на проблема с въпросното съобщение. При мен проблема обаче не беше заключена карта.
Тръгвам аз днес на дългоочакваната отпуска от Сф по подбалканската и на първото спиране да снимам нещо още с включването ми излезе съобщението. За да не губя време,че като снимаш с домашните не е като да снимаш с колеги фотографи вадя веднага друга карта и хоп....изненада!!! И с втората карта същата работа, че и с третата! Помислих, че неволно съм натиснала нещо в менюто, защото на CANON 600D това бутонче е на най-неудобното място и почти в паника седнах в колата и се почна...настройка по настройка, изтриване на всички настройки, после изтриване на личните настройки и поради липса на бутон reset не бях сигурна дали съм върнала фабричните настройки. Обектива-свалих и пак сложих,батерията -свалих и пак сложих е НЕ и НЕ. Това съобщение ми боде очите...мамка му. Полудех бре! В нета като проблем наистина се описва само реално заключване на картата с палеца и от страни. Обадих се в павилиона за някакво съдействие по въпроса. Поне имат книжката при тях. Моята щото си е в къщи :))) Обясних какъв е проблема и благодаря че ме изслушаха и те се опитаха да разберат от що е работата, ама НЪЦ...не можаха и понеже още съм в гаранция казаха да го нося при тях барабар с проблема му.
В крайна сметка в гугъл търсачката добавих и марката на камерата и ми излезе едно клипче таман за проблема от някакъв турчин (Бог да го поживи, Аллах да го поживи и Шива и Буда...):)))
Май това си е софтуерно зацикляне на модела, защото аз сменях картите и резултата никакъв, а далаверата била елементарна и друга. Следвах стъпките и се оправи и пак успях да чуя онзи звук от спусъка....направо оргазъм [shtrak] ! Сега живнах, дишам и се усмихвам ама само до преди час бях яхнала не метлата, а ракетата направо :)))
Поствам тук за проблема, че някой друг колега може да изживее ужаса и не дай боже да е на първия ден от ваканцията си!
Ето го линка към въпросното клипче
http://www.youtube.com/watch?v=aRXz72Kcgcc

А дано да не ви потрябва![smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »