Автор: ikar111
Дата: 17-09-14 18:20
Попаднах на темата ровейки и аз нещастно из нета да открия разрешение на проблема с въпросното съобщение. При мен проблема обаче не беше заключена карта.
Тръгвам аз днес на дългоочакваната отпуска от Сф по подбалканската и на първото спиране да снимам нещо още с включването ми излезе съобщението. За да не губя време,че като снимаш с домашните не е като да снимаш с колеги фотографи вадя веднага друга карта и хоп....изненада!!! И с втората карта същата работа, че и с третата! Помислих, че неволно съм натиснала нещо в менюто, защото на CANON 600D това бутонче е на най-неудобното място и почти в паника седнах в колата и се почна...настройка по настройка, изтриване на всички настройки, после изтриване на личните настройки и поради липса на бутон reset не бях сигурна дали съм върнала фабричните настройки. Обектива-свалих и пак сложих,батерията -свалих и пак сложих е НЕ и НЕ. Това съобщение ми боде очите...мамка му. Полудех бре! В нета като проблем наистина се описва само реално заключване на картата с палеца и от страни. Обадих се в павилиона за някакво съдействие по въпроса. Поне имат книжката при тях. Моята щото си е в къщи :))) Обясних какъв е проблема и благодаря че ме изслушаха и те се опитаха да разберат от що е работата, ама НЪЦ...не можаха и понеже още съм в гаранция казаха да го нося при тях барабар с проблема му.
В крайна сметка в гугъл търсачката добавих и марката на камерата и ми излезе едно клипче таман за проблема от някакъв турчин (Бог да го поживи, Аллах да го поживи и Шива и Буда...):)))
Май това си е софтуерно зацикляне на модела, защото аз сменях картите и резултата никакъв, а далаверата била елементарна и друга. Следвах стъпките и се оправи и пак успях да чуя онзи звук от спусъка....направо оргазъм ! Сега живнах, дишам и се усмихвам ама само до преди час бях яхнала не метлата, а ракетата направо :)))
Поствам тук за проблема, че някой друг колега може да изживее ужаса и не дай боже да е на първия ден от ваканцията си!
Ето го линка към въпросното клипче
http://www.youtube.com/watch?v=aRXz72Kcgcc
А дано да не ви потрябва!![[smilie24]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley24.gif)
|
|